Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 08:10:41 »
- Úžasná bezpečnost, Tijuana je bezpečnější než některá města v USA a to jí ovládají gangy
(Kde je Praha...která není právě bezpečná a kde jsou US města? https://www.numbeo.com/crime/rankings_current.jsp)
Nebo spíš právě proto. V těch ganzích totiž, narozdíl od státní správy, funguje individuální odpovědnost. Ne náhodou se dnešní státy vyvinuly z feudálních, které vznikly formalizací pozice víceméně zločineckých gangů loajálních k vůdci, z něhož se postupem času stal feudál. Když se tomu dá dost času, i to Mexiko se do latě srovná samo, protože se to ekonomicky vyplatí a vůdci gangů nejsou úplně blbí.

Říká se, že Američan je jen líp oblečený Rus a ono na tom něco bude.

Ještě v 80kách se říkalo, že především osprchovanej a čistě oblečenej. Dneska už ani to často není pravda.
2
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 08:06:57 »
Norsko urcite ano, ma nerasty a relativne stabilnu ekonomicko-politicku situaciu. Ale mysli tam na to pocasie. Ono vsetko moze byt super ale ked si tam 8 mesiacov v tme tak ta to nadsenie rychlo prejde.

Norsko je sice nádherný, ale není úplně pro každýho. A navíc pokud máš v úmyslu mít (nebo dokonce už máš) rodinu, tak velikýho majzla na Barnevernet. Snad máme všichni v paměti případ Michalákovi, kde bylo nakřivo snad úplně všechno, a fakt že po 10+ letech velmi opatrně přiznali, že Barnevernet se velmi mírně řečeno "vymkl z kontroly" a že je to naprostej prů*er, přičemž úplně utichlo jakýkoli řešení, je hodně výraznej redflag. To už radši Finsko, i když i hlavní město je velký asi jako Benešov nad Ploučnicí. Nebo možná spíš právě proto.
3
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 08:02:13 »
Ja emigroval do US a nelituji.

Mohl bys to prosím dost významně upřesnit?
USA jsou 50 států a skoro každý je v mnoha ohledech dost výrazně jiný. V tomhle kontextu jsou USA spíš virtuální konstrukt.
4
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 08:00:00 »
ja bych cesko nemohl uplne opustit, hlavne kvuli pivu.

Fun fact: český pivo se naprosto nemístně přeceňuje.
5
« Poslední příspěvek od snuff1987 kdy Dnes v 07:58:55 »
Preco by si si mal odriekat a byt otrokom hypoteky? Totalny nezmysel. A keby aj tak, co si nejaky 15 rocny pubertak? Si chlap preboha, ides vyplakavat nad tym ze je nieco drahe?. Kup si najdrahsi dom v najlepsej lokalite na aku dosiahnes. Ano mozno prvych 5 rokov bude tazsich, potom narastu mzdy tak, ze ti vlastne zaplatia splatku a si tam kde si bol. Vzdy ked som si v zivote hladal kratsiu cestu, pripadne som chcel nejak usetrit, vzdy sa mi to vypomstilo. Pri nehnutelnostiach to plati dvojnasobne. A  stahovat sa kvoli tomu aby si "usetril"do nejakej riti je uz dokonaly nezmysel. Konieckoncov tie peniaze v nehnutelnosti su do urcitej miery ulozene a relativne bezpecne.
6
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 07:57:53 »
zrovna bruntálsko a ten smer na Ostravu zrovna asi moc nee.. tam práveže chýba IT biznis.. možno niečo málo je v Ostrave, ale inak nič moc a dojazd odtiaľ niekam za prácou je nezmysel. Remote moc neriešim.. s rodinou s deckami je to dosť naprd pracovať z dvojizbáku.

OMG proč z dvoupokojáku? Vždyť tam koupíš RD za cenu garáže v Praze. A to, že tam IT byznys chybí, může být dokonce výhoda, pokud děláš správný segment. Další exkolega tam dělá ISPčko a vlastní hosting, a má se velmi příjemně.
7
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 07:54:07 »
Rozvojové země se často jeví jako ráj na zemi kvůli tomu, že trh není přeregulovaný a životní náklady jsou nízké. (...)

Pod to se podepíšu. Rozvojovky jsou pro mladý, zdravý, a silný (a nejen fyzicky). Nejpalčivější problém je tam typicky zdravotnictví a kriminalita (a to nejen v rozvojovkách). K čemu je ti luxusní příjem, když tě dvakrát do měsíce přepadnou a když máš štěstí, zmlátí? Snadno se ti může stát, že přijdeš z nákupu najdeš v lepším případě barák vybílenej, v horším rodinu povražděnou.
8
Hardware / Re:Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« Poslední příspěvek od krouziciorel kdy Dnes v 07:12:26 »
Děkuji za upřesňující dotaz, vypadá to, že jsem se nevyjádřil přesně, nejedná se přímo o serverové komponenty, ale kvalitnější typy pro mobilní zařízení. Jeden z uživatelů těchto strojů, se kterým jsem na toto téma hovořil, uváděl právě serverové komponenty a tuto terminologii jsem bez ověření převzal, takže se omlouvám, ještě jsem se pro upřesnění dotázal umělé hlouposti, komunikaci pro zajímavost zasílám v příloze (je možné, že u repasů bude situace mírně odlišná). Jinak SSD disk nevyužívám, mám zde IDE v odolném pouzdře kvůli možným otřesům. Zajímavé je také to, že pokud stroj nechám delší dobu venku na mraze, po následném zapnutí se nejdříve zahřeje právě tento harddisk, než začne pracovat, Panasonic má opravdu zajímavé vychytávky. Máte-li někdo vlastní zkušenost s odolným Dellem, Durabookem nebo Getacem, určitě dejte vědět v diskuzi.
9
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 07:05:54 »
proste z toho plyne, ze nejlepsi je remote prace do nemecka, rakouska, na zapad. ale pritom zustat na vesnici ci malem meste v cesku, kde funguje hospoda, kostel, hruska, skolka a skola. howg!
10
« Poslední příspěvek od greenlinuxguru kdy Dnes v 06:44:20 »
Myslím, že žít v ČR lze, můžeš si například v nejužším centru České Lípy koupit 3+kk za 3 mio - prosím nemluvte mi o nepřizpůsobivých, fakt je to situace spíše sídlišť, žít ve starém baráku a koukat na náměstí, jednou za týden sedneš na autobus a dorazíš do Prahy, přespíš jednu noc v hotelu (počítej 1.000 Kč x 4), a máš 2 dny on-site v klidu.

A to třeba na zařízení takového života není potřeba nějaká extra invence. Zahraničí je těžké, porodní bolesti tam budou mnohem větší, i když Německo nebo Rakousko by mi asi nevadilo, češi jsou chaotičtí a bezohlední, zákony tu moc nefungují, sousedské spory nikdo moc neřeší, jízda autem samostatná kapitola. Pamatuji si jak mi jedna češka říkala, že stěhovala v Německu nábytek v neděli (to se nesmí) a za týden jí od úřadu přišla 50 euro pokuta, a stěžovala si jak je to německo blbé, a já naopak řekl, skvělá země.

Asie je specifická, zas bych si to Thajsko tak nemaloval.

Ale pokud nemáš na hypo v Brně, myslím že problém bude i ve schopnostech. Buďto jsi neschopný technicky, nebo si neumíš sám najít a vybrat práci, nebo kombinace. Často vnímám přístup lidí k práci, že hledají to, čemu já říkám "hobby job". Zajímá je všechno, jen ne mzda. Já teda do práce chodím vydělávat.
Stran: [1] 2 3 ... 10