Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od sarajoncz kdy Dnes v 14:51:28 »
Super! Se dalo skoro cekat, ale ze to nevydrzi ani pul roku, co zaplatim cca v unoru sluzby na rok to teda koukam, to zacina na me pusobit neco jako 365internet  :( ;D
Doufam ze to teda u nas co to mame na rok predplacene, nejak udrzi. Preci jen ne vzdy je clovek doma a nerad by resil internet ze zahranici, ktery musi v CR mu doma bezet.

Tomto pripade, pokud to nepude, tak budu chtit vratit prachy a prejdu tam kde to sleduji stabilni.
Problem je ze rada mensich firem, ze to ve vetsine driv nebo pozdeji dopadne podobne.

btw o firme JON CZ jsem nikdy neslysel, to asi Franta spustil s garazi neco na 3 mesice abyse nereklo  :o

Dobrý den, chápeme, že taková změna může vyvolávat obavy. Naštěstí ale JON.CZ není žádný "Franta z garáže" :D Jsme stabilní česká firma s více než 25letou historií na trhu a máme za sebou tisíce spokojených zákazníků, kterým poskytujeme internet, televizi i volání – a to s dlouhodobým závazkem. Je to pro nás běh na dlouhou trať, žádný sprint na pár měsíců. Takže pokud u nás budete spokojený, můžete s námi počítat dlouhodobě :)

Ohledně předplacených služeb: Nemusíte se bát, vaše předplatné zůstává plně platné. Internet bude šlapat jako hodinky, i když budete na druhém konci světa :) Pokud byste měl jakékoli otázky nebo potřeboval s něčím pomoci, naše zákaznická podpora je tu pro vás každý den až do 22 hodin.

Zdraví Sára z týmu JON.CZ
2
Odkladiště / Re:Banka použitelná s alternativní Android ROM
« Poslední příspěvek od Šťur kdy Dnes v 14:49:44 »
Výborně, v podobné rady z vlastních zkušeností jsem doufal. Díky! :)
3
Hardware / Re:Může se LTE modem chovat jako mobil?
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 14:41:57 »
Stručně řečeno, operátor nic neblokuje, tazatel netuší co vlastně chce a nedokáže ani popsat proč to chce. Reagovat takovému tazateli, postrádá jakýkoli smysl, dokud se pořádně nevyžvejkne...

Tazatel chce LTE modem co by operátor identifikoval jako mobilní telefon.

Proč to chci není vůbec relevantní -  chci to, protože si s tím chci hrát, něco se naučit a pak si to vystavit na skříňku.
Nemá to žádný zásadní význam.

Nic na tom nechci vydělat, nechci páchat žádné zločiny ani porušovat nějaké zákony.  Když by se mi to podařilo, tak jsem si myslel, že bych postup zveřejnil jako článek na nějakém blogu, githubu, případně i třeba tady na rootu.

A do budoucna by se mi tahle zkušenost hodila, když budu dávat dohromady 4g mobil.

Celý, jenom si chci něco vyzkoušet. Nechci prudit operátora, bonzovat na ČTU ani dumpovat pakety a rozebírat to tady.

Chci si jenom upravit nějaký LTE modem.
4
Odkladiště / Re:Banka použitelná s alternativní Android ROM
« Poslední příspěvek od Tonda kdy Dnes v 14:41:34 »
Na jednom zařízení mám LineageOS bez rootu. Play Integrity API check selhává v položce "MEETS_DEVICE_INTEGRITY" a kvůli tomu nejde dát do Google Wallet platební karta pro placení mobilem. Ale AirBank funguje.

Pro rozchození Google Wallet jsem paradoxně musel nainstalovat root (Magisk) a modul Play Integrity Fix. A následně aby neprudila Airbank kvůli rootu, tak modul Shamiko pro jeho skrytí před vybranými aplikacemi.
5
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 14:35:50 »
Ve vší úctě, co je prosím nejasného na otázkách:

Co (myšleno jaký parametr) musím nastavit nebo přepsat v LTE modemu, aby ho operátor identifikoval jako mobil? 

Nebo: Které identifikátory používají mobilní operátoři na identifikaci zařízení, které se připojuje do jeho sítě?

Při vší úctě, prvotní věta byla:
Podle mého zjištění se operátoři chovají k připojení pomocí mobilní datové karty jinak když je v mobilu, anebo v LTE modemu/routeru.

Je tedy poměrně logické, že všichni reagují na hlavní část dotazu - tj. že se operátoři chovají jinak. Druhou část dotazu už zde vnímáme, že je jen pokus hledat zoufalé řešení, aniž by byla premisa ověřena. Pokud to dá člověk dohromady s tím, že se nakonec ukázalo, že neznáte ani nastavení APN - což je ne profesionální, ale uživatelská záležitost, je docela logické, jaké reakce sklízíte.

Dovolím znovu připomenout a zopakovat, že jste stále nenapsal, jak jste došel k přesvědčení, že se operátoři chovají podle zařízení jinak , jak jste to ověřil, jak se to projevuje a jak se to dá reprodukovat. Je dosti hloupé ptát se v technicky zaměřeném fóru a pak ignorovat technické dotazy. Agresivitou (domáháním se z kontextu vytržené odpovědi) skutečně nezakryjete to, že buďto děláte z ostatních voly, anebo že tématu ani zblo nerozumíte.

6
« Poslední příspěvek od LA_user kdy Dnes v 14:31:28 »
Nejasný je ÚČEL...

A taky je všem nejasné, proč už se nevyžvejkneš.
7
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 14:28:15 »
Ve vší úctě, co je prosím nejasného na otázkách:

Co (myšleno jaký parametr) musím nastavit nebo přepsat v LTE modemu, aby ho operátor identifikoval jako mobil? 

Nebo: Které identifikátory používají mobilní operátoři na identifikaci zařízení, které se připojuje do jeho sítě?
8
« Poslední příspěvek od Tonda kdy Dnes v 14:10:40 »
Přepsat IMEI v některých zařízeních můžeš ale podle toho to nezjišťují. Jenom to bude LTE modem s jiným IMEI

Nevím o tom, že by třeba O2 blokoval VOIP
A podle čeho to tedy zjišťují?
9
Hardware / Re:Kde sehnat normalni PC skříň?
« Poslední příspěvek od kate kdy Dnes v 14:07:57 »
Chieftec je asi jediný výrobce co zbyte po zadání všech parametrů do filtru. Co se týče kvality zpracování, recenze moc nejsou a pole fotek to vypadá na lowcost. Prakticky se tedy osvědčil?

Co ten Silverstone? Sice má ta druhá jmenovaná rošt nahoře, ale vypadá fakt poctivě.
10
Hardware / Re:Kde sehnat normalni PC skříň?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 14:05:17 »
Já měl tedy s předními USB porty obecně vždy jen problémy. Dokonce i výrobci USB periferií před jejich používáním většinou varují.
Stran: [1] 2 3 ... 10