Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Win10 chyba po výměně disku
« Poslední příspěvek od aigor.net kdy Dnes v 20:25:15 »
No, inklinuju k tomu už delší dobu, ale v tomhle vlákně se mi potvrdilo, že ve fóru na rootu se nemá smysl na nic ptát.

Dospěl jsem ke stejnému závěru  :(  Už to tady kleslo na úroveň ksichtoknihy...
2
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 20:21:48 »
No, inklinuju k tomu už delší dobu, ale v tomhle vlákně se mi potvrdilo, že ve fóru na rootu se nemá smysl na nic ptát.
3
Hardware / Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 19:57:08 »
ja programoval i na starych crt i jednobarevnych obrazovkach, takze podle me je to fuk 😁
4
Hardware / Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 19:30:30 »
nevim, zda je to opravneny optimismus.

Treba tady je napsano: Flicker-free a soucasne 6bit+FRC
https://www.microcenter.com/product/647226/dell-s2721hs-27-full-hd-(1920-x-1080)-75hz-led-monitor

říká se tomu FRC a pro citlivé jedince je dobrý se tomu vyhýbat...
dá se to ověřit na
https://www.displayspecifications.com/

Díky toto jsem nevěděl, ale naštěstí mám všechny monitory bez FRC, protože pokud splňovali monitory flicker free, tak jsem bral ten levnější a ignoroval jsem "lepší barvy". Myslel jsem si, že dražší monitory mají flicker free v lepší kvalitě, ale to zase po* přidáním "více barev" ...
5
Desktop / Re:HDMI displej na Raspberry Pi a dvě plochy
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy Dnes v 17:25:27 »
Tak když třeba taham filmy přes jdownloader2?
To asi přes ten přikazový řadek do něj nic nedostanu.
6
Sítě / Re:Domácí switch s podporou 2,5 Gbit
« Poslední příspěvek od bnone kdy Dnes v 17:25:20 »
Chipy jsou Realtek, typy lze nalézt na netu, firmware je asi pouze pro chip managementu generický asi od Realteku, oba vypadají zcela stejně, liší se jen mac adresa a název firmy. Je podobný jako management TPlinku. Firmware Horaco je ke stažení prý
 https://forums.servethehome.com/index.php?threads/horaco-2-5gbe-managed-switch-8-x-2-5gbe-1-10gb-sfp.41571/page-15#post-428229
https://forums.servethehome.com/index.php?threads/horaco-2-5gbe-managed-switch-8-x-2-5gbe-1-10gb-sfp.41571/page-9#post-410354
 jsou tam i starší, nezkoušel jsem, mám poslední verzi už z obchodu.
Je spousta "značek" podobných switchů, ale všechny jsou v podstatě stejné či podobné, zdá se, že i fw je mezi nimi zaměnitelný.
7
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:03:00 »
Zatimco ty ses umelec ktere nezvladne skopirovat soubory, a blaboli tu o usb redukcich, o kterych kazdej normalni clovek vi, ze nefungujou.
8
Sítě / Re:Domácí switch s podporou 2,5 Gbit
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 16:47:58 »
Tak já nedávno koupil na Aliexpresu 2 manageovatelné switche 8x2.5GB+1xSFP+10GB, jeden Keeplink (1500Kč) a druhý Horaco (1300Kč)...

Hmm ty máš odvahu, respekt.
Co na tom jede za Firmware? Dá se vůbec někde stáhnout?
Zkoušel jsem dohledat a nikde nic. (mám jejich stránky v CN, ale tam žádný download není, omg)
Rád bych se podíval jestli tam něco přidali :)
Na ty multimediální krabičky k TV rádi dávají malware.
9
Distribuce / Re:Linux v mobilu
« Poslední příspěvek od ondrej _ kdy Dnes v 16:43:39 »
ja doplnim SailfishOS

Nieje to prekodany Android ale Meego, na ktorm zacal pracovat, Intel nasledne aj Nokia a potom odidenci z Nokie.
Android appky rozbehas len na oficialne podporovanych telefonoch(Sony Xperia a aktulane maju nejaku varku "vlastnych" telefonov) za poplatok asi 50Eur.
Podpora android appiek nieje dokonala. Android appky napriklad nemaju pristup k bluetooth. Fungovali tam asi vsetky appky, co som potreboval ale nie dokonale. Push notfikacie nie vzdy fungovlai dokonale a tak ale dalo sa to.
Fungoval som na tom asi 4 roky a dokonca v korpoprate s roznymi appkami na na dvojfaktor. overovanie(nebol to ideal ale dalo sa) ale dal som si pauzu, lebo stary telefon koncil. Kupil somsi Xperiu 10 VI, ktora zatial nieje podprovana a uvidim do budcnosti. Dalo sa to pouzivat ale vyvoj dost zastal po napadnuti Ukrajiny Ruskom(Rusko malo svoj fork a prispievalo do vyvoja). Pred nedavnom ohlasili restart a novu verziu 5.0. Uvidime ale velky optimista by som nebol ak sa im nepodari zlepsit financovanie projektu.

LineageOS alebo /e/ by som videl asi ako lepsiu volbu.
10
Distribuce / Re:Linux v mobilu
« Poslední příspěvek od Trive1974 kdy Dnes v 16:13:41 »
Jak pisou nekteri ostatni - LineageOS je dobra volba.
Akorat spousta lidi tam pak placne Google Apps a jsou tam, kde byli - u Googlu.
Proto je treba nahradit Google Apps svobodnou implementaci googlich knihoven = microG.
Ten myslim potrebuje podporu pro signature spoofing, coz LineageOS v sobe nema, takze rovnou doporucim stahnout patchnuty LineageOS od microG:
https://lineage.microg.org/
Podporovanych zarizeni je celkem dost, ale asi to budou spis starsi a bazarove kousky - ja to pouzivam na nekolika Samsungach nebo Asusech.

Androidi aplikace pak lze instalovat pres svobodnou nahradu Google Play, ktera se jmenuje Aurora Store (je v F-droidu).
(Aurora Store pouzivam i kdyz chci treba znamemu pripravit telefon - lze tak i na klasicky android telefon dostat aplikace bez nutnosti pouzit Google ucet)

Drive mi fungoval signature spoofing tak, ze telefon prosel overenim od Googlu a nebyl zadny problem s bankovnimi aplikacemi (prestoze mam root, ruzne LSPosed moduly,...)

Asi pred rokem Google neco zmenil a od te doby se mi nedari overenim projit.
Aktualne mne to moc netrapi, protoze bankovni aplikace, ktere pouzivam i pote funguji bez problemu (mBank, Fio, MaxBanka).
Co vim, tak nefunguje rusofilni Raiffeisen bank (Samozřejmě :-)
Stran: [1] 2 3 ... 10