1
Windows a jiné systémy / Re:Vysoká cena Microsoft 365 Family
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 07:15:42 »Běžná cena u anonymního mimozemšťana je něco nad 2000 vč. DPH. Pokud se bavíme o M365 Family, pro šest uživatelů.
SMB nevím, ale mám relativně časté (častější, než bych chtěl) zkušenosti se špatnými přenosy souborů přes ssh. Tam jsem musel kontrolu aplikovat (používám cksum). Zmiňuji to jen do počtu jako okrajově tématické. Pokud mi někdo potvrdí, že u [scp a/nebo sftp] je toto normální (za předpokladu třeba vady nějakého hardwaru, který se ale jinak tváří, že mu nic není), budu rád, neb mi to krapet vrtá hlavou.
Jednu z prvních Define skříní jsem vracel. Rozhodně lepší než lowcost, ale kvalita zpracování fakt neodpovídala té vyšší ceně. Úplně debilní byla ta hromada doplňků volně položených nebo lehce nacvaknutých (různé kryty shora nebo zboku) co každou chvíli ze skkříně odpadly, stačilo se na ni jen křivě podívat. Panty dvířek taky nepůsobily bytelně. S počtem růných
kravin, co na těch skříních nebylo napevno není divu, že se objevují stížnosti na vibrace a rezonance.
I tak jsem chtěl Define 7 mini zařadit do výběru. Volitelný plný horní panel a USB-C jako příjemný bonus. U mATX skříně by tolik nevadily konektory zvrchu a optická mechanika lze externě. A pak zjístíte, že ti idioti vymysleli bezšroubkovou montáž bočnice, takže těď z těch skříní odpadají už celé bočnice (viz stížnosti na kolizi panelu s kabely za backplate). Tam kde vám HP nebo DELL dají bytelné madlo se zámkovým mechanismem má Fractal Design panel, co tam drží prostým třením. Přitom stačilo tam nechat závit (díry v panelech už tam jsou).
Jaká je u Fractalu trvanlivost power buttonu?
Tak, já nejsem právník, ale to co jsem popsal jsou elementární znalosti. To zná každý nebo by aspoň měl znát."Sára z týmu JON.CZ" nám tady napsala hezké PR kecy, ale pak se ztratila jako pára nad hrncem. Asi se radí s krizovým manažerem, co má říkat, protože to začíná vypadat na pěknej prů*er. Dalších informací a odpovědí na otázky se tak asi nedočkáme.Urcite budou psat, psal tak i 365internet. Kazdopadne ne vsichni maji takove pravni povedomi, takze prvne chci podekovat ze jsi se o to zajmal a pokud budes ochotny, budeme radi, kdyz jsem jeste napises jak to dle prava je
Vzhledem k tomu, že to celé pěkně smrdí, podal jsem podnět k prošetření na ČTU.
Co se mi nelibi, ze ti okamzite poslal Metronet vypoved, pokud jsi ucinil jen dotaz.
Koukal jsem na stranky UOOU, zitra odpoledne 13:00-15:30 maji konzultace ke GDPR (https://uoou.gov.cz/kontakt), mozna by stalo za to tam zavolat pokud bude nekdo z vas mit cas (ja bohuzel ne).
Akorát mi praskla jedna pružina u tlačítka Power a tlačítko zůstávalo zamáčknuté. Nakonec jsem přecvaknul i tu druhou a nechávám to jenom na pružince mikrospínače a PC probouzím klávesnicí.
Nevím, každý může mít jiné požadavky a priority. Já třeba už tak víceméně 15 let nestavěl nic v jiné skříni než Fractal Design. Typicky buď Define, Node nebo Core, když je tlak na cenu.
Zdá se, že to i ti uživatelé, pro které jsem to dělal, jsou s tím spokojeni, protože i když třeba upgradují PC, tak jen mění vnitřnosti, ale case zůstává.Jaká je u Fractalu trvanlivost power buttonu?
BTW chápete někdo celkovou "logiku" dnešních skříní?