Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od Trident Vasco kdy Dnes v 07:29:35 »
KB jsou experti na slovo vzatí, horší projekt než KB+ jsem dlouho v bankovním světě nezažil, to znám i ČSOB.

Dříve nebo později budou muset veškeré banky přejít na bezpenější způsob přihlašování, tj. aplikaci nasadí postupně všechny, ty lepší budou mít k dispozici alternativu v podobě nějakého HW token (připravuje Air, RB a GM).

Zkus se podívat na Airbanku nebo Rajfku, umí vše, co jsi sem napsal. Pravděpodobně to ale umí i ostatní menší banky.

Budeš ale bojovat s tím oznámením o pohybu na email/sms, tohle postupně banky ruší.
Mliko po brade?
Nejhorsi projekt ktery KB mela bylo jejich IE only+ActiveX+dve verze Javy peklo. Odstrasujici pripad nemajici u obdoby.
V mboha firmach byly jen dedikovane pocitace na ten jejich dort pejska a kocicky.
2
Server / Re:Registrace .cz domény přes Monero (XMR)
« Poslední příspěvek od vcunat kdy Dnes v 06:47:21 »
Výjimka není.  Držitel .cz domény musí být veřejný.  Kdo uvede nepravdivé údaje, může o ni přijít.  No detaily se jistě dají dočíst, nejspíš tady: https://www.nic.cz/page/314/pravidla-a-postupy/

Myslím že někteří "překupníci" nabídnou to, že budou držitelem za někoho anonymního a dovolí mu doménu používat.
3
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 06:42:29 »
nebudu ti radit uplnou samotu, co treba male mesto a okoli? na bruntalsku jsou nizsi ceny, co nejake levnejsi oblasti na slovensku, prece nemusis byt v blave 😀

chci dotlacit i manzelku do ridicaku, aspon na automat, aby si mohla objezdit zalezitosti, ackoliv se boji. no uvidime.
4
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od dotdotdot kdy Dnes v 05:41:11 »
Ja muzu doporucit tu Malajsii. Vlastni zkusenost, 8 let zivota tam. Prace v IT se sehnat da, ale v CR si vydelas vic. Za tu dobu co jsem tam bydlel mi z Evropy chybela jen zima. Jinak zivot tam je naprosta pecka. Jestli mas moznost, tak bych doporucil pracovat pro nekoho v CR a pracovat remotne z Malajsie. Oni na to maj specialni viza pro digitalni nomady (DE Rantau). Myslim, ze se ty viza vztahujou i na manzelku a decka. Je to ale jenom na rok s moznosti prodlouzeni o dalsi rok. Muze to byt dobry na vyzkouseni Malajsie a rozkoukani se, jestli se vubec libi zivot tam. Trochu opruz muse byt casovy posun, kdyz budes makat pro nekoho v CR, ale da se to.
Jako podobnou alternativu muzes zvazit Thajsko. Taky nabizi viza pro digitalni nomady (Destination Thailand Visa). Takhle funguju ted ja, ziju v Thajsku a pracuju pro firmu v CR. Ten casovej posun vychazi o malinko lip nez z ty Malajsie, takze je to lepsi pro zivot. Tyhle viza jsou na 5 let a vztahuje se to jak na manzelku tak na decka. Jak je to s IT v Thajsku ale nevim, ale nemyslim si ze plati lip nez v CR. Pro zivot s rodinou je ale lepsi se obloukem vyhnout Bangkoku a turistickym peklum u more. Super zivot pro rodinu je v okoli Chiang Mai.
5
Studium a uplatnění / Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od Syu- kdy Dnes v 02:40:23 »
Už je to nejaká doba, čo som sa presťahoval z SK do ČR, založil rodinu a našiel si prácu ako programátor. Život tu mi docela vyhovuje, má to však svoje ALE. V poslednej dobe so ženou riešime bývanie a rozhodli sme sa, že po rokoch živenia realitných pijavíc a nespoľahlivých majiteľov, si konečne kúpime niečo vlastné. Všetci určite viete, že trh s realitami je v ČR (a vlastne aj v SR) totálne predražený. To je tak nejak už všeobecne známy fakt. Ja som však živil nádej, že so svojou nadpriemernou ajťáckou mzdou to nejak dám. Predsa nejdem kupovať byt v Prahe a uspokojím sa aj s Brnom  :D Lenže ouha... ceny bytov v Brne sú v pomere k mzdám úplne nezmyselné a ešte nezmyselnejšie sú ceny v okolitých mestečkách, kde by kľudne mohli konkurovať bratislavskému Ružinovu. Dokonca som už aj zvažoval kvôli tomu, že by som proste dochádzal zo vzdialenejších miest ako Breclav alebo Olomouc. V každom prípade, keby som kupoval byt v ČR, tak veľmi pravdepobne by sa zo mňa stal hypo otrok s mizernym bytom na mizernom mieste, ale zato s prémiovou cenou, a teda mnohoročným odriekaním a život v striedmosti. Preto ma v posledných mesiacoch nahlodáva myšlienka kompletnej realokácie do úplne inej krajiny, kde by to mohlo vychádzať finančne lepšie (t.j., že po zaplatení hypo splátky a energii by mi neostalo iba na jedlo). Celkom fajn mi príde Dánsko, Fínsko, Španielsko, Rakúsko či Poľsko. Z ázijských krajín asi Malajzia. Zaujímal by ma váš názor, skúsenosti atď ako je to z vášho pohľadu výhodné, či sa tam dá v IT sektore zamestnať lepšie než v ČR/SR alebo akým smerom sa uberať.

PS: asi viacerí mi tu budete radiť chatu v lese a prácu remote, ale ja bohužiaľ nie som zálesák, ale mám rád mestský život - ideálne veľkých miest. Na dom, chaty a robenie taxikára pre členov rodiny tiež nemám čas.
6
Server / Re:VPS s najlepším pomerom cena/výkon
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 02:03:02 »
BlackMagic: to nijak nerozporuji, ale popravdě řečeno, u Contabo mám VPS 5 let a za celou dobu jsem zažil jen dva výpadky. Jeden jsem řešil s podporou, druhý byl větší výpadek služeb, což měli ohlášené na webu. Výpadkům se člověk nevyhne, jen je více slyšet o negativních zkušenostech.

Na druhou stranu, ano, výkonově to není žádná hitparáda, ale třeba proti Vultr je to mnohem lepší za srovnatelnou cenu.
7
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 01:57:03 »
Já jsem svoji odpověď dostal. Děkuji všem, kteří odpověděli na moji otázku. Zejména Jirsákovi, který mi vysvětlil, že to co chci, vlastně nechci.

https://www.youtube.com/watch?v=r-ZiI3iVgpM
8
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 00:25:00 »
a chces platit kryptomenou, abys zustal anonymni, to asi nepujde, leda by ses schoval za bileho kone.
9
« Poslední příspěvek od fpv4c1m23z kdy 08. 01. 2025, 23:29:57 »
tak jsem nasel info, ze vlastnik cz domeny musi byt znam a je verejny.

Slyšel jsem, ale je spoustu webových stránek kde se dá za domény platit Bitcoinem, tyto samé stránky nabízejí cz domény. Nutno říct, že jsem nikdy za doménu Bitcoinem neplatil, takže v takovém případě možná dělají vyjímku?
10
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy 08. 01. 2025, 23:23:02 »
tak jsem nasel info, ze vlastnik cz domeny musi byt znam a je verejny.
Stran: [1] 2 3 ... 10