Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Bazar / Re:Prodám QNAP TS-832PXU
« Poslední příspěvek od David Lanc kdy 05. 06. 2026, 11:41:02 »
Nas je již připraven k prodeji a součástí je:
QNAP TS-832PXU-4G - cena nového 33 000 Kč
QNAP Rail kit - RAIL-B02 - cena nového 1900 Kč
QNAP QM2 Card - QM2-2P-344A - cena nového 4500 Kč
Celkem: 39 400 Kč, má představa o ceně 20 000 Kč + doprava

12
O serveru Root.cz / Re:Neustálé odhlašování Root.cz
« Poslední příspěvek od Petr Krčmář kdy 05. 06. 2026, 10:36:31 »
Vývojáři hlásí, že mají opraveno a já jsem včera už žádný problém nezaznamenal. Snad je to tedy v pořádku.
13
Server / Re:Zamítnutá doména u jednoho ISP
« Poslední příspěvek od BobTheBuilder kdy 05. 06. 2026, 09:45:45 »
Tak snad odpověď už znáte: kupte si vlastní doménu a tam si můžete dělat, co chcete, a jestli bude na backlistu, tak si zato budete moct sám. Zase tak moc drahé to není.
No ale pokud to má doma a ISP dává veřejnou dynamickou IP, tak tam stejně musí mít nějakou DDNS službu a na té jeho doméně bude akorát CNAME na ten DDNS hostname a pokud Telekom blokuje překlad té DDNS domény, tak na tom bude stejně jako předtím, jediná výhoda snad bude, že bude moct v případě problému změnit tu DDNS službu aniž by musel měnit doménu přes kterou mu tam lezou lidi, pokud najde takovou, kterou Telekom nebude blokovat..
TIMTOWTDI - nebo jak to měl Larry Wall jako heslo Perlu (mnemonika odpovídá čitelnosti Perlových skriptů) - There Is More Than One Way To Do It.
Na VDSL u T-Mobile jsem neměl pevnou adresu, a přesto ji neměnili a dokonce, při změně mi to oznámili. Vodafone (exUPC) adresu drží, dokud nevyměním modem.
Takže těch pár změn si v DNS udělám ručně.
Pokud se to mění často, tak si buď připlatím na pevnou adresu, nebo najdu DNS server s API.
Změna DDNS služby je taky možnost, ale pokud ta jeho jen blacklistu proto, že to je DDNS, tak tam může být i jiná.
14
« Poslední příspěvek od aaa158 kdy 05. 06. 2026, 08:40:13 »
Zaujimave ze verejnu domenu mas problem tuna zverejnit ;-)
15
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy 05. 06. 2026, 07:46:03 »
To máš naprostou pravdu, ale je zcela mimo mísu si stežovat, že mu nikdo nechce pomoct, když dokonce i snahy o pomoc torpéduje tím, že nejenže relevantní informace nedal rovnou, ale hlavně je dát odmítá, a pošle je (otázka jestli všechny relevantní nebo na x koleček dotazování) pouze konkrétnímu vyvolenému soukromou zprávou.
Kdyby místo toho položil (sám sobě) správné otázky, problém diagnostikoval, a i pokud by ho vyřešit nedokázal sepsal by to do článku nebo do fóra, to by byl úplně jinej level.
16
Software / Re:Lokální AI modely pro citlivá data
« Poslední příspěvek od Zopper kdy 05. 06. 2026, 07:09:25 »
A není pak lepší nechat ten velký LLM vytvořit nějaký skript a pak ho jen opakovaně spouštět?
Jsou úlohy, kde to prostě neuděláš, nebo se to nevyplatí. LLM si velmi dobře poradí s fuzzy vstupem, zatímco ten skript se ti velmi snadno rozbije, jakmile je něco trošku jinak. Takže pokud je to třeba něco, co pouštíš jednou týdně, ta LLM to zvládá (a když náhodou něco dost podělá, tak to můžeš detekovat a pustit znovu), zatímco skript budeš každý druhý týden opravovat...

No tazka ci su Macy dostatocne dobre na to aby to zvladali alebo radsej sa pozerat po nejakej zostave s vykonnou GPU? Znovu je to teda otazka na pomer cena/vykon.
V určitém rozsahu ten Mac vyjde výrazně lépe, protože pro typicky potřebuješ co nejvíc VRAM a GPU s velkou VRAM jsou teď extra drahé. Například 48GB Mac Mini se sdílenou pamětí stojí na Alze co, 60k? Zatímco AI akcelerátor s obdobně velkou VRAM seženeš tak za dvojnásobek a víc (hráčskou GPU neseženeš vůbec) a k tomu musíš koupit ještě zbytek serveru. (Nebo budeš mít za stejnou cenu jen poloviční VRAM.) U toho Macu sice nebudeš mít takovou rychlost výpočtů, ale vleze se ti tam ten větší a schopnější model za mnohem menší cenu. Plus, pokud to máš na always-on domácí šolíchání a sedí ti to hromadu času v idle, tak ten rozdíl ve spotřebě mezi Mac Mini a big tower se taky projeví.
17
Bazar / Re:Prodám MikroTik CRS354-48G-4S+2Q+RM
« Poslední příspěvek od petrcze01 kdy 05. 06. 2026, 01:21:58 »
Dobrý den,
mohl by jste prosím přidat údaj o hw revizi ?
Je ve winboxu v následujícím umístění System > RouterBoard
zajímá mě údaj revize, ideální je "r2" nebo vyšší. U tohoto modelu to důležitá informace.

A údaj z System > Resources hodnota BadBlocks

Díky.

Dobrý den,
omlouvám se, vlákno mi nějak zapadlo. Zasílám níže.

Kód: [Vybrat]
[petr@MikroTik] > system routerboard print
       routerboard: yes             
             model: CRS354-48G-4S+2Q+
          revision: r2               
     serial-number: D8510F737DAA     
     firmware-type: qca9531L         
  factory-firmware: 6.49             
  current-firmware: 7.21.4           
  upgrade-firmware: 7.21.4           
[petr@MikroTik] > system resource print
                   uptime: 1m39s             
                  version: 7.21.4 (long-term)
               build-time: 2026-04-21 06:49:05
         factory-software: 6.48.2             
              free-memory: 24.8MiB           
             total-memory: 64.0MiB           
                      cpu: MIPS 24Kc V7.4     
                cpu-count: 1                 
            cpu-frequency: 650MHz             
                 cpu-load: 3%                 
           free-hdd-space: 4080.0KiB         
          total-hdd-space: 16.0MiB           
  write-sect-since-reboot: 36                 
         write-sect-total: 26517             
        architecture-name: mipsbe             
               board-name: CRS354-48G-4S+2Q+ 
                 platform: MikroTik
18
« Poslední příspěvek od Ignotus kdy 05. 06. 2026, 00:42:10 »
Vyhledej si, co si Marcellus Wallace myslel o tom, že si někdo něco myslí.
Úprimne - toto bola trošku podpásovka. Tvoja reakcia ohľadne kladenia správnych otázok bola výborná a k veci, darebacik by mal byť za ňu vďačný. Jeho veta "myslim si ze na toto forum chodia aj ludia zo slovenska" bola nešťastne formulovaná, ale s vysokou pravdepodobnosťou správna. Fórum a vlastne aj web podobné tomuto na .sk doméne IMHO neexistuje. Prosím, vážme si túto komunitu a pokúsme sa navzájom obohacovať.
19
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy 04. 06. 2026, 22:04:17 »
Vyhledej si, co si Marcellus Wallace myslel o tom, že si někdo něco myslí.
20
Sítě / Re:Internet od O2 funguje pomalu
« Poslední příspěvek od Techtle Mechtle kdy 04. 06. 2026, 19:13:51 »
já mám teda taky terminator a na t-mob DSLku mám taky pomalej inet... chybu jsem ale zjistil podle testů že to je asi velkými pakety na IPV6... bojím se ale vrtat v nastavení MTU ale to mám dle providera (t-mob) nastavené na 1492
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10