1
Windows a jiné systémy / Re:Win10 chyba po výměně disku
« Poslední příspěvek od aigor.net kdy Dnes v 21:46:07 »Chlapi díky za všechny rady, pokaždé když musím řešit něco podobného, znovu si připomínám jak dobré bylo rozhodnutí přejít na Linux a od dob W7 nemusím na tyhle věci myslet...
Naštěstí není, klonovaný disk si v pohodě moutnu a NTFS data přečtu.
Já se zatím setkal pokaždé sice s rychlou, ale přesto postupnou smrtí. Obvykle vydržel pár dnů, tady to počítám nebude jinak.
Ale pro úplnost je to HFS256G39TND-N210A
To je na mě vyšší dívčí, tuším že jde o nějaký widloidní tool... Zkusím google.
Možná bych nejdřív mohl zkusit nejjednodušší variantu - obnovení z recovery, ale kde takové bootovací médium stáhnu? Kde jsou ofiko instalačky W10? Vrací mě to jen reklamu a warez
Ohledně zálohování je to boj s větrnými mlýny. Do oné firmy sem jim instaloval i server, kde mají 4TB úložiště na RAID5, ale... (nejnovější zálohy jsou 5 let staré)
Problémem je Bitlocker - tedy šifrování disku v jeho režii. Pokud je disk zašifrovaný a není k tomu klíč, smůla.
Naštěstí není, klonovaný disk si v pohodě moutnu a NTFS data přečtu.
mimochodem co to je za SSD, co nechcípne naráz, ale umírá postupně? S ničím takovým jsem se dosud nesetkal).
Já se zatím setkal pokaždé sice s rychlou, ale přesto postupnou smrtí. Obvykle vydržel pár dnů, tady to počítám nebude jinak.
Ale pro úplnost je to HFS256G39TND-N210A
na tu partition, kde jsou \Windows, pustit dism /capture-image .... (atd.) a udělat image do wim souboru...
To je na mě vyšší dívčí, tuším že jde o nějaký widloidní tool... Zkusím google.
Možná bych nejdřív mohl zkusit nejjednodušší variantu - obnovení z recovery, ale kde takové bootovací médium stáhnu? Kde jsou ofiko instalačky W10? Vrací mě to jen reklamu a warez
Ohledně zálohování je to boj s větrnými mlýny. Do oné firmy sem jim instaloval i server, kde mají 4TB úložiště na RAID5, ale... (nejnovější zálohy jsou 5 let staré)