Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Wi-Fi kamera na chatu, co pošle fotku jednou denně
« Poslední příspěvek od xsouku04 kdy Dnes v 16:39:12 »
tvl ty esp32 kamery maj 800x600, dyť na tom nepoznáš na 10 metrů auto od slona.... tim se podle mě nemá cenu vůbec zabejvat.
To mi ale bohatě stačí. Spíše jde o to, aby to zabíralo dostatečně velký úhel jako 120 stupňů.  Kdysi televize vysílala i v menším rozlišení.  A existují i kamery s vyšším rozlišením.
2
Hardware / Re:Wi-Fi kamera na chatu, co pošle fotku jednou denně
« Poslední příspěvek od xsouku04 kdy Dnes v 16:36:55 »
Ještě dodám, že fotopast při použití sim od kaktusu je fakt levná, za rok mě to stojí cca 200kč/fotopast při kadenci cca 5fotek denně....(jedna fotka 128kB za cca 20h)
https://eshop.evolveo.cz/sim-karta-kaktus-1gb/
Fotopast ale spíše fotí když se něco hejbe a ne v nějaký stálý časový úsek. Pokud by nějaká taková fotopast existovala, bylo by to také řešení. Navíc SIM je u mne zbytečná, když mám wifi.
3
Nabízím zakázku / Re:Kde hledat odborníky na drobné domácí práce?
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 16:06:27 »
Ideálně jak píše předřečník, nejrychlejší a nejkvalitnější je si to udělat sám(kor ta montáž skříněk), na co si netroufnu poptám kámoše. Když bych to vzal do detailu, tak i vyměnit olej nebo přehodit gumy na autě je nejlepší doma - časově je to rychlejší(stačí mít nájezdy za cca 1500, dobrý hever a aku rázový utahovák, olej na BMW vyměním i s přípravou a úklidem za 0.5h, materiál za 1200kč, gumy přehazuju za 20min) za rok ušetřím 20k kč a když budu uvažovat 2h svýho času na výměnu co mě stojí autorizák, tak i 6 svých hodin a to se vyplatí :-) !

Nevím jak u BMW, ale u našich patnáct až pětadvacet let starých aut (Fiat, Daewoo, Škoda) mi olej což potřebuju tak jednou za dva roky vymění soused za tisícovku (plus materiál, samozřejmě) a gumy přehodí tak za sedm stovek. Marně přemýšlím, kde ušetříte těch dvacet tisíc ročně...

Mach ČB - kolem 6k za výměnu(garážovka z ČB specializující se na BMW cca za 4k, ale ty jsou dlouho obsazený), olej měním 4x až 5x (každých 10k km - schválně půlím interval, aby to auto vydrželo -> takový auta už nebudou, na servise jinak nešetřím), přehození gum v servisu trvá 10min a stojí 600 až 1000, ale člověk se musí objednat, musí tam dojet, odjet atd - takže celkově 1.5 až 2h ztratím.... Pak mám i druhý auto cca najedu 5-10k ročně - výměna by stála cca 2k kč (20let starý pajero, náklady na materiál cca 750kč), tam to tak rychle nejde, ale furt mi přijde neekonomický časově/finančně to někam tahat, to samý motorka...Jinak v IT úplně nedělám, času taky moc nazbyt nemám, právě proto si to dělám sám. Navíc když se to sečte, tak bych nedělal nic jinýho než vydělával na vehikly a jezdil do servisu...
4
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 16:01:06 »
To je přece v pořádku. Když pořádám večírek, musím si hlídat čas, abych nerušil noční klid.

Ano, je možné počkat do 22:30, jestli náhodou večírek neskončí, však je to jen půlhodina. Když neskončí, jít slušně požádat sousedy o klid. Ti neotevřou, nestiší se, pošlou někam, nebo je za 5 minut zase randál. Je 23 hodin, párty jede dál je potřeba jít požádat sousedy důrazněji a setkat se ještě s důraznějším nepochopením. S blížící se půlnocí zavoláte na policii, která po půlnoci možná i dorazí, a než se podaří navázat komunikaci se sousedy, táhne na jednu hodinu ranní. Hudba utichá, policie odjíždí. Následně se ještě dvě hodiny trousí ven opilci, hlasitě se smějí, mlátí dveřmi, padají po schodech, pořvávají. Kouří před domem zatímco si domlouvají odvoz, nebo dohadují o místu, kde by se dalo pokračovat. Jsou tři ráno, před domem troubí poslední plečka, frajer stáčí okénko a čekání si krátí cigaretou. Ven z vozidla se line hlasitá hudba, že drnčí okna, a prohnilý/tuningový výfuk letitého nafťáku má také svá zvuková specifika.
Jsou čtyři ráno, tep se vám vrací do normálu, koukáte na budík, který za dvě hodiny zazvoní.
5
Vývoj / Re:Ako zabezpecit aktualizaciu mnohych jazykovych prekladov?
« Poslední příspěvek od 256256 kdy Dnes v 15:26:54 »
Přesně tohle dělají překladatelské agentury, ne? Včetně koordinace překladů to více jazyků najednou.

Nebo to má být 100% automatizovatelné (a hlavně hodně levné)?
6
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 15:15:40 »
Proč se cpe JavaScript na backend?
Protože když má člověk v ruce kladivo, tak mu všechno připadá jako hřebík? Frontendista udělá hezčí frontend, než backendista, takže u malých projektů, kde na architektuře a výkonu moc nezáleží, je jednodušší nechat to na FE/FS, a ten použije, co zná.
7
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 15:12:00 »
Nebo to crowdsourcovat. (...)

Ano, pokud v projektu nejde o jakost, tak toto je cesta. Jsou produkty, u kterých si tento způsob nemůžete dovolit riskovat. Navíc musí být ten produkt tak populární, že si další jazyk najde někoho, kdo o něj bude pečovat.
8
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 15:09:17 »
Nebo to crowdsourcovat. To nedělají jen FOSS, ale třeba i TotalCommander a další podobné programy, a nechat komunitu, ať to koriguje. Maximálně si jen přes automat hlídat, jestli tam někdo nedává vyloženě blbosti.
9
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 15:00:50 »
To je téma pro manažery, ne pro programátory. Je to otázka firemních procesů, nikoliv nastavení systémů. Obvyklá cesta je, že firma nejprve podchytí procesy, které píšete (mnoho překladatelů, koordinace mezi nimi, redakce, korektury, ...), a teprve ve funkčních procesech vymýšlí, jak může technika pomoci ulehčit práci. Proto v nejlepším případě dostanete jako odpověď nízory, jak by to kdo podchytil, ale určitě ne magické řešení takového problému.

Najít pro každý jazyk garanta (osobu) je asi prvním krokem, ale nikdo Vám nezaručí, že daná osoba umí svoji mateřštinu dobře a libozvučně. I v našich jazycích převážná část populace umí mateřštinu jen mizerně, nedostatečně na to, aby psali nějaké texty. A teď si představte, jak budete hledat takového člověka v jazyce, kterému sám nerozumíte?
10
Vývoj / Jak zajistit aktualizaci mnoha jazykových překladů?
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 14:23:15 »
Mam do 2000 slov, slovnych spojeni a viet ktore mam v systeme a ktore prekladam do roznych jazykov pre uzivatelske rozhranie. EN, SK a CS si viem poriesit sam, pretoze ich ovladam. Ale ak by som chcel pridat nove jazyky, tak mam problem, lebo aj ked to mozem cez api automaticky prelozit cez nejaku sluzbu, tak nemam ako odlsedovat spravny slovosled a sklonovanie a ako presny preklad je.

Mozem si najat cloveka, ktory to prejde a urobi potrebne korektury. Avsak problem je, ze to takto musim riesit pre kazdy jazyk zvlast. A pri povedzme 10 jazykoch to je uz dost velky problem. Hlavne ak potrebujem casom pridat alebo upravit nieco, musim to riesit 10x a 10x s dedikovanym prekladatelom.

Zaujimalo by ma preto, ci nejestvuje nejaka sluzba ktora nieco taketo vie poriesit v celku? Cize povedzme ze dodam spominane EN, SK a CS jazyky a teda je z toho mozne zistit spravny preklad, slovosled a sklonovanie, a podla toho nasledne vytvorit automaticke preklady pre dalsie jazyky + spravit manualnu korekturu. Ponukaju takuto sluzbu nejake firmy specializujuce sa na preklady?

Eventuelne ak ja dodam automaticky prelozene jazyky + manualne prelozene jazyky, ktore budu sluzit ako zdroj pravdy, a firma by vedela takto svojim prekladatelom dodat preklad na korekturu + zdrojove preklady, z ktorych treba vychadzat.

Cize primarne mi nejde o ten kompletny automaticky preklad, kedze sa to da riesit vo vlastnej rezii uz dnes, ale skor o tu manualnu kontrolu.
Stran: [1] 2 3 ... 10