Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Překlad frontendu ve Vue
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 14:19:27 »
Pokud ti na tom záleží, tak toto
Pretoze injektovat dynamicke komponenty do prelozitelneho textu je sice niekedy mozne, ale duplom nie ak ma komponent otvaraci a zatvaraci tag, pretoze skor ci neskor sa tym pokasle sklonovanie a vznikol by z toho spagetovy kod.
bych ti radil ještě dobře promyslet. IMHO se mýlíš. A je samozřejmě škoda, když na základě chybného předpokladu vybereš neoptimální řešení.
2
Vývoj / Re:Překlad frontendu ve Vue
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 14:14:32 »
...
Jen tak pro zajímavost, a v jaké podobě to dostane překladatel?
3
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 14:13:17 »
Spis tam bude nejaky ekvalizacni efekt pro tu "nizkou frekvenci" z ruseni - s jednim trafickem po ceste by ten indukovany signal mohl byt natolik silny, ze prebudi vstup do sitovky a ta uz s tim pak nic nesvede (vemte si treba zvuk - analog, kdyz to zesilite natolik ze to vyleze z rozsahu, tak najednou nemate jen tu zakladni frekvenci, ale mnoho harmonickych, protoze se ze sinusu stava vice a vice obdelnik), coz pak muze delat neplechu v digitalnim filtru ktery resi samotna data.

Zarazeni tedy dasich 2 nebo 4 do stejne trasy zveda pocet filtru z 1 na 3 ci 5, a tim se ty nizke frekvence treba potlaci natolik, aby to nesaturovalo vstup.

Ale samotna indukce do diferencialniho paru na kabelu je stejne zahada - proto je ten par krouceny, aby do nej nebylo mozne nic indukovat z externiho zdroje ruseni.

Takze jsme zpet, ze bude neco spatne s kabelem a STP by to mozna resil take.
4
Sítě / Re:USB tethering na Mikrotiku RB750Gr3
« Poslední příspěvek od davidasis kdy Dnes v 13:51:53 »
A pokud vím, USB-C dokovací stanice s ethernetem se s telefonama taky nedomluví.

Mraky X-in-1 s několika USB porty, RJ45 a event. další pro daný účet zbytečnou zbytečnou bižuterií (čtečka SD, HDMI, VGA...) od pár stovek všude možně, od Alzu přes Aukro po Ali. Jestli chceš nějakou konkrétní značku, co není úplná no-name Čína, tak např. Ugreen.

Funguje s Androidem úplně normálně. Naprosto běžně to dávám lidem k Chromecastu 4K (tam je potřeba ještě, aby to podporovalo PD přes ten USB-C kabel - u mobilu samozřejmě ne.)

Ano, nejraději bych, abych z usb-c byla "redukce" na připojení LAN a ten bych pak píchnul do Mikrotiku případně externího záložního WiFi AP. A doporučil bys mi prosím nějaké levné zařízení?
5
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od Jan Peterka kdy Dnes v 12:18:22 »
Slovo izolátor je trošku zavádějící, protože pro DC je ethernet samozřejmě izolovaný by default, jak zde několikrát zaznělo. Podstatný je tedy common mode útlum. Pro zajímavost tady se někdo díval dovnitř. Osobně by mě ještě zajímalo, zda by v tomto případě stačily ty naklapávací ferity samy o sobě?

Asi máte pravdu že izolátor je trochu zavádějící, ale co takhle izolátor oproti rušivým proudům? Nedalo mi to a zkusil jsem sundat ferity před první krabičkou i před routerem. Výsledek mě zrovna nepotěšil protože jsem je asi kupoval zbytečně. Bez feritů jede internet stále zcela bez problémů. Pro jistotu jsem je vrátil aby se neválely v šuplíku a s pokusy jsem skončil.
6
O serveru Root.cz / Re:Připojit mojeID ke stávjícímu účtu
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 11:50:20 »
Vím o tom, že minimálně několik lidí to tu používá a funguje jim to. Já tu mojeID nepoužívám, mám tu místní účet pětadvacet let, kdy ještě žádné mojeID nefungovalo. Pokud něco nefunguje, je potřeba napsat detaily a vývojáři to mohou řešit. Bez dalších informací s tím nikdo nic neudělá.

Fakt nevím, jaké další informace jsou potřeba. Toto ve fóru prostě nefunguje: https://ctrlv.cz/twBZ - pokud to není možné, tak fakt netuším, proč tam pole pro přihlašování přes Moje ID je, když to tedy "není možné".
7
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 11:40:58 »
Předpokládám, že adresy a masku nastavujete přes displej toho zařízení (LOGO) a ve Windows máte nastaveny napevno ty adresy a masku.

To předpokládáš zjevně špatně.
8
O serveru Root.cz / Re:Reakce v diskusi - přetejká vám to...
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 11:06:36 »
OT ale mne nejde zalozit temu uz od polnoci.
9
Odkladiště / Re:Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák kdy Dnes v 11:00:10 »
Já vždy taky měl za to, že vlevo je VYPNUTO, a vpravo je ZAPNUTO.
Nezávisle na grafickém šílenství na stránce obsaženém.
Většinou to tak bývá, ale není to dané pravidlo. Ono to také může mít i jiné významy, než vypnuto/zapnuto. Třeba Material design, který má velmi pečlivě popsané jednotlivé komponenty, nikde neuvádí, že by mělo být vlevo vypnuto a vpravo zapnuto. Naopak by podle něj měla být na kolečku ikona, která zřetelně reprezentuje daný stav (např. zatržítko pro zapnuto a křížek pro vypnuto).
10
O serveru Root.cz / Reakce v diskusi - přetejká vám to...
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 10:57:27 »
Asi je to nějaký rozbitý. Tady i na Lupě.  Už pár týdnů.

https://ctrlv.cz/SPgW
Stran: [1] 2 3 ... 10