Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Router pro síť s UniFi za 1Gbps T-Fiber ISP
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 14:49:05 »
...Unifi Switch 24 Pro fungují naprosto famózně....
Je rec o tech tupcich, kteri za idealmi management vlan povazujou tu defaultni? A pokud se nahodou tvuj nazor s jejich neshoduje, tak si ji muzes pekne zmenit ... na kazdym jednom device extra, protoze z administrace to nejde?

...No to je krasne a jaka je alternativa? Nc pro doamcnsoti a male az stredni firmy co by nestalo nesmysl, nebo bys neplatil licente za ruzne funkcionality ( Forty) neni...
Tech krabic je cela rada, ale IMO zdaleka nejlepsi je neco takoveho:
https://www.amazon.com/Firewall-i3-N305-USB3-2Gen1-Desktop-Computer/dp/B0DKJPNQ12/

Je to uplne normalni x86, tudiz na tom bude fungovat libovolny tuxi distro. Zaroven to bude mit i dostatek vykonu na to aby to uNATovalo ten Gbit, pripadne i usifrovalo. A vpohode to zaroven poslouzi jako domaci miniserver.

2
Nabízím zakázku / práce v C a se stránkami
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 14:43:07 »
zadání požadované práce :
jazyk C , práce se zdrojáky hry Quake 3 Arena které jsou na internetu dostupné a volně otevřené , modifikace ExcessivePlus.
výplata , asi  50 000 Kč. do 300 000 Kč

sám tyto peníze nemám nicméně pokud by se našel programátor který by v tomto cenovém rozsahu dobře pracoval a měl výsledky , je tu šance že ty peníze sám nějak opatřím (musel bych si je půjčit a nějak splácet jsem však invalidní důchodce, beru 15750Kč měsíčně), nebo potom daleko lepší scénář : na stránce excessiveplus.net žije stále komunita hráčů této hry. Lidé zde jsou zájemci o všechny typy obsahu týkající se hry Quake 3 Arena ExcessivePlus. Jsou to lidé z celého světa. Je tu několik skupin klanů nebo part. Někdo z nich by udělal totéž, že by si na to vypůjčil. V takovém případě pokud to umíte a máte volno na to, podívejte se na excessiveplus.net na herní servery kde to nějak žije a zajímejte se o jejich weby jednotlivých skupin. Stránka je totiž ghost town. Je tu důvod.

hledané výsledky jakých se chci já a ostatní dočkat :
-- 1 -- seriozně zpracovaný mod nebo patch addon, cokoliv , co zajistí zamezení používání všech dostupných podvodů ve hře. Musí být koncipovaný tak aby neupřednostnil žádnou skupinu tím že získá např dll soubor který by je zvýhodňoval. A musí zamezit všechny známé cheaty které již existují. Popravdě tohle je jedna z věcí díky které je naše hra bez žádných eventů a turnajů protože je prolomená.

-- 2 -- práce s editorem map Radiantem , např sestavení mapy , alespoň jedné která dobře poslouží pro mod ExcessivePlus, má být velká a umožnit využití rychlosti a pohybu ve hře ExcessivePlus to jsou např odrazy pomocí BFG takže by měla být inteligentně uzpůsobená.

-- 3 -- potřebujeme dobrý tracker hraní . Zdrojáky mluví o možnosti dotázat se na běžící hru server místnost a zjistit v odpovědi přes internet počet zůčastněných hráčů, jejich score, death/kill nebo čas strávený ve hře. Na excessiveplus.net dostupný serverspider se resetuje každý týden v neděli a všechno mizí. Dobře by vypadalo kdyby existovala utilita která srovná do sortu všechny zůčastněné hráče. Seznam všech zůčastněných hráčů a jejich skill statistiky. Toto by mělo pak být viditelné na internetu jako stránka.

-- 4 -- je zde množství hráčů kteří si představují že vyniknou v památečním videu. To však musí udělat profesionál. Natočení pár minutového sestřihu s hudbou z dem ze hry a vyrenderování videa. Práce s video editačním programem. Více o takových videích najdete zde : (nejdříve stáhnout pak se dívat, kvalita obrazu při přehrávání přes internet je výrazně horší) https://drive.google.com/drive/folders/1Oa6hn7EuZncPaRFDEZpPFlozmKbjZBH5?usp=sharing
-- 5 -- za dobrý přínos by se dala prohlásit aplikace pro android. S jakýmkoliv využitím. Tak aby hráči mohli kromě počítače a hry používat také apku pro mobil nebo tablet. Např má obsahovat nějakou formu propojení hrajících hráčů. Když už by existoval tracker, mohl by být dostupný i pro android.

celkové shrnutí : ve firmě mi řekli cenu asi 300 000 Kč za celé všechno a že když začnu platit nějaké milníky tak začnou na tom dělat. Řekl jsem jim že tolik nemám takže jsem tolik nesehnal , ale kdybych měl náhodou Big Win na tipsportu už bych přemýšlel. Nedostávám se na vyšší výhry než do 8000Kč max 9000Kč. Ale jak jsem řekl na excessiveplus.net je množství lidí někteří z nich jsou harcovníci této hry natolik že pro ni udělají cokoliv.
potřebujeme kvalitní stránku na internetu s funkčními službami , server master server hry na herní místnosti, herní tracker včetně dlouhodobé statistiky hráčů , forum , ftp s downloadem všeho potřebného ke hraní , zajistit aby se nedalo nikdo podvádět a tím pak obnovit činnost soutěžního charakteru. Na stránce by měl být vyhrazený prostor pro domluvení se s nějakými lidmi kdo by tam zaplatil za to že tam bude jeho reklama. Např na prodej věcí ke hraní. Asi nějaký nadnárodní celek Evropa Rusko USA.
je to práce pro jednoho , forma zaplacení proběhne ze zahraničí někým z bohatších hráčů , jakmile však uslyší že mají poslat 50 000 Kč do země jako je Česko, je to velký problém. Takže tady platí zkusit se jich zeptat nebo až vyhraju a taky až uvidím že se někdo přihlásil že to umí a že by to rád bral ty peníze :

požadované je předvést nějaké již dříve vyhotovené projekty a v nějaké formě dokázat že jste to dělal vy. Bez toho vám 300 000 Kč nikdo nedá ani milník třeba ve třetině a pak až podle práce.
podívejte se na excessiveplus.net a prohlídněte demonstrační video ze hry
PS EDIT :
já sám bych uvítal kdyby existoval v naší hře předmět teleport , který provede ve hře příkaz spojení na zcela jiný server. Jde o to že má vzniknou např mappack. A v něm by byly tyto teleporty+ použity pro propojení mezi jednotlivými běžícími instancemi herními místnostmi. Stačí když sebrání tohoto předmětu nebo vstup do něj jako do teleportu provede příkaz /connect "xxx.xxx.xxx.xxx=IP.ADRESS" tím pak po vstupu do teleportu se hra přepojí jinam. Vzniklo by bludiště serverů jako ementál myších děr (můj sen).
3
Hardware / Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od dr_ak kdy Dnes v 14:32:11 »
Já beru na práci výhradně EIZO, pro oči je to balzám...
4
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 14:28:58 »
No to je krasne a jaka je alternativa? Nc pro doamcnsoti a male az stredni firmy co by nestalo nesmysl, nebo bys neplatil licente za ruzne funkcionality ( Forty) neni...

Asi bych se nebál toho, že není alternativa. Záleží které funkcionality, případně výhody mají prioritu. Pokud někomu nesednou třeba jen gatewaye a firewally od UI, ale WiFi věci v pohodě, tak se to dá i realtivně v pohodě kombinovat. Třeba mít APčka od UI a ten malý Cloud Key controller (sw verzi běžící někde ve virtuálu) na jejich správu a pak k tomu přidat FW podle preferencí. Pokud někdo bude preferovat otevřenější řešení a půjde mu čistě o klasický firewall např. s nějakou základní VPN, tak může sáhnout třeba po něčem založeném na OpenWRT nebo pfSense. Mikrotik už jsem tu zmiňoval, když někomu vyhovuje ten ekosystém, tak tam je poměrně dost možností (mě by třeba nevadil FW, ale například jsem nechtěl jejich WiFi řešení, protože v té době jsem potřeboval bezproblémový fast roaming mezi APčky se všemi platformami, bez složitého nastavování a hledání problémů).
Jinak samozřejmě pokud bude někdo chtít jít nad rámec toho běžného filtrování a nebo třeba v budoucnu implementovat nějakou analýzu provozu na vyšších vrstvách (a nějaké návazné IPS, WAF atp.) spolu s nějakou podporou většího výrobce a nebo třeba sofistikovanější VPN klienty na různé platformy, co se připojují na tu GW, ověřují uživatele vůči AD atp. Tak ano asi dává smysl uvažovat i těch výrazně dražích řešeních od Forti, Checkpointu, Palo Alto atd.
Ale fakt podle mě záleží na konkrétním použití. Někdo je v pohodě, že si koupí komponenty, co spolu pak bude v různé míře integrovat.. Pro jiného zas může být velká výhoda, že koupí APčka, gateway, switche od jednoho vendora a pokud nebude mít nějaké specifické požadavky, tak to v podstatě nakliká z jednoho rozhraní, má od všeho notifikace, mobilní apky, hlídá mu to upstream liknky, má zálohy v cloudu, účty pro delegování víc správců.. atp., což přesně má UI.
5
« Poslední příspěvek od LivingLegend kdy Dnes v 13:44:43 »
Chtěl bych si doma postavit síť komplet na Ubiquiti.

Pročti si letmo jejich komunitní fórum a zjistíš, že bys ve skutečnosti nic takového nechtěl. Mj. veškeré jejich nové routery se ti vnuceně upgradují pod rukama a nelze tomu zamezit. V kombinaci s desítkami regresí v každém novém vydání čehokoliv, co vypustí, a absolutně neexistující QA, je to opravdu úžasné.

No to je krasne a jaka je alternativa? Nc pro doamcnsoti a male az stredni firmy co by nestalo nesmysl, nebo bys neplatil licente za ruzne funkcionality ( Forty) neni...
6
Hardware / Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od JurajP kdy Dnes v 13:06:06 »
Planujem rozsirit svoju pracovnu plochu o novy monitor. Momentalne mam 27" eizo, ale chcelo by to rozsirit. Uvazujem nad 3 variantami:
Eizo 3895 vs. Dell U4025QW vs. LG 38WR85QC.

Najlepsie mi vychadza pomer cena/vykon ten LG. Dell a Eizo su pomaly raz tak drahe. Doplnim, ze 99% pouzivam monitor na pracu - programovanie. Ked uz ale aj novy monitor, tak nech je dobry aj na hranie (raz za cas nejaku hru). Dell ma 120hz, eizo 60hz a lg 144hz. S LG ani s Dell nemam skusenosti, eizo mam a viem ze je to kvalita. Vsetky 3 ponukaju KVM, co je super. Ktory z tychto 3 by ste vyberali?
7
Vývoj / Re:Jetbrains: zmizla run konfiguracia
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 12:48:55 »
Tak problem som vyriesil presunom xmlka z tej project.run zlozky priamo do rootu a jetbrains ju zaregistrovalo. Napada ma, ze dovod preco IDEcko prestalo registrovat ten xml subor je ten, ze ta project.run zlozka bola pridana do gitignore. Nema to moc logiku, ale nic ine ma nenapada.
8
Vývoj / Re:Jetbrains: zmizla run konfiguracia
« Poslední příspěvek od Petr Branik kdy Dnes v 12:42:16 »
Mas zalohu? Obnov ze zalohy…

Zalohu nepotrebujem. Ide mi len o to dostat ten config z tej zlozky znovu do IDE. Nejde o nejaky velky problem, je tam par riadkov skriptov ktore sa volaju. Ide mi skor o to zistit preco sa tak stalo a ako to z tej zlozky naloadovat, lebo potom nerozumiem preco to do nej IDE exportovalo v prvom rade(bola to len moznost, nie poziadavka).

Takze mame z krystalove koule uhodnout jake IDE pouzivas (verze), jaky system pouzivas, co jsi delal pred tim nez ten config zmizel, jak se ten config jmenuje... Good luck!
9
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 12:32:45 »
Pročti si letmo jejich komunitní fórum a zjistíš, že bys ve skutečnosti nic takového nechtěl. Mj. veškeré jejich nové routery se ti vnuceně upgradují pod rukama a nelze tomu zamezit. V kombinaci s desítkami regresí v každém novém vydání čehokoliv, co vypustí, a absolutně neexistující QA, je to opravdu úžasné.

V jedné firmě používám asi dva roky Unify DM Pro a několik jejich APček s upstream prvkem od firemního Vodafone připojení (klasika routované veřejné IP). Cca čtyři vnitřní VLANy, tři WiFi sítě s nějakými prostupy a filtrací, plus je tam ještě downstream 48p Cisco CBS switch (to byla víceméně pragmatická volba, protože jsem to měl ozkoušené z jiných projektů a trochu jsem se bál, jak by Ubiquity switch nakládal s mulitcasty, IGMP snoopingem atp, což jsem nutně potřeboval pro určitá zařízení). Používám na gatewayi i L2TP VPN.
Taky jsem se toho trochu bál, přesně z důvodu toho, že tam se potencionálně zblázním z nějakých automagic věci. Ano občas tam pro mě bylo trochu komplikovanější něčeho docílit v porovnání s jinými FW, a ano občas bych bral trochu víc kontroly na pravidly.
Prošel jsem taky cca tucet aktualizací - minor i major včetně větších fíčur (podpora WG serveru, změny v logice firewall modulu, kdy zjednodušovali některé věci atp.). Ale zatím ťukám, žádná tragédie se nestala. Ty změněné/přidané funkce v aktualizacích nikdy nerozbily původní nastavení - vždycky tam byla možnost to předělat podle potřeba později.
O aktualizacích gatewaye případně modulů mě to vždycky poctivě notifikovalo, já jsem si zvolil, jestli a kdy to nainstaluji. Pokud jsem odložil nějakou z nich, nabídla se mi pak až další (např. nechtěl jsem instalovat první major verzi). Na AP mám nastavené aut. aktualizace, ale na gatewayi ne a zatím jsem se nesetkal s tím, že by to tuhle volbu nerespektovalo a něco se mi tam natlačilo automaticky.
Přes to všechno myslím, že není od věci si dopředu projít způsob, jak si manuálně zálohovat nastavení mimo UI cloud a třeba i nějaké možnosti manuální instalace firmware a modulů (deb balíčky) přes ssh.
Samozřejmě mám omezený rozsah zkušeností, zdaleka nepoužívám všechny funkce, moduly (třeba identity mgmt, kamery atp.), nemám tam IPv6 a zmiňuju jen jeden model té jejich GW, plus jsem poměrně konzervativní s nasazováním některých věcí.. Nevylučuju, že s tím někdo problémy nemá.
Ve hře byla i jiné varianta (např. Ubiquity WiFi, jejich kontroler a pak FW/gateway od Mikrotiku), ale tohle zatím šlape v pohodě.
10
Hardware / Re:Upgrade PC nebo to nemá smysl?
« Poslední příspěvek od Martin-2 kdy Dnes v 11:04:43 »
Tak jsem to nakonec vyřešil xCloudem (Xbox game pass) jako cena/výkon. Kvalita streamu je ok a výběr her dosti široký z mého zájmu PC + konzole.

Celkem mě to překvapilo jak to za 3 roky pokročilo. GeNOW jako virtuální Steam mi přišel nepraktický (pouze zakoupené hry), ale kvalita streamu je skvělá. PS cloud zklamal výběrem her, nestojí za to (už tam ani není MGS4).

Vyčkám než se ukáže Intel (battlemage) a později RX 8000 co na ně řeknou recenze. Ale když už nic tak trochu se pohnou ceny a tam bych pak bral tu 7800/7900 XT jako finální investici pro desktop.

Podle zkušeností zde vychází, že bohatě stačí současné PC a jelikož mířím na FHD 240Hz vrr/freesync to tak bude muset stačit.

Čím víc to sledují, tím víc mi přijde že desktop na zábavu (ne práci) je celkem přežitek a notebook/telefon + kvalitní stream už to válcuje.
Stran: [1] 2 3 ... 10