Třeba na komunikaci s tou AI? Co koukám, tak +- všechny AI mají primárně textové rozhraní. Nějaké povídání se řeší akorát tak další konverzní vrstvou.
Já jsem taková dřžka, že mě lidi nemají moc rádi protože pořád do něčeho pindam

a lidi by raději měli všechno při starym, aby v tom měli jako pořádek a nikdo jim do toho jejich ideálního světa moc nešťoural. A já prostě šťourám.
Tak já ti do toho zase budu pindat jo: myslíš texty primármě na komunikaci se starou AI? jo vlastně no jo... stará dobrá AI LLM... hmmm to bylo textově ukecaný, založený na textových databázích a takový promptový... jojo to byly časy
tamtadadam návrat do budoucnosti:
Píše se rok 2032... ustupující a rychle zastaralé LLM nahrazují postupně tokenizované audiostreamy a videostreamy ukládané jako vzorky ve vektorizovaných 3D databázích. Postupné predikční diskuze mezi zadavatelem a AI asistentem formulují úkol v reálném čase v rozhovoru... kdy už během vyslovování jednotlivých slov a významů se postupně přehazuje tok mezi oborovými neuronovými sítěmi a tím se kontextově nastavuje nejbližší odborný a chápající model... až do odsouhlasení, už žádné promty.
Postupně přecházíme z dvojkové soustavy na Qbity a na DSP přímo v HW tzn. zpracování analogových signálů přímo pomocí AI, už žádná hrubá digitalizace a pomalé a objemné jedničky a nuly a frekvenční iterace.
Nebo scifi? tuším, že ne... myslím, že málo kdo z nás přemýšlí v hlavě psaním textů a následným učesáváním editací a tisknutím na sítnici před vyřčením z úst... většina interakce mezi lidmi za "zdravých" časů kdy byli lidé ještě svéprávní a neschovávali se za emaily a textovky probíhala hlasově

a v hlavách lidí se dle mě nerodí myšlenky jako texty... tzn. i moderní AI bude tokenizovat spíše něco podobného myšlenkám (vyřčeným frázím) než textovým popisům. S velkou pravděpodobností AI a neuronové sítě umožní v budoucnu ustoupit zcela z nepraktické dvojkové soustavy jako nosiče informace a objemných dat (ať už obrazových nebo zvukových nebo multidimensionálních).
Lidé se stále ještě omezují na to co se naučili ve škole a v práci od kolegů a starších, doba škol už je také pryč... doba učení se od kolegů taky... začíná doba fantazie a filosofování a nápadů bez hranic... ale zpět k tomu, co přinese AI - nebude se omezovat ve výzkumu a vývoji jako lidé na technologie nám nyní známé, dokáže jako nejlepší šachisté světa přemýšlet jako jeden - přijdou technologie a kombinace ze všech oborů, nad kterými dnes ještě neumíme ani uvažovat a ani si je představit. A to vše přijde s první skutečnou AGI, která následně vyprodukuje ASI.
Bude opravdu AI v roce 2032 textová? nebo to bude později? nebo dříve? diskutujmež ;-)