Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Withy14

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15
61
mam na mysli to co napisal Pavel... O stack overflowe bola len okrajova zmienka, teraz tu polovica ludi debatuje o tom co je na nom zle :D
Ano - přidám s ek té polovině - StackOverflow diskuze sou díky hodnocení příspěvků aspoň v mezích daného tématu. Co se týče diskuzí, tak tam budou asi emoce vždy (nelze se zavděčit všem). Jinak bohužel některé diskuze se opravdu utrhnou ze řetězů (v poslední době to byly všechny ohledně Mnichova), byl bych pro to, aby se tady nějaké moderování zavedlo a aby na základě nějakých hlasování bylo možné daný komentář skrýt (skrýt, ne smazat - to znamená, že kdo by chtěl, tak by si jej mohl zobrazit, na Youtube to tak funguje, i když od určitého počtu mínusů je komentář snad smazán automaticky).

62
Studium a uplatnění / Re:Poptávka po Linux adminech
« kdy: 25. 09. 2014, 14:52:05 »
to Rejpal: Nemohu než nesouhlasit. Po dvou letech jsem šel z Linuxu do Windows (okolnosti mě donutily) a už ne. Jakmile se naskytne příležitost (RH, IBM, cokoliv, kde se dá dělat z Linuxy), tak se budu hlásit.

63
Odkladiště / Re:Práce v IBM
« kdy: 23. 09. 2014, 16:58:12 »
Chlapi jak to tak ctu, opravdu je to s praci v IBM tak zle? Vzdy jsem myslel, ze zde se o praci zebra. Ted to vypada, ze se zebra o pedepsani vypovedi.
IBM jako takové zase tak špatná firma není (co se týče zaměstnání), ale to co je v Brně, není IBM. Je to Delivery Center a i když máš na papíře, IBM (IBM GSDC přesněji), tak to nemá nic společného s centrálou v Německu. V minulosti nebyl problém, že se ti některý tým či týmy během měsíce obměnily. IBM ti výpověď nedá (respektive může dát - ale to buď musíš udělat nějakou pořádnou botu, například párkrát shodit zákazníkům servery, nebo pomlouvat manažera), mně příjde, že si v DC neváží lidí, jde jím čistě o bussiness (dobře, to jde asi všem firmám, ale u ostatních máš aspoň nějaké bonusy - stravenky, po x-letch notebook do osobního vlastnictví, různá školení), lze si povšimnout, že . Nechci napsat, že je IBM špatné (znám firmy, které sou nesrovnatelně horší), jde o to, že jestli se chceš naučit procesy a ojovat s byrokracií (ITIL, schvalování jakékoliv práce, logování všeho možného i nemožného, tak jdi do IBM, minimálně v tom ITILu získáš obrovské znalosti). Pokud chceš něco na méně byrokratické úrovni (ano IBM je 70-80% "papírování"), tak zkus RH nebo něco jiného.

64
Studium a uplatnění / Re:Certifikát od Linux Foundation
« kdy: 16. 09. 2014, 16:04:44 »
300 dolarů je moc (ten SysAdmin takovou hodnotu nemá), použij LFCERT50, dostaneš se na 150 (akce je platná jen do neděle). Druhý problém je v tom, že to v brzké době nevyužiješ - aspoň ne v ČR (tempo v certifikátech zatím určuje RH - RHCSA a RHCSE), v budoucnu může být ale přínosný, protože LFCS a LFCE nejsou distro-specific (respektive máš na výběr mezi Ubuntu, CentOS a OpenSUSe). Pokud se na to cítíš a cheš jej, tak jdi do LFCE, máš/budeš mít rok na to, aby ses na něj pořádně připravil. Jinak v ČR tě certifikáty dostanou saze přes personální, jak sem psal, zrovna LFCS ani LFCE zatím u nás nejsou natolik známé (přece jen se jedná o dost mladé certifikáty).

Co se týče bližších info, tak jdi rovnou naa LF, tam toho najdeš dost.

65
Windows a jiné systémy / Re:IE defaultní prohlížeč
« kdy: 12. 09. 2014, 14:12:06 »
Hlavně nezmiňuj verzi OS ani IE!!! (Jinak nevím o nikom, komu by se furt vnucoval. Možná si přečti to okno před klikáním.)
OS Windows Windows 8.1, IE 10, IE 11 (Dělaly to oba dva). Jinak ty vykřičníky sis mohl odpustit, když se pouštím do diskuze, tak očekávám, pokud mi chybí určité info, spíše dotazy (ale co už, na rootu je tohle docela běžné, že lidi místo toho, aby se snažili o konstruktivní diskuzi, tak to řeší přesným opakem - a u tebe to pozoruji hodně, někteří diskutující se tady už díky tomuhle nevyskytují). A nevím, jestli sis toho všiml nebo ne, ale podle mých příspěvků tady na rootu asi číst umím. Byl bych velmi rád, kdyby sis zkusil pracovat na 1st levelu nebo 2nd levelu a komunikovat tímto stylem se zákazníkem (v soukromé sféře by ses neohřál v takové práci ani týden).

To Halamus: To zatržítko je naprosto zbytečné, protože to je právě to, co nefunguje (ať to zatrhnu, nebo ne), měnil jsem to přímo v registrech.
To Vladimír: Jestli ti ta blbá apka ovládá System Center Virtualization Manager, tak ji jaksi ignorovat nemůžeš (s MS se nemá moc cenu dohadovat o tom, zda by to nemohli upravit), ano existuje x-dalších způsobů a lepších, jak ovládat virtuálky, ale k tomuto nemám ze své pozice přístup. Co se týče té narážky na registry, tak si šťastný člověk (a to myslím vážně), protože si se nemusel potýkat s hororem zvaný Windows (na hry super, na práci naprosto nevhodný).
To j: odstranil jsem jej (nejlepší by bylo, kdyby IE neexistoval vůbec, ale i ve verzích K a KN je součástí Windows, i když není "nainstalovaný").

Asi to vyřeším tak, že si nainstaluji externí aplikaci, která mi bude hlídat změny v registrech.

66
Windows a jiné systémy / IE se cpe jako výchozí prohlížeč
« kdy: 11. 09. 2014, 16:32:51 »
Nevíte někdo, jak donutit IE, aby se mi nevnucovalo při každém spuštění jako defaultní prohlížeč. Zkoušel sem v registrech nastavit No na příslušy klíč a dát mu read-only, ale stejně si to změnil na yes. Potýkám se s tímhle problémem už od instalace systému a jediné co pomohlo, že jsem jej odinstaloval. Ale kvůli jedné aplikaci, kterou někteří chytráci napsali v Silverlightu, jej musím spouštět ve virtuálce (protože ta apka jinde nejede, respektive login okno se zobrazí pouze v IE).

67
O serveru Root.cz / Re:Lišta o blokování reklamy
« kdy: 10. 09. 2014, 11:36:10 »
Tak jak to vypadá - mělá žlutá lišta kýžený (to je zvláštní slovo) efekt?

68
Hardware / Re:Herní PC do 17 000 Kč
« kdy: 03. 09. 2014, 12:14:17 »
Všem díky za rady a jen pro příště, když tu někdo přijde s tím že chce PC do 17k tak mu sestava za 25k nebo 22k nebude k užitku :).
to vis... kdyz lezes na forum, kde se pohybuji asi i prodejci, tak ti nadhodi vabnicku. s tim se pocitat musi.
Pro oba dva: Zkuste se trochu zamyslet. Shoty: dal sem tady sestavu a psal sem, kde a jak ušetřit, aby ses dostal na těch 17 tisíc (ty tvoje sestavy jsou kompletně na dvě věci, podiv se pa níž), to wtf: proč tady nepošleš nějakou svoji radu k tématu? Já zapomněl, kritizovat je snadné (a ne prodejce nejsem, ale nedokáži navrhnout sestavuu, která neobsahuje aspoň zčásti kvalitní komponenty).

Jinak jsem seznam upravil: http://www.czc.cz/8s1n3730uijlvaq22c6huevur4/seznam
Níž to dát nemohu (ne že by to nešlo, ale pak už ta kvalita půjde rapidně dolů). K těm tvým seznamům: skříň naprosto nevhodná, RAMka taky (je lepší 2x4 než 1x8 -> DualChannel), brát IvyBridge, když sou tady Haswelly za stejnou i nižší cenu a navíc energeticky míň náročné, to mi fakt příjde divné. 8-Core Vishera mi příjde jako zbytečný luxus. 60GB SSD na 8 či 8.1 naprosto nevhodné (půlku disku ti zaplácá celý systém).

69
Hardware / Re:Herní PC do 17 000 Kč
« kdy: 02. 09. 2014, 11:25:09 »
17 tisíc? Na střední detaily nelze. Teď trochu složitěji:

http://www.czc.cz/8s1n3730uijlvaq22c6huevur4/seznam

Ano sestava by potřebovala doladit (je to přece jen poskládáne po 5 minutách, tak co chcete). Kde se dá ušetřit:
1. Místo i5 vzít i3 (+- 1000?)
2. Místo 2x8GB vzít 2x4GB (+-1000?)
3. Vzít levnější základku (+-800?)

Takže teoreticky by ses měl dostat na 17 tisíc (bez monitoru), s monitorem se do téhle kategorie nevejdšeš - možná na nějaké low end, ale ne na střední detaily. Otázky do sdiskuze: zdroj a jeho dimenzování (myslím si, že 400W s certifikací 80Gold+ je dostačující), skříň - než mi něco namítnete na to, že stačí skříň za 1000, tak prosím berte v potaz vibrace skříně, navíc tato má zdroj dole, takže by měla být stabilnější.

To SB: co se týče OS, tak na hry Windows, ano i na Linuxu se dá hrát (ale zatím ne v tak velkém měřítku - pro srovnaní: 90% her z mé Steam knihovny se na Linuxu spustit nedá, a těch zbylých 10% zabírá komplet Valve).

70
Hardware / Re:Pásková mechanika Overland Storage
« kdy: 01. 09. 2014, 15:08:32 »
Teoreticky pod Windows 2008, ale musel bys dodat konkrétní model, našel jsem toto (ale na jiných fórech MS 1st level support tvrdí, že to stejně možné není, tak si vyber):
http://support.microsoft.com/kb/2619836

Jinak AIXy nebo Solarisy, ale to je HW navíc (nevím, jak je na tom OpenSolaris, ale co jsem slyšel, tak oproti Solarisu hodně slabý šálek čaje).

71
Hardware / Re:DDR4 a cena DDR3
« kdy: 29. 08. 2014, 16:23:52 »
Hlavně bych v počátcích do DDR4 nešel, nebude asi tak vychytané (tak půl roku, klidně i rok bych počkal).

72
Desktop / Re:Raspbian - zastupce na ploše
« kdy: 28. 08. 2014, 14:55:32 »
soubor nema zacinat [ Entry], ale [Desktop Entry], tedy:
Oh sry, chybička se vloudila, ale Lol má dobrou připomńku s tím aliasem (já osobně na ploše mám dvě věci - domovskou složku a koš, ve Windows tři - navíc Počítač). Vše ostatní řídí Alt+F2 nebo Win+R/Win+W.

73
Server / Re:ProFTPD nefunguje na CentOS 7
« kdy: 28. 08. 2014, 14:51:53 »
Mohl bys tady postnout log z tohoto:

proftpd -nd10 2>&1 >& /path/to/debug/file

Jinak k té poslední radě: stáhní si zdrojové kódy proftpd, rozbal je, v dané složce dej ./configure --enable-devel=stacktrace, a spusť ./proftpd -c /path/to/proftpd.conf (když ti to dá velký výstup, tak si jej přesměruj do souboru)

74
Desktop / Re:Raspbian - zastupce na ploše
« kdy: 27. 08. 2014, 14:05:41 »
Zkus tohle:

Alt+F2 - Gedit (nebo jiný desktopový textový editor)

[ Entry]
Name=FreRapid
Exec=/home/pi/FreeRapid/frd.sh
Type=Application
StartupNotify=true

Ulož jako: soubor.desktop do /home/pi/FreeRapid/Desktop

Otevři terminál:

cd /home/pi/FreeRapid/
chmod +x frd.sh

Spusť soubor.desktop (nic víc by v tom nemělo být).

Shell script není ApplicationDesktop, ale nevím, zda to má vliv. Více info tady:
http://www.raspberry-projects.com/pi/pi-operating-systems/raspbian/gui/desktop-shortcuts

Jinak OMG od Lola je na místě, nic ve zlém, ale docela dost tápeš v naprostých základech, doporučuji ti Linux - Dokumentační projekt, aspoň si přečti kapitolu 7.

75
Bazar / Re:Prodám AMD Athlon X2 4200+
« kdy: 27. 08. 2014, 12:43:24 »
Pání, to je nostalgie (a to nejsem tak starý), dát do toho další GB Ram a na Linuxové hrátky jak stvořený (jen ty 2.2MHz u procáku je docela málo, neměla už 286ka více? :D ). Jinak gratuluji kupci (myslím vážně), ja bych si jej dal na výstavku.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15