Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od husqvik kdy Dnes v 16:35:23 »
@sarajoncz, děkuji za Vaši reakci. Ovšem ať počítám, jak počítám, tak 2025-2007 je 18 let. Podle obchodního rejstříku byla firma JON.CZ zapsána  v červnu 2007. V červnu už bude Vaše firma plnoletá, tak není třeba takhle lhát ;) Dále - podle historie v obchodním rejstříku začínala firma JON.CZ mimojiné s klimatizacema. To je vyloženě dobrý předpoklad k tomu, stát se ISP... :D

Zároveň - pokud bych tedy podlehnul Vašemu vábení a u JON.CZ zůstal, překousnul komplikace se změnou fixní IP adresy atd. Pokud tvrdíte, že cena se nemění, tak předpokládám, že mi necháte tu i novou fixní IPv4 adresu zadarmo - což je stejné, jako mám teď u Metronetu. Pokud budete chtít za veřejnou IP adresu příplatek, tak ten chce prakticky kdejaká Vaše konkurence - čili poslední výhoda, kterou měl Metronet, padla.

Krom toho - jste ochotni prozradit, jako máte kam konektivitu? Třeba v NIXu žádný JON.CZ nefiguruje (což teoreticky může být ten Dragon Internet - bůhví, co všechno se od dob Metronetu událo).
2
Hardware / Re:HP ProBook 460 G11 A37ZMET nebo Lenovo IdeaPad Pro 5 83D40027CK
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 16:34:21 »
Tohle bude hodně subjektivní,osobně bych z těch dvou šel bych do toho HP. Důvody: mezi CPU je zanedbatelný rozdíl v rychlosti, ale mohla by hrát roli spotřeba (HP vypadá, že má úspěrnější). A HP má Windows 11 Pro (Lenovo jen Home). A navíc Lenovo, zdá se, postrádá ethernet (má jen WiFi).
3
Hardware / Re:Může se LTE modem chovat jako mobil?
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 16:32:32 »
Ale vždyť já žádné takové informace, dumpy komunikace ani nic podobného zatím nemám, já bych rád nejprve porozuměl problematice přihlašování zařízení do sítě mobilního operátora, upravil si podle toho nějaký modem a na něm si vyzkoušel různé způsoby provozu a třeba nachytal ty dumpy a tak. Jsem dost nešťastný z toho, že po mě chcete nějaké důkazy k něčemu o čem moc nevím.

Už píšete civilněji, tak ještě přecijen zareaguji. Celý problém je tedy v tom, že jste na počátku plácl - jestli správně rozumím - ničím nepodloženou tezi, že jste zjistil, že "se operátoři chovají k připojení pomocí mobilní datové karty jinak když je v mobilu, anebo v LTE modemu/routeru". Byla to dokonce první věta Vašeho dotazu. Logicky na na první (hlavní) větu dotazu ostatní reagují, už jen protože by to třeba i ostatním mohlo ovlivňovat jejich provoz.

Pokud tedy správně chápu, nic jste nezjistil, ale někde jste se dočetl, že by to operátoři mohli dělat...? Protože pokud se budeme bavit o tom, že to operátoři mohou dělat, tak určitě mají k dispozici jak identifikátory, tak i třeba heuristiku provozu.

Pokud hledáte, jak se přístroj přihlašuje do sítě, pak bych doporučil se nejprve podívat do dostupných dokumentů a pak do fóra psát jen dotazy k tomu, co z dokumentací nepochopíte. V tu chvíli Vám odpovědí - dost možná - i lidé, kteří tomu rozumí do hloubky. Ale nečekejte, že Vám na povrchní dotaz bude odpovídat nejkvalifikovanější technik od operátora, a uvádět Vás do základů tématu.

Takže si vyberte: řešíme, že operátor "podle zjištění" do provozu zasahuje (tedy v praxi), nebo řešíme, jaká data má k dispozici, aby mohl do provozu zasahovat (tedy teoreticky)..? Na první otázku Vám odpoví víc lidí, ale budou chtít popsat problém. Na druhou otázku Vám zde pravděpodobně nikdo neodpoví (můj tip, nemusím mít pravdu).
4
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 16:24:22 »
Pane Šilhavý, umíte flashnout firmware do nějakého 4g, lte modemu? Víte jak tento firmware před tím flashnutim upravit?  Rozumíte komunikaci při přihlašování zařízení do sítě operátora? Víte jaké identifikátory používá?  Z vašich výlevů si myslím že ani jedno nevíte a problematice nerozumíte. A vidíte já také ne, a proto se tady ptám a doufám, že někdo, kdo tomuhle rozumí mi odpoví. Zatím mám snad jenom dvě relevantní odpovědi a zbytek je tady vaše trolení. Nemusíte mi sem psát, víte to?
Já si nemůžu pomoct, ale hodit na Vás deku je sakra málo. Pan Šilhavý se s Vámi maže jak s ho... Kdybyste odpověděl na pár základních otázek, mohl jste kýženou odpověď už dávno mít a možná že byste zjistil, že nepotřebujete ani flashnout firmware a možná jsme se mohli všichni dozvědět něco zajímavého a nového. Takhle fakt nas... a neskonalý obdiv před trpělivostí pana Šilhavého.

Ale vždyť já žádné takové informace, dumpy komunikace ani nic podobného zatím nemám, já bych rád nejprve porozuměl problematice přihlašování zařízení do sítě mobilního operátora, upravil si podle toho nějaký modem a na něm si vyzkoušel různé způsoby provozu a třeba nachytal ty dumpy a tak. Jsem dost nešťastný z toho, že po mě chcete nějaké důkazy k něčemu o čem moc nevím. 
5
Hardware / HP ProBook 460 G11 A37ZMET nebo Lenovo IdeaPad Pro 5 83D40027CK
« Poslední příspěvek od jura.bla kdy Dnes v 16:16:41 »
Zdravím,

potřebovala bych poradit s výběrem notebooku. Poslední dva notebooku, které jsem měla, byli Dell Vostro 5590 a Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL. V obou případech byla velmi hlučná a v podstatě nepřetržitá činnost chlazení a v obou případech nastal problém v zasekávání notebooku a také došlo k poškození pantů a následně displeje notebooku.
Notebook používám k manažerské práci. Nejčastěji používané programy jsou word, excel, outlook, účetní program, Adobe Acrobat a internetový prohlížeč. Mám otevřeno několik souborů a internetových oken najednou. Prioritou je pro mě numerická klávesnice a samozřejmě by měl být parametrově na tom lépe než předchozí notebooku.
Předvybrala jsem si HP ProBook 460 G11 A37ZMET https://notebooky.heureka.cz/hp-probook-460-g11-a37zmet/#prehled/ a Lenovo IdeaPad Pro 5 83D40027CK https://notebooky.heureka.cz/lenovo-ideapad-pro-5-83d40027ck/#prehled/. Ale nemůžu si mezi nimi vybrat. Poradíte prosím?!
6
« Poslední příspěvek od KStanley kdy Dnes v 16:16:07 »
Pane Šilhavý, umíte flashnout firmware do nějakého 4g, lte modemu? Víte jak tento firmware před tím flashnutim upravit?  Rozumíte komunikaci při přihlašování zařízení do sítě operátora? Víte jaké identifikátory používá?  Z vašich výlevů si myslím že ani jedno nevíte a problematice nerozumíte. A vidíte já také ne, a proto se tady ptám a doufám, že někdo, kdo tomuhle rozumí mi odpoví. Zatím mám snad jenom dvě relevantní odpovědi a zbytek je tady vaše trolení. Nemusíte mi sem psát, víte to?
Já si nemůžu pomoct, ale hodit na Vás deku je sakra málo. Pan Šilhavý se s Vámi maže jak s ho... Kdybyste odpověděl na pár základních otázek, mohl jste kýženou odpověď už dávno mít a možná že byste zjistil, že nepotřebujete ani flashnout firmware a možná jsme se mohli všichni dozvědět něco zajímavého a nového. Takhle fakt nas... a neskonalý obdiv před trpělivostí pana Šilhavého.
7
« Poslední příspěvek od xunil kdy Dnes v 16:11:42 »
Mi operátor tohle nedělá. VoIP mi normálně běží a celá síť se chová normálně, včetně e-mailů a několika PC.
Jediný rozdíl je v rychlosti ale to je dáno místními podmínkami.
Co vám to kde píše?
Napište jaký LTE modem, postup (aby to bylo možné nasimulovat) a dojít tak ke stejné chybové hlášce.
Na základě toho se navrhne jiný postup, co kde změnit, aby to fungovalo správně.
8
« Poslední příspěvek od Daniel Mašek kdy Dnes v 15:55:11 »
Jedine co me napada, ze nektere typy paketu (hlasove) z mobilniho zarizeni budou mit mensi latenci (vyssi prioritu) nez klasicke datove pakety. Tazatel chce zrejme klasicka data schovat pod hlasovy VoIP (nebo neco v tom smyslu) a dosahnout lepsiho pingu. Operator urcite obecne neporusuje sitovou neutralitu, tohle nebude ten problem.
9
« Poslední příspěvek od houpal kdy Dnes v 15:51:48 »
10
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od czipis kdy Dnes v 15:47:24 »
@sarajoncz a jak je to u Vas s IPv6? Na Vašem webu o tom není ani slovo. U Metronetu jsme měli /56.
za 25 let na trhu už bylo myslím dost času na implementaci (když už minimálně 13 let tu s námi IPv6 běžně je)
Stran: [1] 2 3 ... 10