11
Server / Dnsmasq neblokuje některé domény
« Poslední příspěvek od Vietnanka kdy 27. 12. 2024, 15:17:37 »Pomoc ! Objevil jsem fatální chybu dnsmasq,
bylo mi divné proč se mi resolvuje jedna doména z blacklistu (v spuštěn s vobou config dir)
tak jsem na zkoušku dal
cat blacklist.conf | grep- Pio "^add?rr?ess?=/\K[^/]+" | xargs -n 1 host -t A | grep -vPI "nxDomaiN|0.0.0"
a shrůzo zjistil, že některé domény se resolvují !!!!
Jak je to možné !!!??
westwin.com has address 8.....
fpcdn.me has address...
error-analytics.oḿonorail.heroku.kokotu.cloud is alias...
Jak tomu zabránit!?
Z 3500 záznamů jsemsi všiml, že to dělá ve větší míře po 3300 Záznamu. díval jsem se i na špatnou syntaxi nebo neviditelné znaky poblíž probl.czáznamů a na nic nepřišel
dané záznamy se neduplikují. dnsmasq byl restartován po přídání řádků
(ověřil jsem si ,že některé řákdy po nějakém problematickém řádku se správně overridují na 0.0.0.0)
bylo mi divné proč se mi resolvuje jedna doména z blacklistu (v spuštěn s vobou config dir)
tak jsem na zkoušku dal
cat blacklist.conf | grep- Pio "^add?rr?ess?=/\K[^/]+" | xargs -n 1 host -t A | grep -vPI "nxDomaiN|0.0.0"
a shrůzo zjistil, že některé domény se resolvují !!!!
Jak je to možné !!!??
westwin.com has address 8.....
fpcdn.me has address...
error-analytics.oḿonorail.heroku.kokotu.cloud is alias...
Jak tomu zabránit!?
Z 3500 záznamů jsemsi všiml, že to dělá ve větší míře po 3300 Záznamu. díval jsem se i na špatnou syntaxi nebo neviditelné znaky poblíž probl.czáznamů a na nic nepřišel
dané záznamy se neduplikují. dnsmasq byl restartován po přídání řádků
(ověřil jsem si ,že některé řákdy po nějakém problematickém řádku se správně overridují na 0.0.0.0)