Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - jiseuo

Stran: [1]
1
Chápu, díky všem.
Server jsem udal za 2 basy piva :-)
Možno smazat.

2
Ústí nad Orlicí nebo Brandýs nad Orlicí

3
CPU je v1
RAM je DDR3

je mi to líto vyhodit, proto jsem to sem dal :-D

4
K serveru mám i ližiny do racku.

5
Nabízím server HP Proliant 380 G8
2x CPU E5-2640, celkem 12c24t
32GB RAM (8x4GB) Ecc Registered
8x 600GB SAS 10k 2,5"
2x 300GB SAS 10k 2,5"
server má 2x8 2,5" HDD pozic
řadič SAS: HP420 ve slotu + 420i integrovaný, oba s 1GB cache a funkční baterií
2x zdroj 460W
4x integrovaná LAN 1Gbit
ILO
vše doteď bez závad běželo v klimatizované serverovně
Prosím o odhad ceny, případně nabídněte, máte-li zájem.

6
Bazar / Nabízím Cisco E1, E1/T1, Serial moduly
« kdy: 18. 01. 2024, 11:30:28 »
Nabízím Cisco moduly - viz foto.

Pokud to má nějakou cenu, prosím nabídněte, pokud ne a přesto byste je využili, objednejte si zásilkovnu, zanesu do Z-Boxu
https://www.dropbox.com/scl/fo/t97aleirfir4sf42crmvi/h?rlkey=ba0q8adfuf12ks8h88d4ujz0f&dl=0

7
Software / Levnější alternativa k Acronis
« kdy: 05. 09. 2023, 15:09:00 »
Sháním levnější náhradu acronisu (protože licencuje podle počtu zálohovaných zařízení a navíc jen jako předplatné).

Cíl je zálohovat CNC výrobní stroje s historickým OS (DOS, Win9x, 2000, XP) - ručně, offline, image celého disku - úložiště stroje připojím přes redukci do USB do notebooku (Windows), kde spustím zálohu. Případná obnova jen na totožný HW zpět (nemusí umět vyměnit drivery jako Acronis universal restore).

Soubor zálohy by měly jít prohlížet ve windows, ideálně připojit jako disk, nebo aspoň v softwaru procházet a kopírovat soubory. Nějaká komprese image by se rovněž hodila.
Licence by měla umožnit použití ve firmě (nemusí být zdarma).

Díky za tipy.

8
Server / Re:Doporučte nástroj na synchronizaci NAS a mobilu
« kdy: 05. 09. 2023, 14:20:29 »
SMBSync2
umí kopie/mirror vybraných/všech s vyloučenými složek a souborů nejen do SMB... umí i pravidla kdy se spustí (wifi, určité SSID, nabíjení, ...)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sentaroh.android.SMBSync2&hl=cs&gl=US

9
S Yamahou R-803D připojenou do ethernetu používám:

buď přehrávám přes FOOBAR - co hraje v aplikaci je slyšet z receiveru. Je to přes nějaký plugin, z hlavy teď nevím. Yamaha je vidět ve foobaru mezi Output zařízeními. Neumí to poslat DSD formát, jen LPCM.

nebo MinimServer https://minimserver.com/index.html, buď na synology, nebo RPi zero W a ovládám to Yamaha appkou v mobilu.... fugnuje to výborně, umí LPCM i DSD formát... neumí to seekovat ani CUE sheet (musí být skladba=soubor)

10
Odkladiště / O2 TV po restartu nefunguje několik hodin
« kdy: 01. 07. 2022, 07:40:28 »
Zdravím,
prosím o vysvětlení, pokud někdo ví:
Mám O2 Internet HD Zlatý společně s O2 TV Air Modrá
a O2 TV Zlatá vše na jedné adrese/přípojce pod jedním O2 ID (loginem)

TV pouštím jako android aplikaci O2 TV CZ verze 1.6.4.131 (2.4.9) v televizoru Philips TPM191E_R101.002.178.000, Android 9

Zapojeno to je takto:
Telefonní linka (VDSL 2 páry) – Cetin Terminátor – Unifi Dream machine – TV (vše kabelem)


Problém:
Po výpadku napájení routeru/terminátoru/všeho v bytě (nebo výpadku linky (např. bouřka)) funguje internet a O2TV Modrá. Všechny ostatní aplikace v TV fungují taky (Youtube, HBO) = internet je v TV prokazatelně dostupný.
O2 TV Zlatá – obvykle trvá jednotky hodin (do rána), než služba v aplikaci v TV Philips začne fungovat. V notebooku, na stejném připojení, Zlatá TV funguje hned, v TV nikoliv.
Jakmile se O2 Zlatá v TV rozběhne, funguje již stále (např. 14 dní v kuse) až do dalšího výpadku napájení.
Zkoušel jsem HW reset TV, smazání cache aplikace, celkový reset aplikace (odinstalovat – nainstalovat), odpojení/připojení ethernet kabelu TV – bez úspěchu.
Po resetu si TV aplikace vyžádá login, nabídne volbu Zlatá / Modrá, potvrzení souhlasu s nahráváním. Po volbě zlatá se zobrazí chyba připojení s tlačítky Znovu a nastavení na které nelze kliknout = aplikace vytuhne, nebo se dokola restartuje, nebo spadne – objeví se menu TV. Když to nechám pár hodin být (do rána), obvykle se to vzpamatuje a dále funguje bez problémů.

Dotaz
1)   Proč funguje TV modrá a Zlatá nikoliv? Věřím, že jde o stejná data/stream ze stejného serveru. Čím se služby liší?
2)   Co mohu v době výpadku zkontrolovat (ping/tracert/…) pro další diagnostiku?
3)   Může na to mít vliv nastavení DNS na WAN rozhraní routeru? Používám volbu „auto“, ale mohu zadat vlastní DNS. To ale zřejmě nebude důvod proč Zlatá TV začně po delší době fungovat.

Předem moc děkuji za jakýkoliv tip k vyzkoušení.

PS: infolinku jsem zkoušel, pošlou technika, který přijede druhý den, kdy vše funguje a není co zkoumat.


11
Server / Re:Čím nahradit GMail na vlastní doméně?
« kdy: 06. 04. 2022, 15:43:17 »
https://www.zive.cz/clanky/bezplatny-gmail-na-vlastni-domene-definitivne-konci-google-uzivatele-prevede-na-placene-tarify/sc-3-a-214512/default.aspx
Oživeno 6. dubna | Google potichu aktualizoval nápovědu týkající se konce G Suite legacy free edition. Všechny termíny posunul o měsíc, takže služba definitivně skončí až 1. června, nikoliv května. Ke zmrazení starých účtů, které nepřejdou na placenou verzi Workspace, pak dojde 1. srpna místo července.

Firma zároveň doplnila informaci o chystané bezplatné alternativě určené pro jednotlivce a domácnosti. Konkrétní podobu a podmínky zatím neznáme. Kdo ale na nový tarif bude chtít přejít, musí se do 1. června zapsat na čekací listinu. Jakmile bude nabídka veřejná, dostane dva měsíce na rozmyšlenou, jestli využije omezený bezplatný tarif, nebo přejde na Workspace.

12
Server / Re:Čím nahradit GMail na vlastní doméně?
« kdy: 26. 01. 2022, 16:13:23 »
Mě taky zatím nedošel žádný email. Současně, co jsem se proklikal přes administraci, jde tam kdesi vyplnit nějaký dotazník pro ty co využili méně než 10 licencí, že GSuite nepoužíváš pracovně, ale soukromě a zavání to tím, že ti dají nějakou "nabídku na míru". Vyplňovat jsem to nezkoušel.

Mám G Suite legacy free edition na 2 doménách a nepřišel mi žádný mail o tom, že mě převádí na placenou verzi. Ta změna se týká všech?
Mě email o ukončení G-Suite přišel dnes (česky). Ve zmiňovaném dotazníku jsou k vyplnění jen: zda používáš G-Suite soukromě/pracovně/obojí/jiné a zda chceš informaci/nabídku o dalších možnostech. Vyplněno, tak uvidíme. Používám 9 účtů, z toho 2 by šly zahodit. Email se asi nějak pořeší, zatím asi s hostingem u wedosu, horší bude mezi účty sdílený kalendář (s oprávněními měnit cizí schůzky (dětem)).

13
Mám celý T400, Type: 6475-NP9, vyřazený už z neznámého důvodu...
Klávesnice je CZ s polepkami v azbuce :-), zdá se OK.
Ústí n. Orlicí

14
Bazar / Serverový HW (do muzea)
« kdy: 28. 01. 2019, 15:58:46 »
Začínají mi tu překážet tyto muzejní kusy serverového HW.
Vše je funkční, ale již poněkud zastaralé.
Pokud by to někdo využil, prosím nabídněte nějakou cenu (na cenu v inzerátu nekoukejte). Pokud se mi vyplatí se s tím balit a jít s tím na poštu, rád pošlu. Osobně lze převzít večer (17-20h) v Ústí n. Orlicí.

4x1GB DDR2 PC3200R ECC Registered
https://pc.bazos.cz/inzerat/100066683/4x1GB-DDR2-PC3200R-ECC-Registered.php

Řadič HP Smart Array 641 U320 SCSI PCI-X
https://pc.bazos.cz/inzerat/100066470/Radic-HP-Smart-Array-641-U320-SCSI-PCI-X.php

HP SAS řadič Smart Array P600 256MB
https://pc.bazos.cz/inzerat/100066340/HP-SAS-radic-Smart-Array-P600-256MB.php

Serverová síťová karta 1Gbit, PCI-X
https://pc.bazos.cz/inzerat/100062528/Serverova-sitova-karta-1Gbit-PCI-X.php

Serverový HDD HP 300GB 10K SCSI Ultra Wide320 (3ks, 2x10k, 1x15k)
https://pc.bazos.cz/inzerat/100062136/Serverovy-HDD-HP-300GB-10K-SCSI-Ultra-Wide320.php

Stran: [1]