1
Hardware / Re:Neznáme napájanie USB hubu
« Poslední příspěvek od _Tomáš_ kdy Dnes v 10:59:28 »Jen bych si k Jirkovi dovolil dodat, že s výjimkou vyloženě průmyslového USB hubu s napájením z 12V rackové "kolejnice" jsem nikdy neviděl hub se zdrojem dávajícím víc než 5,5V. Co se týče proudové zatížitelnosti, i k 7portům jsem viděl přibalené jen max. 2,5A zdroje, tzn výrobce počítá, že se do toho budou strkat akorát flashky nebo kabely do zařízení s vlastním napájením, a že průměrných 500mA/port většina uživatelů ani nebude potřebovat. Asi dvakrát jsem to dokonce viděl napsané v manuálu.
BTW když je k hubu přibalený zdroj, má zpravidla větší hodnotu než ten hub.
BTW2 kolega hardwarář si po zkušenostech s "consumer" huby už radši staví huby sám.
BTW3 kancelářské USB huby, co se tady na maloobchodě prodávají běžně kolem 7 stovek, jsou na alíku za jednotky dolarů včetně poštovného, takže bych v tom fakt žádný napájecí šavlostroj nehledal.
a nechce to kolega stavět nějak trochu i na prodej? Myslím, že bych pár zájemců měl, pro sebe si umím něco slepit, ale nechci to poskytovat lidem v okolí, tak moc svým elektro dovednostem nevěřím. Všechno se napájí z usb a mít někde v zásuvce kvůli tomu 10 spínaných zdrojů není nic, co se mi líbí.
Mám tady stařičký odkoupený startech, ale pouze s usb 2 a 700mA na port, jsou ale všechny porty galvanicky oddělené. Cenu nového notebook za nový hub pro usb-3 se mi dávat nechce a tyhle hračky v eshopech ve mě také důvěru nevzbuzují.