Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Proč se mi vypnuly Windows?
« Poslední příspěvek od luksus kdy Dnes v 04:06:07 »
Mi se před nejakým časem takto samovolně vypínal počítač s linuxem. Nakonec jsem zjistil, že mám asi vadný spínač na bedně, který se sám od sebe občas zkratnul. Vyřešil jsem to tak, že jsem v biosu nastavil napájení "Power: Always On" aby se počítač zapínal automaticky pokud má šťávu. Power piny na základní desce jsem prostě odpojil pryč. Nouzově se to dá zapnout taky šroubovákem nebo něčím vodivým. Ty piny zkratneš a je to. Nebo jestli se ti nechce lézt do bedny, vytáhneš to celé ze zásuvky a zastrčíš zpátky. Stroj se rozjede automaticky. Pravda PC mi běží viceméně 24/7 tak to moc často něřeším.
2
Hardware / Re:Zvuková karta pro Linux
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy Dnes v 01:53:33 »
Děkuji za názory a doporučení. Ale koukám, že mi všichni doporučujete externí zvukovky. Nejsem si jistá, jestli by mi k něčemu byly když budu jen modelovat hudbu ze samplů a na mikrofony mám externí mix. Podívám se na ně. Ale 1500,- je pro mě strop.
3
Server / Re:(Ne)bezpecnost ESP32 v smart home?
« Poslední příspěvek od googler2 kdy Dnes v 01:24:20 »
Takze podla tvojho nazoru je bezpecnost ESP takpovediac "neznama" rovnako ako bezpecnost akehokolvek wifi routera, ktory ma uzavrety firmware?
4
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 01:05:24 »
Tim, ze ESP ma uzavreny firmware pro radio a je to ten samej firmware, tak statisticko vzato - ano - je to nebezpecne jako cokoliv do ceho nevidime. Problem je, ze se to nasazuje ve velkem poctu a tak by se utok vyplatil - stejny princip, jako proc jsou viry hlavne na Windows..

Z prakticke stranky, monetizace utoku na ESP neni tak lehka jako u PC, takze zustava model DoS - a klidne to muze byt bouda stylem "a jeje, ono to nahodou umrelo, no nic, koupime dalsi, flashnem a jede se dal". Ale uzivatel uz za tim nevidi to, ze ho nejaky kamos od vyrobce pekne vodi za nos a fakticky doji.

Moje paranoidni hlava rika: NE, esp nebrat. Do doby nez nebude veskery FW opensource.

PS: musite rozlisovat mezi uzivatelskym firmwarem, ktery si delat sam, nebo ho vezmete z komunitniho projektu, vs toho, co obsluhuje samotnou radiovou cast - ta je analogicka k BIOSu na PC, jenze bezi porad. A do ni nevidite.
5
« Poslední příspěvek od cznarg kdy Dnes v 00:56:43 »
Co znamená nebezpečné?
Každé zařízení které komunikuje bezdrátově je právě tak bezpečné jako jeho firmware.
Zrovna ESPHome, z hlediska toho že to je opensource komunitní projekt, mě přijde rozhodně bezpečnější než random výrobce s firmwarem bastleným "hardwareráři" (co si budeme namlouvat, výrobce HW má programátory jen proto že bez firmware to nefachá a všeobecně mě přijde že profi programátoři firmware jsou celkem pr*sata kteří spoléhají na security by obsurity -- jsou samozřejmně světlé výjimky, nerad bych se někoho dotknul  ;D)
6
Server / (Ne)bezpecnost ESP32 v smart home?
« Poslední příspěvek od googler2 kdy Dnes v 00:02:55 »
Caute, nie som si isty ci som temu spravne zaradil (mozno by mala ist pod hardware). Chcem sa spytat aky je Vas nazor na pouzivanie ESP32 dosiek ako rozne senzory v ramci HA resp. ESPHome? Davnejsie som totiz narazil na clanky, ktorych obsah si uz presne nepamatam, no zakladna info bola, ze ESP dosky nie su zrovna bezpecne. U mna prevazuju zigbee zariadenia a viem, ze vseobecne sa zigbee povazuje v ramci IoT za bezpecnejsie ako wifi aj kvoli tomu, ze zigbee su jednoucelove zariadenia, ale neviem ci su ESP dosky povazovane z nejakeho dovodu za este menej bezpecne ako ine IoT zariadenia na baze wifi? Pripadne ake opatrenia je mozne urobit pre minimalizovanie rizika, ked uz treba pouzit ESP?
7
Hardware / Re:Zvuková karta pro Linux
« Poslední příspěvek od ⚫⚫⚫ kdy 19. 11. 2024, 23:48:50 »
Ja jsem za ty penize spokojeny s Behringer UMC404HD. Mixxx, Ardour, OBS zadny problem. A denne ji pouzivam na poslech.
9
Windows a jiné systémy / Re:Jak přeskočit ve Win11 postsetup výběr spojení
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy 19. 11. 2024, 22:22:19 »
Upřímně nevím co myslíte tím vyždímat a postsetup, ale nefunguje v tom dialogu na připojení už relatvině klasický postup?

- Shift+F10 pro otevření terminálu
- spustit příkaz: oobe\bypassnro
- reboot
- v tom samém dialogu zvolit, že není k dispozici internet (nová volba)

Případně troubleshooting:
https://www.minitool.com/news/oobe-bypassnro-not-working.html
10
Sítě / Re:Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?
« Poslední příspěvek od Hornik kdy 19. 11. 2024, 21:52:51 »
Stran: [1] 2 3 ... 10