Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Chtěli byste notebook s Nvidia N1X?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 01:57:39 »
Po asi trech+ generacich s tegra (T20?/K1/X1/X2), to "vidim velky spatny". Zadny NV SOC hw se nijak neujal ani pote, co jsem je prestal pouzivat... oni maj absolutni neuspech a nepochopeni trhu v malicku, a silenou nepodporu.

To uz radeji a uspesneji pujdout jednou pouzit ty qualcomm arm platformy (na X13s jsem koukal.. https://wiki.gentoo.org/wiki/Lenovo_ThinkPad_X13s ).

Ale pokud hledat notas pro cloudove office 365 .. tak vam N1 nejspis poslouzi v roli tenkeho klienta.
Vetsi uzitek z toho nepujde dostat.

Co vas vede k pocitu, ze po tuctu generaci to bude stat tentokrat za to? :D
2
Bazar / Prodám komponenty pro server
« Poslední příspěvek od Guldy kdy Dnes v 00:04:06 »
Zdravím. Zbylo mi tu pár komponentů co již nevyužiju.

2x Dell SSD disk pro servery 1,92 TB SAS
8x HDD Dell Exos 10E2400 2.4TB SAS 12 Gbps 10K
12x SK Hynix 32 GB 2Rx4 PC4-2666V DDR4
20x sk hynix 16gb 2rx4 pc4-2133p-ra0-11

Vše je funkční. Na cenách se domluvíme.
3
Desktop / Re:Preference práce s desktopem
« Poslední příspěvek od Josef Marianek kdy 25. 01. 2026, 21:03:04 »
Ja pracuju ve skole s Windows a doma s linuxem a KDE, ovlada se to dost podobne, nastesti. Efekty zadne, vypinam. K tomu 2panelovy spravce souboru (TC a Krusader). Vice ploch je super (pouzivam na linuxu s notebookem), nebo aspon velky/2 monitory (v praci s Windows). Taky terminal neni spatna vec, s bash. A pak klasika - webovy prohlizec (firefox, edge), outlook/evolution, ... Problem je s office - zvykl jsem si na Office365 a Libre office ted chapu jako nouzovku. Umi vse potrebne, ale ergonomie je horsi.
4
Sítě / Re:UniFi app (Android) a AP: spuštění otevřené sítě
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy 25. 01. 2026, 20:51:57 »
Takže pokud opravdu chcete provozovat tato stará zařízení, tak někam nainstalovat tuhle starší verzi kontroléru a tradá.
Ja nechci kameru pouzivat s controllerem, ale jako reseni chudeho muze ve standalone modu - nakonfigurovanou pomoci mobilni aplikace.

Omlouvam se, pokud jsem to nenapsal jasne.

MP
5
« Poslední příspěvek od flack kdy 25. 01. 2026, 18:55:40 »
Jedna sa teda naozaj o UAP LR fw mam posledny 4.3.28. Mam Unifi Dream Router7(UDR7) na nom bezi Unifi Network/ teda controller. Ziadnu siet nemam otvorenu pre UDR7 je to WPA3 a pre UAP LR je to WPA2 -informacia podla airodump-ng.

Skusil som aj restart, ci sa neobajvi na chvilu. Ale nic som nezachytil. V mojom pripade je asi rozdiel ze to UAP LR nepouzivam ako standalone.

Doplnim ze v mojom pripade na mna nikde v tom UDR7/Unifi Network/ nekrici ze by bol produkt nepodporovany. Alebo som to zatial len nenasiel vzhladom na to ze sa stym len zoznamujem.

UniFi Network Application je vo verzi 10.0.162
6
Hardware / Chtěli byste notebook s Nvidia N1X?
« Poslední příspěvek od a6b kdy 25. 01. 2026, 18:50:26 »
az bude k dispozici laptop s nvidia n1x, chteli byste takovy notas?
pro linux, praci s cuda a inferenci.
7
« Poslední příspěvek od Jan Vojíř kdy 25. 01. 2026, 18:48:03 »
Ahoj. Jelikož to tu nikde nevidím zmíněné tak napíši, že tyto staré verze fw jsou podporované v UniFi Network Application do verze 7.3.83. Sám jsem jich několik před časem dostal z instalace a než jsem je poslal dál, chtěl jsem je otestovat. Takže pokud opravdu chcete provozovat tato stará zařízení, tak někam nainstalovat tuhle starší verzi kontroléru a tradá.
8
Bazar / Re:Prodám Lenovo ThinkCentre M910q Tiny
« Poslední příspěvek od RDa kdy 25. 01. 2026, 18:04:20 »
K porovnání ale nabízíte kousky s mnohem menší RAM a HDD.  Jako chápu, že na mnohá použití se to neocení, ale...

A ta typicka vypocetni uloha vhodna pro kombinaci 64G ram se starym a pomalym 2.7GHz 4C/4T cpu jako i5-7500T je prosim vas jaka?
9
Bazar / Re:Prodám Lenovo ThinkCentre M910q Tiny
« Poslední příspěvek od vcunat kdy 25. 01. 2026, 17:32:25 »
K porovnání ale nabízíte kousky s mnohem menší RAM a HDD.  Jako chápu, že na mnohá použití se to neocení, ale...
10
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy 25. 01. 2026, 17:05:36 »
AP a AP LR (ty puvodni verze, 2.4 Ghz only, posledni FW 4.3.28) jsou napr. nepodporovane od brezna 2021 :(
Viz napr. https://help.ui.com/hc/en-us/articles/1500001268521-Ubiquiti-s-Vintage-and-Legacy-Products

Dik za ochotu a jakekoliv info z realnych testu!

MP
Stran: [1] 2 3 ... 10