46
/dev/null / Re:Aky kavovar pre dobru kavu?
« kdy: 10. 12. 2020, 08:49:52 »No, nejsem na to expert, ale domácí presovače mi vždycky přišly jako pitomost. Smysl espressa je v tom udělat ho rychle (proto ten název), proto se stroje na výrobu espressa (mimochodem, ty co vidíš v kavárnách začínají někde na 200 000 Kč) tak rozšířily, můžeš zákazníkovi udělat dobrý kafe za 30 vteřin, s dvojpákou dvě najednou. Kdybych si chtěl udělat dobrý kafe doma, nebudu si pořizovat espressovač za desítky tisíc Kč, který stejně bude o řád horší než ten kavárenský, ale budu experimentovat s překapávanou kávou, džezvou, mokka kávou atp. Dají se z toho udělat stejně kvalitní a i zajímavější kávy než z presovače za řádově menší peníze, jen to prostě potrvá o minutu dýl (proto se to komerčně moc neuplatňuje), ale zas si s tím můžu hrát, a za ty ztracené minuty bych si na ten presovač stejně nevydělal.
Vicemene souhlas.
Pokud bych chtel na doma espresso, tak repas profi stroje. Ale cas bych tim urcite neusetril, protoze jenom nastavit to je prace na peknych par (desitek) minut kazde rano. A pokud se zmeni pocasi, tak se muze zacit znova :-D