Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Cena ethernetového kabelu pro 40Gbps CAT8
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 17:26:26 »
No a pak si clovek v ramci uspory koupi CU jadro obalene AL  :D :D

...kolega ňouma se spletl, kupil tuhle "Cat.6" a natahal s tím instalaci u zákoše :-D
Naštěstí "jenom 200m"...
Ale stejně neví, co s tím teď má dělat :-D
2
Distribuce / Re:Konfigurace Samba v Ubuntu
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy Dnes v 17:06:58 »
@Michal Šmucr
Mišo, Mám Ubuntu s MATE. Nic jinyho nepoužívám. Mate má Caju. Já se ale nechci připojovat přes Caju. Chci klik  na síť, vyberu si konkrétní počítač a složku. Sedím vyvalená v křesle a vše otevírám jen myší. Nechci nikde něco psát jako v MS-DOS kdy jsem vlastně ještě nebyla ani na světě. Nejsem stará. Je mi 25 a žiji v 21 století. Proto se nechci vracet k důchodcovskymu stylu vyhledávání.  ;D ;D ;D

Jasně, konfigurace jinak nepůjde ale vlastní práce je u mě o něčem jinym.
3
Software / Re:Linux mi nepřehraje nic z Canal+
« Poslední příspěvek od ja. kdy Dnes v 16:42:00 »
Me by zajimalo, proc by nekdo v roce 2024 graboval vystup grafarny (coz mimochodem samozrejme jde a samozrejme ze system muze nafejkovat podporu naprosto cehokoli), kdyz si totez muze grabnout treba rovnou z http(s) streamu.

A i kdyz si pred ten monitor postavi mobil, poridi rozhodne nasobne kvalitnejsi cam nez nekde v kine.

Uz vubec nemluve o tom, ze ti cely hdcp rozbiju jednou redukci za pet korun padesat.

Pretože ten http(s) stream je zašifrovaný a kľúč k nemu nemáte. Ten je schovaný v hlbinách hardvéru, ktorý ho nechce dať von. Nemusí ísť nutne o grabovanie výstupu grafiky, aj keď to môže byť relatívne jednoduché (svojho času sa predávali framegrabbery, ktoré mali FHD HDMI vstup a USB UVC výstup, a popri svojej činnosti akosi ignorovali HDCP).

Hovorí sa, že určitú dobu sa streamy grabovali tak, že existoval TEE exploit na Nvidia Shield, ako dostať už dekomprimovaný stream z VRAM. Bohužiaľ, v tom streame bol vodoznak, ktorý jednoznačne identifikoval ktorý konkrétny Shield môže za únik a licenciu (kľúč na dešifrovanie streamu, zašifrovaný kľúčom zariadenia) na ďalšie streamy po zaradení na blacklist už nedostal. To znamenalo obetovať jeden shield na jeden release, čo je dosť drahé hobby. Dnes už bude situácia iná, ale tí, čo to vedia, si svoje know-how dosť prísne strážia.
4
« Poslední příspěvek od ArnoldBorice kdy Dnes v 15:44:47 »
Bohužel, je to fakt změnou Layer na Widevine. Já takhle cca dva roky zpět přestal platit Netflix, jelikož to začalo nepodporou pluginu v Kodi (na Windows), protože ten plugin jel na Google Widevine z chromia (či jak). Ofiko apka jela, majoritní browsery také, ale Kodi po dvou minutách tma. A pak se začali ozývat další lidé na dalších platformách :-) Ale to jsem již byl pryč...
5
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 15:02:55 »
Me by zajimalo, proc by nekdo v roce 2024 graboval vystup grafarny (coz mimochodem samozrejme jde a samozrejme ze system muze nafejkovat podporu naprosto cehokoli), kdyz si totez muze grabnout treba rovnou z http(s) streamu.

A i kdyz si pred ten monitor postavi mobil, poridi rozhodne nasobne kvalitnejsi cam nez nekde v kine.

Uz vubec nemluve o tom, ze ti cely hdcp rozbiju jednou redukci za pet korun padesat.
6
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 14:37:16 »
Po zaplaceni asi mesic zpet, takto to ted funguje, rekl bych ze stejne a nebo lepsi jede internet  :)
7
Desktop / Kubuntu: Zvuk zní jinak při otevření panelu hlasitosti
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 14:36:27 »
Když kliknu na ikonu hlasitosti vpravo dole, zvuk začne znít jinak, jako by se změnilo nějaké nastavení ekvalizéru. Asi 5 vteřin po zavření panelu se se škytnutím zvuk zase vrátí do normálu.

Mám to považovat za vlastnost?

To, že se občas při otevření toho panelu rozbije obraz, nevím jestli spadne nějaký ovladač, nebo služba, jsem si již zvykl. Stejně jako na to, že zvuk přes HDMI funguje jen při správné konstelaci hvězd.

Řešení asi nehledám/nečekám, jen mě to zajímá, a chtěl jsem si postěžovat. ;D
8
« Poslední příspěvek od LivingLegend kdy Dnes v 13:31:01 »
No a pak si clovek v ramci uspory koupi CU jadro obalene AL  :D :D
9
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 12:28:28 »
Z výprodeje odkarla jsem už párkrát objednal a vždycky zatím OK.
10
« Poslední příspěvek od ktk kdy Dnes v 12:06:18 »
...odkarla...
Je značka snowkids renomovaná?

⃮„Renomé‬“ ma hlavne ten eshop odkarla, nejdriv si prectete par recenzi. Onehda jsem cosi shanel, nebylo to IT, nabizel to bezkonkurencne nejlevneji - jakoze o parnik. No, po tech recenzich jsem si to rozmyslel.
Stran: [1] 2 3 ... 10