Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Server pro Linux
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 22:08:58 »
Já koupil licenci na HPE iLo na ebay kolem 300-400, fungovala skvěle. Stojí za to na ebayi pohledat.
2
Hardware / Re:Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 21:59:47 »
Zdravím,
už nějakou dobu pokukuji po notebooku od Dellu z řady Rugged. Vždycky se mi líbili, s notebooky Dell mám dobré zkušenosti a prostě bych chtěl mít odolný notebook. Vzhledem k tomu, že nepotřebuji nějaký super výkon, tak bych šel spíš do nějakého repasu.

Chtěl bych se proto zeptat lidí, co mají s Dell Rugged zkušenosti, o radu na co si dát pozor a vlastně bych obecně uvítal nějaké zkušenosti s těmito stroji. Případně pokud má někdo tip na alternativu.

Rád bych se vyhnul diskuzi na téma, zda takový notebook vůbec potřebuji apod - v tomto jsem už jsem rozhodnut.

Díky moc :)
Dělal jsem v automotive sysadmina, nadnárodní korporát. Naši mechanici používají Getac, například Getac S410. Jsou hardwarově odolné a funkční. HW Problémy jen vyjímečně, třeba 1-2x za rok z 200ks. Sw si tam dáš jakej chceš, my měli speciálně upravený okna 10. Jednou jsem objednal ten Dell Rugged, ale není tak domyšlenej ani tak odolnej. Například krytka usb portu se odklápěla dolů = musíš nadzvednout ntbk, abys krytku odklopil. Takových nedomyšleností bylo víc. Jinak celej korporát jel na Dellech, aly ne ty rugged, jen kancelářský a optiplexy sff do dílen. Předtím měli mechoši Panasoniky. Za mně buď Getac nebo Panasonic.
3
Hardware / Re:Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« Poslední příspěvek od xyz kdy Dnes v 19:54:17 »
Zdravím,

už nějakou dobu pokukuji po notebooku od Dellu z řady Rugged. Vždycky se mi líbili, s notebooky Dell mám dobré zkušenosti a prostě bych chtěl mít odolný notebook. Vzhledem k tomu, že nepotřebuji nějaký super výkon, tak bych šel spíš do nějakého repasu.

Chtěl bych se proto zeptat lidí, co mají s Dell Rugged zkušenosti, o radu na co si dát pozor a vlastně bych obecně uvítal nějaké zkušenosti s těmito stroji. Případně pokud má někdo tip na alternativu.

Rád bych se vyhnul diskuzi na téma, zda takový notebook vůbec potřebuji apod - v tomto jsem už jsem rozhodnut.

Jak to myslis, na co si dat pozor? Je to proste notebook, ktery se pouziva v prumyslu. Treba monteri nekde v pousti, kdyz kontroluji plynomery. Nedovedu si predstavit, k cemu by ho normalni uzivatel potreboval. Ale pokud se ti libi, tak proti gustu zadny disputat. Jen budes platit za neco, co nepotrebujes.

4
Hardware / Re:Dell Rugged - zkušenosti
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 19:36:50 »
Pokud normalni notasy (napr. HP Elitebook) preziji v autoservisu diagnostiku.. tak je tezke si predstavit realny duvod potreby rugged notebooku mezi obyc lidi.

Chovejte se k tomu stroji normalne a nepotrebujete zadnej rugged.

A pokud si ho chcete poridit ze se vam libi - tak si ho poridte - a klady/zapory si zjistite sam - evidentne nejste cilovka toho notebooku, kdyz odmitate vest diskuzi na tema proc to potrebujete, a jdete jen po vzhledu. To vam pak jsou realne vyhody a nevyhody jaksi.. k nicemu.

Alternativa jsou Panasonic Toughbook, ale kdyz jste neschopnej si takovou zakladni vec zjistit... mame vas vubec brat vazne?
5
Windows a jiné systémy / Re:DOS: Error on drive A pri cteni dat z diskety
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 19:32:37 »
Udelej image diskety, povol write, nech to dokoncit, udelej image, diff .. a bude jasno.
6
Windows a jiné systémy / DOS: Error on drive A při čtení z diskety
« Poslední příspěvek od jose1711 kdy Dnes v 19:16:38 »
Ahoj,

na posledny PC v domacnosti vybaveny disketovou mechanikou som nainstaloval MS Dos 6.22 a zacal som kopirovat data z disket na disk. Od isteho momentu mi Volkov Commander zacal pri kopirovani niektorych exe suborov vracat:
Kód: [Vybrat]
Error
Error on drive A
Attempt to write on write-protected disk.

To sedi - obe policka diskety su otvorene. Tym, ze sa to deje pri *.exe to "zavana" virusom (nemyslim, ze FAT12 ma nieco ako access time a dovod, preco by ho chcel DOS pri kopirovani updatovat). Viete niekto poradit, ako si tuto domnienku v roku 2025 potvrdit?

Linux na systeme viem nabootovat tiez.

Diky za tipy, j
7
Hardware / Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« Poslední příspěvek od Kalíšek kdy Dnes v 19:09:04 »
Zdravím,

8
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:19:38 »
Mobilní bankovnictví je řádově bezpečnější, ...
Za tohle tvrzeni by se melo zavirat ... na dozivoti.

Je to totiz presne naopak, bankovnicvi v mobilu neni zabezpeceno naprosto nijak. Kdokoli ten mobil zcizi(nebo hackne), ma zcela neomezeny a nicim nezajisteny pristup.

Fakt by mě zajímalo, kolik budou mít ty speciální HW autentikátory,...
Ve firemnim sektoru urcite znacny. Ony totiz jestli firmy typicky o neco nestoji, tak je to to, ze se jim jejich ucetni prihlasuji k firemnim uctum soukromym mobilem. Zdravime KB a CSOB ... (mozna nekdo dalsi potvrdi i dalsi pripady)

A pokud bys to nahodou nepochopil, tyhle ustavy(choromyslnych) nechapou(nedokazou to, protoze jejich celkove IQ je -∞) ze soukroma osoba je nekdo jiny nez zamestnanec, a to ze se nekdo prijlasuje mobilem k soukromemu uctu neznamena, ze by mu melo byt dovoleno se stejne prihlasit k dalsim uctum na ktere ma dispozicni prava.

BTW: Ad SMS jednak neni pravda ze by to bylo nesifrovane, ale ta sifra je davno prolomena. Existovaly casy, kdy se bezne pouzival SIM Toolkit ... jenze to se zase nikda nanaucil pouzivat droid.
9
Odkladiště / Re:Nakupují se vstupenky pomocí robotů?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 17:02:26 »
Lidi chtějí lístek a "rádi" zaplatí i překupníkovi, když jinak je beznadějně "vyprodáno".

Stejně jako lidé chtějí na lecčem ušetřit, kupují zázračné produkty, nebo rychle zbohatnout...
10
Odkladiště / Re:Podložka pod nohy
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 16:58:41 »
U nás v práci máme podstavce pod monitory.

Velcí lidé si je dávají pod monitory, malí lidé pod nohy.
Stran: [1] 2 3 ... 10