Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Server / Re:jak zjistit cert IMAP serveru
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 17:20:55 »
Řeším problém, že email server, který do teď racoval bez problému....

Mimochodem, co to je za mail server, jak máš řešeno přihlašování k IMAP, jak je to publikované do internetu?

Brutefore na IMAP je dost časté. Např. u Microsoftu se na mailových serverech už IMAP a všechny legacy protokoly zakazují, protože se tam nedá vynutit MFA.
2
Bazar / Darujem IBM Personal Computer 330
« Poslední příspěvek od Martin Rumpel kdy Dnes v 17:10:33 »
Darujem IBM Personal Computer 330
CPU: Pentium 166 MHz
RAM: 16 MB
VGA: S3 Trio64V+
FDD: 1,44 MB
HDD:  2,5 GB

Celkom zachovaly dych historie ;-). Staci trochu vycistit sasi a plasty a moze sa skviet aj v tvojej zbierke ;-)
Plne funkcny, treba akurat nalepit spat zaslepku sachty na CD, co som nedopatrenim urval, a zvazit premazanie sneku na FDD (dal som tam vazelinu co som nasiel -> potreboval som surne vyextrahovatr data, tak ked tak si tam dajte lepsiu mnamku).
Prikladam este PS2 klavsnicu (neoriginal) a original PS/2 tlacitkovu mys s gulickou.

Odber bud osobne v Bratislave, alebo si zadajte zasielku v Packete/Zasielkovni a odnesiem na podacie miesto.

Rozmery krabice: 60x50x36 cm (mensiu krabicu som nenasiel)
Vaha: 10 kg
3
Odkladiště / Re:Tipy na slevy Black Friday
« Poslední příspěvek od vcunat kdy Dnes v 17:00:32 »
3 eura měsíčně za .cz doménu?  To je ve slevě?   ;D
4
Distribuce / Re:Automatická aktualizace Fedora
« Poslední příspěvek od riesner kdy Dnes v 16:51:19 »
Tak je situace stejná. Offline aktualizace znamená, že se stáhnou balíky, ale samotná aktualizace proběhne až po restartu, aby se neaktualizoval nějaký běžící SW, což by mohlo způsobit problém. Závada spočívá v tom, že Discover sám neudělá krok stažení balíků a měl by. Čeká na interakci uživatele.
5
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák kdy Dnes v 16:24:59 »
Řeším problém, že email server, který do teď racoval bez problému s self signed certifikátem na Apple iOS 17.x, je od poslední aktualizace na iOS18 z telefonu nedostupný. V diskusích jsem našel, že problém je v self signed i přes to, že mám svoji CA a její cert do telefonu naimportovaný, nicméně tuto CA Apple ať naschvál, nebo nevědomky, začal ignorovat, takže nemohu číst vlastní e-maily.
Za prvé, certifikát může být podepsaný buď certifikátem autority, nebo je podepsaný svým vlastním klíčem (self-signed). Pokud máte svoji CA a jí je vydaný certifikát, není ten koncový certifikát self-signed. Tolik k terminologii.

Co se týče uznávání certifikačních autorit – všichni (prohlížeče, operační systémy) zpřísňují pravidla pro certifikační autority, a to i pro ty soukromé. Dříve jste si jako soukromou CA mohl udělat jakýkoli certifikát – s libovolně malým klíčem, s libovolně zastaralým algoritmem, s libovolně dlouhou platností. To už dávno neplatí.
6
Hardware / Re:Monitor nejen na hraní s věrnými barvami do 6tisíc
« Poslední příspěvek od davidasis kdy Dnes v 16:06:09 »
Díky za info s tím rozlišením, myslel jsem si to. Barvy jsem psal v rámci možností, je mi jasné, že za tu cenu neseženu nic přesného, ale v rámci možností prostě ...
Co tento monitor? Má dobré recenze: https://www.alza.cz/27-lenovo-legion-r27i-30-d10674583.htm?o=3
7
Odkladiště / Tipy na slevy Black Friday
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 15:12:20 »
Mate tipy na nejake BF zlavy?

netcup.eu ma "black coffee week". Dnes maju zlavy na domeny. Zajtra na VPS, pozajtra na webhosting a vo stvrtok na root vps.

Contabo bude mat 29. nieco tiez.
8
Sítě / Re:SMB client - multichannel support
« Poslední příspěvek od M Z kdy Dnes v 14:53:28 »
No jo, nic se nezmenilo. Jen pro zajimavost, jak jsi na tom s rychlosti kopirovani? Z mych zkusenosti je to na gigabitu cca. 60% maximalni rychlosti(70MB/s) a s rychlejsi siti se ten pomer jen zhorsuje.
Smutna pravda je ze na linuxu neni v soucasne dobe rychly, jednoduse konfigurovatelny a rozumne bezpecny protokol pro sdileni souboru pres 10+ Gb site.
Schvalne pisu "jednoduse konfigurovatelny", protoze NFS + Kerberos pres RDMA opravdu zadneho uzivatele konfigurovat nedonutite a jeste ke vsemu se lisi konfigurace v Ubuntu, Redhat a Arch linuxu.
9
Citace
Pak jsem nasel USB3 device only reseni (zrejme urceno pro NAS krabici s DAS featurama):
http://www.hwtools.net/Adapter/PP3380-AB.html

Vida, díky za tip, netušil jsem, že existuje USB-device řešení i pro x86 (kromě těch pár low-power čipsetů). Cena 220USD je tedy raketa, ale chápu, že jde o evaluation board...

V ARMu je to jednodušší, tam jsou SoCy a rovnou SBCs s dual OTG dwc3.
10
« Poslední příspěvek od PaSt . kdy Dnes v 14:11:05 »
Vy se k IMAPu přihlašujete klientským certifikátem? O tom dost pochybuju (a pokud ano, měl byste ten certifikát s privátním klíčem někde v konfiguraci klienta).

Bude lepší napsat, jaký problém řešíte. Pak vám někdo může poradit.

Omlouvám se za nepřesné vyjádření - šlo o to jak na klientovi zjistit jaký certifikát nabízí _server_. Mea culpa, mea maxima culpa.

Řeším problém, že email server, který do teď racoval bez problému s self signed certifikátem na Apple iOS 17.x, je od poslední aktualizace na iOS18 z telefonu nedostupný. V diskusích jsem našel, že problém je v self signed i přes to, že mám svoji CA a její cert do telefonu naimportovaný, nicméně tuto CA Apple ať naschvál, nebo nevědomky, začal ignorovat, takže nemohu číst vlastní e-maily.
  Řešením má být naimplementovat Let's Encrypt, jehož root CA Apple uznává, ale teď se trochu motám v nastavení serveru a přestože bych měl mít vše v pořádku, mám dojem, že mi pořád někde visí starý self-signed cert.

Z  toho pramení potřeba zjistit, co za cert vlastně IMAP klient použije k sestavení spojení.

Odpověď jsem díky

openssl s_client -connect imap.seznam.cz:993 -showcerts

dostal.

Děkuji mnohokrát za všechny odpovědi.

P.
Stran: [1] 2 3 ... 10