3
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 20:17:09 »
Fotak je prvni Sony A7, kde byla podpora vzdaleneho ovladani skrz mobilni aplikaci v plenkach (A7ii je na tom uplne stejne).
Jedinej zpusob je prave pres aplikaci Smart Remote Control, kterou clovek stahne do fotaku a ktera dela z fotaku AP.
Fotak se sice k Wi-Fi jako takove pripojit umi, ma nejakej mini webovej prohlizec, aby si clovek mohl udelat ucet u Sony a stahnout prave treba tu Remote Control aplikaci. Ale samo o sobe, kdyz je to pripojeny k Wi-Fi, tak je to naprosto hluchy, nikde nic nenasloucha.
Jooo, kdyby to bejvalo slo nejak jinak... uz jsem tady ve svych predchozich threadech spekuloval nad spoustou alternativnich cest, z nichz po dlouhym pachteni se vubec s realizaci doslo na to, ze zrovna ty funkce, ktery potrebuju, funguji v pohode u Canonu a neco u Nikonu, ale u Sony nefunguji vubec (pres kabel se prenese toliko nastaveni, ale uz ne obraz, takze clovek nevidi, co dela).
Mel jsem na zkousku A7iii, tam je to s podporou vzdaleneho ovladani pres Wi-Fi podstatne lepsi. Princip sice stejnej (AP dela fotak), ale aspon je to primo ve FW fotaku nativne (ne jako aplikace, z niz se vyskoci stiskem spouste/ext. casovace), takze pripadny reconnect je aspon technicky proveditelny a da se nejak navazat. Ba dokonce mam pocit, ze za kratke letni noci se mi to tehda ani nerozpadlo.
Co zatim koukam do logu, tak se parametry Wi-Fi zdaji celkem OK, signal -60 dBm, RX 72 Mbit/s (plus minus stabilne), TX 24 Mbit/s (stabilne). Zapis mi to dela kazdou vterinu, to asi pro predstavu postaci na to, abych vedel, jestli mi v jeden moment napred zmizne AP (ze ani nebude viditelne), nebo se podela neco jinyho zcela nezavisle.