Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Pivotal

Stran: 1 [2] 3 4 ... 28
16
Zdravím, existuje něco "síťová karta" pro USB port, aby to využilo plnou rychlost USB 3 standardu (5Gbps a víc)? Nemyslím tím  uplně přímo síťovou kartu, že se pak dá natáhnout 20metrový kabel někam jinam, ale tak přízemní věc, na propojení 2 (nebo 5 PC) . Prakticky libovolný PC, aby stačilo jen USB 3. . řekněme, že 1Gbps je málo (a ostatně takto se může připojít  dávno kterýkoli PC přes Gb Ethernet)

Pokud vím, tak přímý propoj USB-A mezi PC asi fungovat nebude (ale budu rád překvapen).

Běžným USB 3 kabelem ( A/C, Gen1-2). Cílem je náhrada drahých nebo nedostupných řešení:

- Thunderbolt networking vyžaduje Apple produkty , kabel za litra. (Pár okrajových ntb jiných výrobců má Thunderbolt 3, ale řekl bych, že je to tak 5% produkce. ) Takže to rozhodně není běžné, ale má to výhodu, že je to skoro zadarmo, když máte štěstí na TB-notebooky.
- Externí SFP+ jsem naviděl a věřim že ju taky prodavaju.
- Interní SFP+ nějak externalizované je podle mě kostrbaté řešení (pokud jsou nějaké adaptéry aby šly připojit
- Externí síťové karty do thunderboltu 10Gbps stojí kolem 5000.
- Interní PCIE 10Gbps karty dané do USB boxu je ješte větší zvěrstvo

Vyšly mi z toho 2 řešení:

<1> nějaká krabička téměř jako switch, do které se zapojuje běžný USB 3 kabel za stovku. (Pro 2 počítače to spíš nebude připomínat switch ale něco jako větší spojku pro ethernet za 20 korun -  samozřejmě logika zpracovávající USB 3.0 protokol tam musí být)


Schválně celou dobu píšu USB 3.0, na tom zda je to Gen1,...Gen mxn nebo přes konektoru microUSB 3.0, USB 3.0A, USB C nesejde.


<2> podobné adaptéry USB 3.0 - Gbit Lan, které stojí kolem 200 Kč  (pro apple za 700Kč), až na to, že by uměly např 4Gbps. Nevidím důvod, proč by měly stát 5000 Kč jako Thunderbolt-10Gb Lan adaptér SONNET a být velký jak cihla

Proč dávno něco takového neexistuje?

17
Hardware / Re:Jaká je rychlost Lighting kabelu ?
« kdy: 19. 05. 2020, 16:08:34 »
 :o Děkujíí  :-*

18
navíc to zařízení musí potvrdit, že privátní klíč byl opravdu vygenerován na něm
A jak to zařízení může potvrdit? Uniká mi smysl tohoto. Jak to prokázat? Podle mě není z čeho.



security officier
A ten oficír je kdo, jak se pozná? Má hodnost a uniformu ?Ten je určen, jmenován? Nebo podle vědomostí nebo znalostí tajných informací? Nebo musel udělat zkoušky na securiťáka ?

19
Hardware / Jaká je rychlost Lighting kabelu ?
« kdy: 19. 05. 2020, 12:18:44 »
Prosímvás, jaká je rychlost Lighting kabelu, co používá apple do výrobků? Nikde jsem se to nedočtel. Nebo aby to neznělo tak neohrabaně, jakách rychlostí se s tím dá dostáhnout? Předpokládám, že video s tím přenášet nejde (něco jako MHL)

20
Hardware / Re:Nabíjení mobilu
« kdy: 16. 05. 2020, 15:44:33 »
Mám podobný problém ( microUSBé)
1.  správně funguje datová komunikace a nabíjení z datového portu. V nabíjecím portu se to chová divně: nabíjíse jednotky-desítky sekund ale pak to skončí na nule. Indikátor na mobilu hlásí chybně plný počet čárek, ale diagnostický program  správně skutečné napětí (třeba 3.8voltů). Po znovuzapojení se nenabíjí vůbec. Po nějaké hodině se indikátor "srovná".
Přitom mobil píská., což jiný nedělá

21
Věděli. byste?

22
co na příkazu iw phy phy0 interface add wlan10 type __ap znamenají ty podržítka ? nenašel

goooglijsem i pokročilé výrazy ""iw" phy "interface add type" __ap" underscore" (jako google senior)
našel pouze
https://superuser.com/questions/1035755/rtl8188cus-ap-and-client-mode-simultaneously-with-hostapd-in-linux
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=206524
https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/89428/swapping-between-wifi-client-and-access-point

Nic z toho ale nevysvětluje rozdíl mezi nimi.

23
Je možné poslat reverzní DNS dotaz například pro síť ( nikoli pro hosta-počítač)? Vychází to z tého myšlenky:
Citace
Hledá-li například jméno k IP adrese 145.97.39.155, vytvoří dotaz na 155.39.97.145.in-addr.arpa. Obrácení IP adresy umožňuje delegovat správu reverzních domén odpovídajících sítím a podsítím správcům dotyčných sítí a podsítí. V příkladu použitou síť 145.97.0.0/16 spravuje nizozemský SURFnet a ten má také ve správě jí odpovídající doménu 97.145.in-addr.arpa.
Je možné tedy poslat i dotaz na 97.145.in-addr.arpa ? Tady to zrovna sedí na hranici tečky.  (16 dělitelné osmi)

Pokud ano:

ale co kdybych chtěl poslat dotaz na 145.97.128/17 ? Jak to vyjádřím ? 128.97.145.in-addr.arpa. Je to správně?

24
Pro doplnění, s Ubuntu nemám já ani počítač nic společeného
Kód: [Vybrat]
** Message: 03:53:33.220: settings.vala:540: Soubor klíče nemá klíč „ubuntu_menuproxy“ ve skupině „Environment“

(mousepad:977): Gtk-WARNING **: 04:21:45.049: Theme parsing error: <data>:4:27: The style property GtkButton:inner-border is deprecated and shouldn't be used anymore. It will be removed in a future version
** Message: 12:33:33.277: app.vala:76: Launching pcmanfm

** (lxsession:623): WARNING **: 17:31:33.295: app.vala:86: Selhalo spuštění procesu potomka „xscreensaver“ (Adresář nebo soubor neexistuje)

** (lxsession:623): WARNING **: 20:02:33.296: app.vala:87: Error when launching xscreensaver
** Message: 10:01:33.305: options.vala:107: Create build-in Clipboard


25
Desktop / PCManFM spamuje run.log
« kdy: 08. 05. 2020, 10:20:02 »
K čemu mi je 20000 za sekundu informace v ~/.cache/lxsession/LXDE-pi/run.log o délce 82 znaků (celkem 1.6 kB/ms)... Já se ptám, není to Antone pavlovič málo?


Kód: [Vybrat]
** (pcmanfm:758): WARNING **: 04:10:54.357: got unmount for unknown desktop item

** (pcmanfm:758): WARNING **: 04:10:54.357: got unmount for unknown desktop item

opakuje se 20 000 x za sekundu

Děje se to poté, co jsem zapl počítač, bez přísupu na net, nic nenapsal do klávesnice - linux přihlásí se na můj účet sám. OS je raspbian (s LXDE). Jen jsem připojil telefon přes USB,. Ale i po odpojení řádění pokračuje. Takhle je to schopné zapsat desítky GB na systémový disk. Není to tak jednoduché, nedaří se chybu reprodukovat, jindy po zapojení telefonu má jen pár kB   (po půl hodině např)- namátkou
Kód: [Vybrat]
** Message: 17:51:33.220: settings.vala:540: Soubor klíče nemá klíč „ubuntu_menuproxy“ ve skupině „Environment“

** Message: 12:51:33.266: app.vala:76: Launching lxpanel
** Message: 21:07:35.220: settings.vala:540: Soubor klíče nemá klíč „ubuntu_menuproxy“ ve skupině „Environment“

unable to find device pointer:Bluetooth Mouse
** Message: 14:16:46.454: wlan0: Received scan results
(lxpanel:705): Wnck-WARNING **: 13:11:39.115: Unhandled action type _OB_WM_ACTION_UNDECORATE
[1617:1:0508/100810.065457:ERROR:child_process_sandbox_support_impl_linux.cc(81)] FontService unique font name matching request did not receive a response.    ( <<<CHROME)


Co za to může, jak tuto chybu odstranit? Jak odstranit zapisování do zmíněného souboru (je to nějaká žumpa pro víc aplikací to dokáže to tam zasvinit i choromium). Jak je vůbec možné, že tohle vůbec existuje?

Myslím, že tady programátoři sakra něco hodně přestřelili.

26
Na začátek se zeptám, je možná provozovat síť uplně bez beacon packetů na straně AP? V dokumentaci se mi něco nezdá na obou volbách.  Jako kdyby tam byly dány uplně s jiným záměrem, v jiné době nebo uplně někým jiným. Očekával bych, že první volba ignore broadcast_ssid... bude mít i hodnotu např 3, při který se broadcast SSID uplně vypne.

Taková hodnota tam ale není, ale existuje jiný parametr start_disabled. Místo bohatého popisu jen 8slovný komentář.



Je jasné, že klient musí SSID zadat ručně, ostatně jako při skrytém SSID. Nemají klienti pak nějaké problémy se  AP připojit ?  Například až na několikátý pokus nebo nutnost zadat nějaké informace navíc (číslo kanálu?)?

Máte někdo s tím zkušenost, jak to chodí?

Kód: [Vybrat]
# Send empty SSID in beacons and ignore probe request frames that do not
# specify full SSID, i.e., require stations to know SSID.
# default: disabled (0)
# 1 = send empty (length=0) SSID in beacon and ignore probe request for
#     broadcast SSID
# 2 = clear SSID (ASCII 0), but keep the original length (this may be required
#     with some clients that do not support empty SSID) and ignore probe
#     requests for broadcast SSID
ignore_broadcast_ssid=0

# Start the AP with beaconing disabled by default.
#start_disabled=0

Pak otázka z jiného soudku, jsou frekvenční kanály Wifi ostře ohraničené nebo jde jen o analový efekt "zisku"? Protože se mi stala třeba jedna věc, že když sniffuji v monitor modu na kanálu 1, zachytává se i traffic na kanálu 3 (a karta nepřeskakuje) .Zatím jsem nezkoumal, zda RSSI je odlišný při poslouchání na kanálu šejdrem.

A za další, odkdy má 2.4GHz šířku "80MHz" ,- mám to v možnosti monitor modu sniffování si zvolit 20 40 80. nějak to možná souvisí s předešlou otázkou. (Potom ale jak probíhá zůžení-zšíření a co je nativní frekvenční šířka wifi karty)?

27
Mimochodem, je možné za běhu modifikovat capture filtry?

28
nemůže mDNS za tento problém? Avahi mám vyplé.

29
/dev/null / Re:Erouška
« kdy: 07. 05. 2020, 14:39:00 »
Nikde přece nemůže nutit, aby si instaloval cokoli na svůj telefon.

Pokud je ten telefon služební...
Tak ho dám ado alobalového obalu, zalepím kamery, případně pořídím 2.4GHz Jammer

30
Sítě / Re:Vytvoření izolované podsítě s využitím brány
« kdy: 05. 05. 2020, 19:42:37 »
Ano, navrhl jsem několik řešení, jedno funkční (1:N PNAT), ale zároveň zjišťuji i jiná lepší (?) řešení. A zmínil jsem některé problémy, které mě při tom napadly (DHCP "relay" a )

Vlastně bych byl rád za názor ke každému řešení, které je optimální, které je nerealizovatelné, problematické a které nesmyslné.
Nebo ideálně, pokud jste pochopili záměr, konkrétní řešení vybrat (i jiné, ale řekl bych, že jsem vyjmenoval, vyčerpal všechny možnosti)

Vlastnosti nadřazené síte jsem myslel:
-využít bránu 192.168.1.1  k přístup na internet 192.168.1.1 Bude stačit vůbec tato jedna brána a jak se vyřeší problém s tím, že z pohledu klentů není v síti 192.168.200 ? Není i potřeba druhá brána .192.168.200.1, která bude pouze mezikrok  k 192.168.1.1
- využití  "autoritativního" DHCP pro "lokální" DHCP - upraví odpovědi, aby maska podsítě byla 192.168.200.0/24


To že vnější síti někdo  by náhodou přiřadil 192.168.200.0/16,  si myslím, že be mělo jít řešit firewallem. Ale nejsem si jistý

Stran: 1 [2] 3 4 ... 28