Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Aktivace Win 7 Pro OEM
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 15:11:40 »
Zkus nejake debug nastroje, zda vubec mas ten licencni klic jeste v biosu.
ref: SLIC - https://en.wikipedia.org/wiki/BIOS#Identification

nahodny nalez:
https://forums.mydigitallife.net/threads/how-to-check-for-slic-2-1-from-linux.22793/
2
Sítě / Re:Školení firewallů
« Poslední příspěvek od Petr Branik kdy Dnes v 15:09:13 »
To je nejaka statni organizace kde jsi zamestnal sveho znameho? Neumim si predstavit ze kdokoli normalni veme do firmy nekoho bez jakychkoliv znalosti. I kdyz budu brat studenta tak si vyberu takoveho co bude mit alespon minimalni znalosti.
3
Sítě / Re:Jak využít LTE anténu OT235M?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 15:06:58 »
Pokud to nebude blokovany na sit toho stareho providera, tak mozna.

Ma to vubec nejaky management web, abys videl co lze nastavit? Treba PIN ?

Podle modelu nemuzu dohledat co to vlastne je za krabicku.. mas to opsany sem spravne? Pripadne dej link
4
Windows a jiné systémy / Aktivace Win 7 Pro OEM
« Poslední příspěvek od kyssling02 kdy Dnes v 14:49:43 »
Zdravím,
můžete mě někdo pomoci s následujícím? Mám HP ProDesk 490 kde byly Win7Pro OEM, aktivované, na pc nebyla měněna deska, disk, nic. Provedl jsem novou instalací Win7 ale neprovedla se aktivace, licenční klíč jsem si bohužel Nirsoftem nevyjel, nenapadlo mě že se to nenačte z  biosu. Na case není žádná licence apod. neřešil jste někdo něco podobného ?
Ani Win10, 11 licenci nenačte, ale mě jde nyní jen o Win7.
5
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 14:20:41 »
pro nas to bylo vzacne a ne kazdy mel zx, c64, didaktika, takze jsme hltali vsecko a na papir si malovali vyvojove diagramy.
6
Distribuce / Re:Zkušenosti s distribucí HexOS
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 13:36:04 »
neuvazuj o hexos, dokud si nevyzkousis truenas.Hexos je fakt jenom vrstva laku na Truenas, Treba ohledne kompatibility s tvym hardwaru, vliv nula.

Truenas je neskutecne blby, co se OOTB nastavovani sdileni ve viceuzivatelskem prostredi nebo treba pristup k logum.
Nebo treba, v podstate jediny Dasboard truenasu, ten nejdulezitejsi parametr, zdravi a volna kapacita poolu, je na ctvrtem widgetu, 3-5 radek malym pismem. Nekteri product manageri jsou fakt ....

Zda se, ze HexOs bude resit tyhle veci. Ale kdy se podivam na, jak web prezentace HexOS vypada, tak tezko nekdo ve foru typu Root bude cilova skupina. A to dozivotni predplatne, usetreny cas ma financni hodnotu (ja platim za spoustu veci), ale tady mluvime o 2 lidech, co delaji na nadstavbe ciziho produktu, ktery se obcas zasadne meni. Moje vira v "dozivotnost" je nula.

7
Sítě / Jak využít LTE anténu OT235M?
« Poslední příspěvek od LA MA kdy Dnes v 13:29:09 »
Ahoj,

poskytovatel mi zanechal antenu z pevneho LTE greenpacket om235m z dovodu zrusenia sluzieb na ich strane.

Chcem sa spytat, ako by sa tato antena dala pouzit.

Je tam slot na SIM kartu.

Ak by som tam strcil kartu z mobilu, da sa pouzit na LTE data?
8
Server / Re:Nastavení DNS na hosting web a email server
« Poslední příspěvek od vfko kdy Dnes v 13:14:09 »
Pro emailový server je třeba u forpsi přidat nový A záznam s názvem "box" s IP adresou VPS s mail-in-a-box. Díky tomu už budete moc všude místo IP adresy používat box.onkoněco.cz.

Další v pořadí bude nastavení MX záznamu, jako hodnota už může být použitá box.onkoněco.cz. Pokud tam už nějaké jsou, bude potřeba je smazat.
Bude potřeba nastavit TXT záznamy pro SPF, DKIM, DMARC. Budou napsaný u domény někde v GUI mail-in-a-box.

SSL certifikát je potřeba vygenerovat na každým serveru. Jeden certifikát pro onkoněco.cz a druhý pro box.onkoněco.cz. Co jsem tak zběžně koukal mail-in-a-box nastavuje certifikát už při instalaci. Na VPS s webem bude potřeba vygenerovat ručně pomocí let's encrypt, resp. certbot.
9
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 12:53:39 »
mladoch nevi co chce.

Tak on se na to přihlásil a tváří se i teď, že ho to docela baví, jen prostě funguje jinak, než jsem fungoval třeba já. Ve dvaceti jsem dával pořádný kus výplaty za knížky a hltal to. Tihle mlaďoši tak - možná? - nastavení nejsou. Třeba se po tom školení zlepší  ::)
10
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 12:40:59 »
to je smutne kdyz mladoch nevi co chce.
mam stesti, ze i dcera a syn meli jasnou predstavu co chcou delat. tridni ucitele pak rikaji
jak jsou radi, kdyz maji nejake zapalene zaky, ze jim to dobiji energii a ti zaci, ktere to nudi a nezajima, ti to budou jenom tak solichat.

takze je otazka, zda nechce delat jiny obor.
Stran: [1] 2 3 ... 10