Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:CETIN - připojení bytu
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 21:59:24 »
[A VDSL je mizerné minimálně v tom, že oproti optice platíte více za pomalejší připojení.

To je samozřejmě pravda. Jenomže když zrovna nemáte byt, dáte za přípojku v součtu klidně pár desítek tisíc a to se vám zaplatí třeba za deset patnáct let. A byly období, kdy jsem na podobné věci fakt neměl i kdybych chtěl. Ono ostatně i dnes; rekonstruujeme dům a kdyby sem do města někdo s optikou přišel, mohl bych si vybrat mezi přípojkou a (třeba) sprchovým koutem nebo plynovým kotlem. A co si asi vyberu, že... A tohle je podobné. Nemá smysl se nad tím rozčilovat ani kvůli tomu ostatním nadávat. (Většinou.)
2
Hardware / Re:Rozchození plotteru HP DesignJet 510ps 42 palců
« Poslední příspěvek od TechnikTom kdy Dnes v 21:35:21 »
Jinak klasicky na support.hp.com vidím ovladače od XP po Win10.
3
Hardware / Re:Levný nevýkonný hardware na virtualizaci
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 21:28:10 »
Rozfungoval jsem tu desku z Thinkpadu W541 a obenchmarkoval jsem ji, rovněž i ten EliteDesk, a vyšlo následující
Thinkpad W541, i7-4810MQ Passmark 1544, CPU mark 4703
EliteDesk 800 G2, i5-6500T Passmark 2304, CPU mark 5134
Celkem mě překvapil "dvougenerační" rozdíl.
Nicméně, kdybych šel po hrubém procesorovém výkonu, jdu do toho M715Q z Polska (Ryzen 5 Pro 2400GE), ale potřebuju já vůbec nějaký extra výkon? Asi tu víc hraje roli spotřeba..

A ta W541 v idlu žere 20W a při benchmarku 77W. Ten EliteDesk, co si pamatuju, šel někde okolo 14-16W v idlu.
mozna mi neco unika, napr. u te "i7-4810MQ" co je "Passmark 1544" a co "CPU mark 4703" ?
ja kdyz uvazuju o Passmark tak automaticky o jeho CPU mark a tento CPU ma uveden 6070
takze predpokladam ze jsi delal Passmark test sam a bezeli ti pri tom nejaky virtual ci sluzby ale i tam ktere cislo je ktere? :-)

kazdopadne ten M715q s Ryzen Pro 2400GE mi zere v idle ~10W, v benchmarku ~40W
takze ohledne spotreby dobre :-) a jestli to ma vice vykonu nez ted potrebujes? jednak ho mas do "budoucna", druhak s vyssim vykonem se da predpokladat ze bude vice casu v idle nez cpu s nizsim vykonem a pokud ten s nizsi bude podobna spotreba, tak ve vysledku bys M715q mel mit v praxi spotrebu lepsi :-)
4
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 21:12:32 »
V práci tisknu na většího bratra 810PS.
Používám program HP Instant Printing.
Tedy tuším, ony existují ty programy dva.
Jeden pro novější plotry, který umí i rozmístit víc tisků na roli pro lepší využití plochy, ale ten tu 510/810 neumí. Ten druhý, starší, si sám najde plotr na síti s posílá na něj tisky. Myslím, že ani nevyužívá ovladače z win, protože ty tisky přes ovladač vypadají odlišně.
Tiskl jsem i z Ubuntu, ale detaily zjistím až v pondělí.
Blbé je, že na tyhle plotry se už nevyrábí tiskové hlavy...
Dík všem za info, v pondělí to vyzkouším. Jinak ofikohlavy se nevyrábí, ale číňan to jistí https://www.aliexpress.com/item/1005007570087094.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.480f6092BaUM5K&algo_pvid=a8659026-b3fc-455d-b511-cdba21b91e12&aem_p4p_detail=2024110912112112486877410800002853857&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A&search_p4p_id=2024110912112112486877410800002853857_2

Mě to pomohlo, neboť ta origo cyan byla zaschlá...
5
Bazar / Re:Prodám Tuxedo InfinityBook Pro 15 - Gen9 - AMD
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 20:57:55 »
Todle prodáš leda linuxovýmu nadšenci a i tak bych se divil jestli by byl ochoten dát víc než půlku. Kdokokliv jinej v tom bude vidět nějakej poskládanej exotickej počítač bez servisu.
6
« Poslední příspěvek od TechnikTom kdy Dnes v 20:18:22 »
V práci tisknu na většího bratra 810PS.
Používám program HP Instant Printing.
Tedy tuším, ony existují ty programy dva.
Jeden pro novější plotry, který umí i rozmístit víc tisků na roli pro lepší využití plochy, ale ten tu 510/810 neumí. Ten druhý, starší, si sám najde plotr na síti s posílá na něj tisky. Myslím, že ani nevyužívá ovladače z win, protože ty tisky přes ovladač vypadají odlišně.
Tiskl jsem i z Ubuntu, ale detaily zjistím až v pondělí.
Blbé je, že na tyhle plotry se už nevyrábí tiskové hlavy...
7
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 20:04:57 »
Podle datasheetu to vypadá, že 510 a 510 PS se liší jenom tím, že PS model má navíc podporu Postscriptu.
https://www.hpplotter.co.uk/sites/default/files/printers/documentation/designjet_510ps_0.pdf
Tzn. přes HP/GL a PCL by ten PS model měl tisknout taky.
Zkusil bych případně do Windows ovladač pro standardní 510, jak se to bude chovat.
https://support.hp.com/sk-en/drivers/hp-designjet-510-printer-series/3737526
Vypadá to, že tam ovladače jsou i pro Windows 10.

Jinak v Linuxu to vypadá taky, že by to mělo chodit. Možná bude stačit jen trochu zalaborovat s nastavením a snažit se  vybrat přes který modul to bude tisknout (vestavěný PCL3 vs hplip, což je přímo ovladač od HP)
https://www.openprinting.org/printer/HP/HP-DeskJet_510
Nevím jak je to nastavené v Ubuntu, ale většinou se s funkčním tisk. serverem CUPS dá připojit na http://localhost:631 a ručně přidávat, nastavovat tiskárny.

8
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 19:41:19 »
Zkoušel jsi "Snappy Driver Installer Origin"? Už mi našel spoustu driverů (na windows).
9
Software / Re:BTRFS replace - zapisuje něco na původní disk?
« Poslední příspěvek od stemar kdy Dnes v 19:37:54 »
Ono asi device remove a device replace ve finále udělá na konec totéž. Leda to vzít opravdu doslova a prostě ho hw odpojit a btrfs nic neříkat, nechat ho ať si to přebere sám.
I když - tak jste to asi myslel.
10
Hardware / Rozchození plotteru HP DesignJet 510ps 42 palců
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 19:03:00 »
Zdravím,
v práci máme starší plotter HP DesignJet 510ps 42 palců. Koupil jsem do něj nové náplně, vše se zdá OK (testovací tisk, kalibrace apod.. proběhne v pořádku), ale nedaří se mi na něm tisknout (ubuntu 24.04 najde ovladače, ale pak mě to začne bombardovat hláškama na plotteru).
Bohužel jsem nenašel žádný návod jak na to, ovladače na MacOS na stránkách HP nefachají. Nevíte někdo jak na to, případně nevíte kde sehnat ovladače pro XP nebo 7? Šlo by to pak rozchodit ve virtuálce pomocí těchto ovladačů? Když ne tak můžu nainstalovat na nějaký starší stroj i ty 7 nebo XP, ale nesehnal jsem ty ovladače.
Máte prosím někdo nějaký tip ?
Děkuji za případné podněty.
Stran: [1] 2 3 ... 10