Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Memtest hlásí v jednom testu chybu
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 19:54:06 »
A prý je to ještě komplikovanější, protože se hodnoty dají vyčíst čistě i u On-Die ECC, ale netuším, jak moc specifické to je pro výrobce. A aby to bylo ještě komplikovanější, někteří výrobci údajně povinné On-Die ECC ignorují  ::)

On-Die ECC je transparentni - host nema zadnou moznost zjistit zda tam je, nebo neni a zda k oprave doslo ci nikoliv. Jestli existuje nejaky management channel primo pro cipy, tak mozna lze vycist pocitadla (ale spis pochybuji).

Pak uz existuji jenom 2 varianty: non-ECC moduly (2x32bit) a true-ECC moduly (2x40bit, side-band ECC) ve variante unbuffered a registered. S tim ze u toho registered (RDIMM) tam je jinej vyrez a neni to kompatibilni s UDIMM slotem.

Zda ma nejaka platforma podporu pro ochranu transportu skrze vypocitanou magii ... coz nekteri nazyvaji link-ecc, ale ja bych to rovno prekrtil na FEC, protoze je to ucelem a zpusobem stejny, tak to netusim. Spis je to zalezitost pro LPDDR5, nez pro klasicke consumer moduly.

Pokud neni jasna specifikace z DS, tak to nekupujte. Neni nic horsiho nez nekompetentni dodavatel, ktery neni schopen ani napsat dokumentaci, nebo prepsat logo od sveho subdodavatele :D
2
Studium a uplatnění / Re:Kniha o C či C++
« Poslední příspěvek od Longin kdy Dnes v 19:50:19 »
Prvne bych vzal tuto:
Learn C the Hard Way, Zed Shaw.
https://www.amazon.com/Learn-Hard-Way-Practical-Computational/dp/0321884922

A teprve potom neco formalnejsiho. Inu i sam autor to v knizce doporucuje ;-)
přijde mi divně napsaná a Zed Shaw je docela exot
3
Mam maly technicky dluh na upravenem OpenCart 3.0.3.2. Vetsina uprav byla resena pres moduly, ale jsou zde i nejake zasahy do kodu. Zasahy jsou spise na frontendu a nemely by ovlivnovat to co poptavam.

Potreboval bych nekoho, kdo by mi dotahl do funkcniho stavu implementaci "modulu" tretich stran, ktere zaplatim. Konkretne jde o moznosti dopravy v kosiku. Komercni moduly Zasilkovna, GLS vydejni mista atd pro OC koupim a poptam implementaci. Pripadne pokud je schopny nekdo to dodat bez komercnich modulu, tim vetsi rozpocet.

Jde o to, aby si nekdo na test serveru (vyrobim nebo poslu cely backup webu a DB) instaloval moduly (ty zaplatim) a overil jejich funkcnost (toto je ta slozita cast). Proste aby modul "zasilkovna" mel v kosiku aktualni seznam vydejnich mist a aby se tam dal poslat "nakupni kosik" jen do vahy napr. 3kg. Zbytek musi jit pres GLS s moznosti vydejniho mista. Totez bych potreboval pro SK.

V dusledku nabizeji implemtaci i prodejci tech konretnich modulu. Ale potrebuju nekoho, kdo to dotahne do funkcniho stavu u kombinace techto modulu.

email: webgain@bhome.cz tel: 602 176 358 (radeji volejte, nebo whatsup, je to rychlejsi)
4
Sítě / Re:WireGuard pro domácí síť
« Poslední příspěvek od michaelscz kdy Dnes v 19:41:57 »
Zkusím to napsat lépe, můj cíl je aby všechna připojená zařízení nemusela používat klienta. Jednoduše připojím např. tablet a ten bude mít přístup přes WG na internet. Nejsem odborník na sítě a v Linuxu umím jen základy, pokud je to moc složité a nejde napsat postup tak na to kašlem.

A jak chceš používat WG bez klienta? Zamyslel jsi se než jsi to napsal?
5
« Poslední příspěvek od michaelscz kdy Dnes v 18:34:26 »
[...]Kde chceš mít druhý konec tunelu?

Zkusím se zeptat jestli je to co chceš?
On to uz upresnil, ma lokalni sit v ktere ma napr. PC, TV a chce aby v te lokalni siti ta lokalni zarizeni mezi sebou komunikovala lokalnim WG tunelem ;⁠-⁠)

... a jak jsem psal, jde to ..
Prostě když na mikrotiku udělám WG a na všech PC a telefonech si dám WG klienta s Allowed 0.0.0.0/0 tak to všechno půjde tunelem ...
Nežere to baterku, nemusí to udržovat žádné TCP spojení. Prostě přijde požadavek na paket a WG klient je jej obalí a hodí do tunelu.
6
« Poslední příspěvek od michaelscz kdy Dnes v 18:32:54 »
WG slouží pro přístup do domácí sítě zvenčí (jak tady už někdo napsal)

No to není úplně přesně pravda, WG je jedno kde je. Prostě mám klienta v mobilu, jsem doma na wifi a i když jsem na stejné VLAN se stejnou adresací jako třeba kamera doma a já si na telefonu dám náhled kamery, tak na Mikrotiku vidím, že data jdou na router na iterface WG čili jsou i v VLAN tunelem a teprve pak z Mikrotiku na tu kameru - viz screenshot
10.140.5.0 je WG síť
10.140.1.0 je LAN (+ wifi)
7
Studium a uplatnění / Re:Kniha o C či C++
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 16:22:48 »
Prvne bych vzal tuto:
Learn C the Hard Way, Zed Shaw.
https://www.amazon.com/Learn-Hard-Way-Practical-Computational/dp/0321884922

A teprve potom neco formalnejsiho. Inu i sam autor to v knizce doporucuje ;-)
8
Sítě / Re:SMB client - multichannel support
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 15:07:45 »
To bude asi tím, že ta volba je pro server a ne pro klienta, jak název napovídá.  ;D ::)
9
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy Dnes v 14:58:07 »
smb.conf option: "server multi channel support"
nomen omen  8)
Ale ja mam problem na KLIENTU (-o multichannel), server slape jak z praku!

MP
10
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy Dnes v 14:56:00 »
Uz to, ze jednou se v dokumentaci pise o multichannel, pak o multi-channel, pripadne Multi-Channel o necem hovori a hrozne blbe se to hleda.

Zpet k me konfiguraci:
upgrade na kernel 6.11.0-9-generic #9-Ubuntu, samba 4.20.4-Ubuntu-4.20.4+dfsg-1ubuntu1, STEJNE CHOVANI

MP
Stran: [1] 2 3 ... 10