Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Nová témata / Windows - vlastny dns resolve
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 11:51:19 »
Je mozne na windows nejak docasne nastavit ip adresu pre konkretneho hosta, okrem definovania v hosts subore?
Nejaky konzolovy prikaz cez ipconfig a podobne?
2
Sítě / Re:Školení firewallů
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 11:48:48 »

Tohle není první mladej kluk, který školu dodělal po Covidu.
Kolegové jednoho šikanovali tak dlouho, až začal sám makat a teď dělá svojí práci normálně. Není hvězda, ale pomalu se zlepšuje a už tam mají klídek.

Tenhle podle mě taky potřebuje jen trochu vycválat a bude v rámci normálu.
3
Windows a jiné systémy / Re:Aktivace Win 7 Pro OEM
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 11:28:37 »
A pokud to bylo zakoupené v době, kdy byly už k dispozici novější Windows, tak je možné, že ten Windows 7 Pro tam byl aktivován v rámci Downgrade Rights, z těch novějších Windows 8 či Windows 10 Pro.

Pak by mělo být možné to aktivovat jakýkoliv platným PK, třeba z jiného stroje.

https://download.microsoft.com/download/6/8/9/68964284-864d-4a6d-aed9-f2c1f8f23e14/downgrade_rights.pdf
4
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 11:22:40 »
V dobách Windows 7 byl PK většinou na COA štítku, na samotném zařízení.
5
Hardware / Re:RPi 4 - zelená dioda rychle bliká
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 11:19:37 »
Zkoušel jsem i oficiální nabíječku, ale stejně to pořád nefunguje ;(

Jak píše McFly, tak nejspíš máš problém se zavedením systému.
6
« Poslední příspěvek od honzako kdy Dnes v 11:14:31 »
Prober to jedině s HP.
Těsně po koupi jsi si mohl určitě nechat vytvořit záložní instalační CD.
Jestliže ho nemáš, kontaktuj HP ať ti ho pošle, budou chtít za to peníze!
Nicméně myslím si, že se v té době instalační CD lišila a není CD OEM jako CD OEM, zvláště když to šlo přes partnera.

A nebo vyzkoušej jiný image, jestliže je máš k dispozici.
7
« Poslední příspěvek od honzako kdy Dnes v 11:07:17 »
Já si myslím, že je zbytečné někoho do něčeho tlačit.
A pro tebe jsou to vyhozené peníze.
Nechápu jak někoho může napadnout posílat zaměstnance na školení když o tom ví doteď kulové.
Osobně si myslím, že každý by měl ve svém volném čase a v rámci svého sebevzdělání plně pochopit základy na úrovni CCNA, a v jiných oblastech na úrovni dostupné literatury.
Nechápe-li to, tzn. nejeví zájem se to naučit a nebo tomu nerozumí, tak je nejspíše předurčen k něčemu jinému co ho bude bavit.
8
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 09:30:39 »
Máte samozřejmě všichni pravdu, ale pořád jsem doufal, že někdo z vás na nějakém tom školení byl a dokáže ho doporučit.

9
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 07:01:43 »
Ako som uz spominal vyssie, ja nie som sietar, ani z IT oboru, ale je to moj konicek. Spravil som si pred 15 rokmi homelab (vtedy to este asi nebol homelab) a postupne som sa ucil to co ma zaujmalo a co som realne potreboval. AI je pre verejnost mozno 2 roky (ja ju vyuzivam asi rok), ale dovtedy som googlil cital s porozumenim a na konfiguraciach overoval ci to funguje tak ako som si to nastudoval.

Myslim si, ze sietarina nie je na 2-3 skoliace dni. Zaklad je naucit sa principy ako co funguje a sietove zariadenie od kazdeho vyrobcu sa nastavuje inak. Dolezite je vediet preco to nastavit a ako sa to bude chovat. Ja som napr. nikdy nenastavoval nic od cisco, len bezne soho veci + nejake mikrotiky (cca 10 rokov s5) a pfsense (freebsd). Vacsinou su to vsak klikacky.

Sietarina je rozsiahly a sirokospektralny zaber a dnesna (casto spominana) cela kiberbezpecnost je na pleciach sietarov. Nestaci vediet nastavit staticke routy, VLANy, IPS/IDS, FW, NAT, maskaradu a pod. Sietarina je na roky studia a kazdy den pribudaju nove veci.

Ale ano, zacat sa musi a najlepsie od piki, pretoze vtedy sa to najlepsie pochopi. Deti v prvej triede tiez neucia pocitat diferencialne rovnice, ale najprv sa musia naucit scitat a odcitat.

Takze mlademu drzime palce a ked ma zaujem, tak mu to pojde rychlo.
10
Sítě / Re:Vhodný modem pro internet Vodafone Fibre
« Poslední příspěvek od anonacct kdy Dnes v 00:26:27 »
To by bylo ideální, ale Vodafone se rozhodl, že chce rýžovat i na tom pronájmu, takže to co nejvíc znepříjemní ostatním. Já mám právě 100m+ byt a nechci router zavřený ve skříni v technické místnosti - mám 2 vyhrazené místa pro routery, abych měl relativně dobré pokrytí na celém bytě aniž bych musel zvýšit wifi výkon úplně na max a zářit to i tam, kde nechci.

Na druhou stranu jsem celkem nasměrovaný, takže bych chtěl rád poděkovat všem, co tu sdíleli jejich zkušenosti.
Stran: [1] 2 3 ... 10