1
Distribuce / Re:Automatická aktualizace Fedora
« Poslední příspěvek od riesner kdy Dnes v 15:37:21 »To funguje bez problému. Dneska mám čas, tak se tomu pověnuji hlouběji.
Jasně, jenom jsem ji to chtěl napsat jednodušeji a dát jí tam příklad. Samozřejmě by šlo u dělat i openssh na každým, pak si to tam naklikat a mohla by si přetahovat soubory z třetího počítače mezi dvěma jinýma kompama(vím není to zrovna elegantní)Hele za mě máš úplně nejednodušší nainstalovat na hlavní stroj openssh server, pak si dáš nastavit složku kterou chceš sdílet. A ostatních počítačích se v caja nebo nautilus nebo co vlastně používáš dáš přípojit na síťovou složku, a ono už tě to navede samo, mě to trvalo asi 5min rozchodit. když si to síťový spojení uložíš do oblíbených, tak to funguje úplně stejně jak ty popisuješ (jenom klikáš na ikonky a přetahuješ soubory).
Tenhle workaround se záložkami už jsem popisoval včetně postupu v Caja (nemá na rozdíl od Dolphinu wizard).
https://forum.root.cz/index.php?topic=29908.msg414005#msg414005
Pokud by to chtěla připojovat přes SSH/SFTP, jak navrhuješ, tak jen modifikace sftp:// místo smb:// v adrese.
Hele za mě máš úplně nejednodušší nainstalovat na hlavní stroj openssh server, pak si dáš nastavit složku kterou chceš sdílet. A ostatních počítačích se v caja nebo nautilus nebo co vlastně používáš dáš přípojit na síťovou složku, a ono už tě to navede samo, mě to trvalo asi 5min rozchodit. když si to síťový spojení uložíš do oblíbených, tak to funguje úplně stejně jak ty popisuješ (jenom klikáš na ikonky a přetahuješ soubory).
Dej to do partition, usetris si obcas pouziti nejakeho ohybaku a bude to normalne manazovatelny - ze si nespletes pak disky. Vykonnostni propad je prakticky nulovy.
Na kratkodoby instalace (vystavy etc) tyhle pomedeny hliny asi dobry , ale na trvaly instalace nikdy. Navic dneska uz se na trvaly instalace prosazuje optika a metalika (cista Cu) se posouva na ty kratkodoby ...