1
Sítě / Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Poslední příspěvek od Lukas Dzunko kdy Dnes v 14:13:14 »U nas uz O2 CZ orezalo GSM sit na minimum, T-Mobile ho nasleduje, a Vodafone to ma vyzkousene uz z doby pred 12 lety. Pujde tedy o postupnou degradaci GSM, mozna dojdeme i do okamziku, ze GSM budou mit zakaznici jen za priplatek, pripadne jen pro IoT/M2M komunikaci. A pak GSM operatori vypnou.
Na Slovensku sa pri planovani vypinania 3G siete vela rozpravalo aj o planoch vypinat 2G siet. Po vypnuti 3G siete isla cela diskusia do stratena a dnes odpovedaju hovorcovia SK operatorov tak zdrzanlivo. 4ka vyslovene hovori, ze 2G neplanuje vypinat. SK Telekom spomina, ze 2G podrzi minimalne do 2028. SK Orange hovori o "planovanom informovani v cas" ... SK Orange v starsich vyjadreniach hovorili o rokoch 2028 az 2030, ale aktualne to stiahli.
Uvidime ... ale minimalne to bude zaujimave ked sa v Cechach vypne 2G. Uz len z toho pohladu, ze napr pri poslednej navsteve prahy som musel mat vybraneho operatora manualne, lebo u jedneho mi nesli data cez LTE. Podobnu situaciu pravidelne riesim aj v Madarsku. Do siete yettel ma pripoji, ale nejdu data cez LTE. Otazka ci v tom stave by cez VoLTE islo aspon zavolat.
Poslední příspěvky