1
Windows a jiné systémy / Re:Divné chování sítě ve Win 11 v Proxmoxu
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 16:38:48 »Mně občas Windows 10 / 11 na holém železe dělají malé sabotáže síťové konektivity ve chvíli, kdy chtějí restart kvůli aktualizaci. Což chtějí v některých rušnějších obdobích prakticky ob den.
Ještě mě napadá... je legální, provozovat tyhle stolní windows v "serverové virtualizaci" ? Pokud se nad tím nápadem mračí licenční podmínky, jestli to není i nějak technicky podpořeno...
Mimochodem si v tom Proxmoxu nainstalujte tcpdump, a uvidíte, odkud kam co chodí. Pokud máte VLAN-aware vmbr0, tak můžete zkusit poslouchat na něm, nebo na vnějším fyzickém rozhraní Proxmoxu, nebo na TAP rozhraní konkrétního běžícího guesta... Na fyzickém venkovním rozhraní byste měl vidět i VLAN tagy, pokud na něm VLANy tagujete.
tcpdump -e -n -i eth0
tcpdump -e -n -i eth0 host 10.1.2.3
tcpdump -e -n -i eth0 ether host 00:02:3b:4c:30:21
Ještě mě napadá... je legální, provozovat tyhle stolní windows v "serverové virtualizaci" ? Pokud se nad tím nápadem mračí licenční podmínky, jestli to není i nějak technicky podpořeno...
Mimochodem si v tom Proxmoxu nainstalujte tcpdump, a uvidíte, odkud kam co chodí. Pokud máte VLAN-aware vmbr0, tak můžete zkusit poslouchat na něm, nebo na vnějším fyzickém rozhraní Proxmoxu, nebo na TAP rozhraní konkrétního běžícího guesta... Na fyzickém venkovním rozhraní byste měl vidět i VLAN tagy, pokud na něm VLANy tagujete.
tcpdump -e -n -i eth0
tcpdump -e -n -i eth0 host 10.1.2.3
tcpdump -e -n -i eth0 ether host 00:02:3b:4c:30:21
Poslední příspěvky