Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Windows odmítá naformátovat n-tý oddíl na flashce
« Poslední příspěvek od kanoe22 kdy Dnes v 23:27:52 »
Pokud pořád platí, že Windows podporují na vyměnitelných médiích jen jeden a to datový oddíl, tak asi nemá smysl, aby na nich diskpart uměl vytvářet EFI.

Nech si ty poznámky o Indech a ptej se normálně. Proč tenhle debil ještě nedostal ban?

mam pocit ze tu uz dlhsiu dobu zakladaju vlakna iba takito rozni pacienti (a obcas este niekto kto nieco predava/daruje). Normalny clovek si vie najst riesenie na svoj problem, a ak aj nie a usudi ze sa skusi poradit tu, tak sa vie opytat normalne ako sa na dospeleho cloveka patri. Neni pritom vyschyzovany od nervov ze mu cosi nejde (/cough kvoli jeho vlastne blbosti /cough). Cize keby zabanovali takichto pacientov, asi by to tu bolo dost mrtve.
2
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 23:25:44 »
Tak kdyz to neumi windows, tak si tam dej nejakou aplikaci ne? :D taky v linuxu nepouzivame "cat >/dev/sda" na vytvoreni MBR/GPT, ale uzijeme priinstalovanych pohodlnych toolu typu fdisk/gdisk ,)
3
Server / Re:Jak zálohovat mailboxy, ale zachovat přístup přes klienty?
« Poslední příspěvek od honzako kdy Dnes v 22:57:35 »
Pro:zopper
11eur za uživatele a měsíc není hodně.
Hodně eur je ale 11eur x 60 uživatelů x 12 měsíců x kurz = 198000 Kč, a každý rok.

Podobnou ošemetnou situaci řeším s O365
4
Hardware / Re:Server pro Linux
« Poslední příspěvek od drnest kdy Dnes v 21:56:50 »
OK, zkusil jsem -C od 1 po 19, ale furt stejný.

Ještě jsem v System setup (leze se tam při bootu) našel v IPMI settings položku Encryption Key a na něco jsem si ji nastavil. Ale nikde jsem moc neviděl, že by se to pro příkaz ipmitool používalo. Ale zkusil jsem to taky jako parametr -k.
5
« Poslední příspěvek od tecka kdy Dnes v 21:40:47 »
Pokud pořád platí, že Windows podporují na vyměnitelných médiích jen jeden a to datový oddíl, tak asi nemá smysl, aby na nich diskpart uměl vytvářet EFI.

Nech si ty poznámky o Indech a ptej se normálně. Proč tenhle debil ještě nedostal ban?
6
Hardware / Re:Redukce USB-C na USB-A
« Poslední příspěvek od ondrej _ kdy Dnes v 21:06:16 »

Historická představa, že bude nějaký adapter re-use se ukázala jako mylná. Prakticky to vypadá tak, že ke každému novému telefonu je přibalený výkonnější adaptér.

Kedy sa ta predstava ukazala ako mylna?
Praveze naopak konecne je to tak. Mam tu jednu nabijacku a nou nabijem cokolvek co pouzivam od hodinek po notebook. Konecne jednym adpaterom nabijem hocijaky notebook. Nastastie sa k novym telefonom uz nejaky cas nepriblauje adapter. To by som uz doma mal zbierku nevyuzitych adapterov.
7
Windows a jiné systémy / Windows odmítá naformátovat n-tý oddíl na flashce
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 20:27:23 »
windows rage! proč windows11 ani deset odmítají naformátovat přes diskpart oddíl disku na čtečce karet? vrací to "tato operace není podporována na vyjímatelných médiích"

Proč do háje? indové prostě řekli ne ?
postup:
select disk 2; clean;  convert gpt ; create partition efi;select part 1;format fs=cokoli quick

Proč potom  tedy windows umožní mazat oddíly ,disk, vyměnitelný, ale ten poslední krok ne? To je nějaký indický kanadský žert?
8
« Poslední příspěvek od Jose D kdy Dnes v 19:52:05 »
Zkouším teď jeden PowerEdge R320,  (... )
Get Auth Capabilities error

nepotřebuješ změnit cipher suite?
U mě se na většinu serverů dostanu přes -C 17, u nějakých stačí  -C 3
9
« Poslední příspěvek od drnest kdy Dnes v 19:35:23 »
No na tom web rozhraní (verze 2.65.65.65) právě vidím jen tohle:
10
Server / Re:Jak zálohovat mailboxy, ale zachovat přístup přes klienty?
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 19:34:00 »
Sice chápu, čeho se snažíš dosáhnout, ale je vážně 11€ za uživatele měsíčně za 2TB místa per uživatel od Google (nebo podobná cena u MS) pro firmu tak drahé, že raději budete riskovat nějaké domácí rovnáky na ohýbáky? Nebo přibývají gigabajty mailů za den do každé schránky?

Jak se bude Outlook vlastně chovat, když uživatel zkusí odpovědět na email v tom archivním účtu, nebude chtít někde cpát tu archivní adresu do odchozího emailu? Jak snadné bude pro uživatele si to rozhodit a pak volat tobě? Ze zkušenosti se supportem uvnitř firmy, i to, co popisuješ, bude pro některé z nich velmi těžce pochopitelný princip. Asi to půjde ošéfovat, ale bál bych se, že tam bude hromada různých bolestí navíc, které se budou průběžně objevovat, maily, které uživatelé budou hledat jinde... A tyhlety člověkohodiny se sčítají.
Stran: [1] 2 3 ... 10