Ale vždyť já žádné takové informace, dumpy komunikace ani nic podobného zatím nemám, já bych rád nejprve porozuměl problematice přihlašování zařízení do sítě mobilního operátora, upravil si podle toho nějaký modem a na něm si vyzkoušel různé způsoby provozu a třeba nachytal ty dumpy a tak. Jsem dost nešťastný z toho, že po mě chcete nějaké důkazy k něčemu o čem moc nevím.
Už píšete civilněji, tak ještě přecijen zareaguji. Celý problém je tedy v tom, že jste na počátku plácl - jestli správně rozumím - ničím nepodloženou tezi, že jste zjistil, že "se operátoři chovají k připojení pomocí mobilní datové karty jinak když je v mobilu, anebo v LTE modemu/routeru". Byla to dokonce první věta Vašeho dotazu. Logicky na na první (hlavní) větu dotazu ostatní reagují, už jen protože by to třeba i ostatním mohlo ovlivňovat jejich provoz.
Pokud tedy správně chápu, nic jste nezjistil, ale někde jste se dočetl, že by to operátoři mohli dělat...? Protože pokud se budeme bavit o tom, že to operátoři mohou dělat, tak určitě mají k dispozici jak identifikátory, tak i třeba heuristiku provozu.
Pokud hledáte, jak se přístroj přihlašuje do sítě, pak bych doporučil se nejprve podívat do dostupných dokumentů a pak do fóra psát jen dotazy k tomu, co z dokumentací nepochopíte. V tu chvíli Vám odpovědí - dost možná - i lidé, kteří tomu rozumí do hloubky. Ale nečekejte, že Vám na povrchní dotaz bude odpovídat nejkvalifikovanější technik od operátora, a uvádět Vás do základů tématu.
Takže si vyberte: řešíme, že operátor "podle zjištění" do provozu zasahuje (tedy v praxi), nebo řešíme, jaká data má k dispozici, aby mohl do provozu zasahovat (tedy teoreticky)..? Na první otázku Vám odpoví víc lidí, ale budou chtít popsat problém. Na druhou otázku Vám zde pravděpodobně nikdo neodpoví (můj tip, nemusím mít pravdu).