reklama

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - PCnity

Stran: [1] 2 3 ... 45
1
Nie je to nahodou resolvovane priamo cez tvoj gateway/router? Ake DNS mas nastavene? Je to staticka konfiguracia, ci DHCP?

Nie je "synas" jeho hostname korym sa identifikuje cez DHCP a ".local" lokalna domena routra/dhcp servera?

2
Server / Re:Zálohování s rsync
« kdy: 10. 12. 2019, 22:32:38 »
Mozem poukradnut temu? Ako by to fungovalo so snaphotmi? Povedzme, ze mam niekde moutnuty filesystem ext4 (inode_ratio = 4096, miliony malych suborov) a tento teraz rsyncujem kazdu hodinu niekam offsite...

Da sa na nejakom btrfs/zfs spravit nejaky base backup a k tomu nejake hodinove diff? Mate nejake tips & tricks?

4
Sam pouzivam DL380p Gen8 s p420i v HBA rezime... Pozor, TRIM neprelezie, ale na HDD s BTRFS ci ZFS je to dobre riesenie.

Idealne je potom bootovat zo zadnych sff slotov... Ak to najdete na eBayi, poslite mi link.
http://ccnytech.com/wp-content/uploads/2017/03/hp-dl380-gen-9-Back.png

5
Hardware / Re:Domácí NAS na HP MicroServer Gen8
« kdy: 05. 12. 2019, 10:29:44 »
Taktiez sa pripojim k odporucaniu na HP MS Gen8... Od 2016 ho mam v rezime 4x 8TB v AHACI ZFS RAIDZ, nad tym par VMiek s NAS sluzbami a som velmi spokojny.
iLO advanced licenciu zoberies cez eBay za 10 Eur a dnes uz mas aj HTML5 remote console pristup perfektne fungujuci na GNU/Linuxe bez nutnosti babrat sa javou/webstartom.

V raid 6 (raidz2) nevidim velky zmysel, radsej investuj este do jedneho velkeho disku na (rsnapshot) zalohy. Ja mam rPi 4 + 1x 12 TB USB3 a zijem s pocitom bezpecia :)

6
Distribuce / Re:Ubuntu nestartuje na renderovací farmě
« kdy: 02. 05. 2019, 23:06:15 »
Ja som svojho casu riesil mining aj s ASUS B250 mining, ale viem na 100%, ze niektore moje rigy skoncili v jednej render farme. PCIe riser (cize vlastne PCIe 2.0 x1) nie je problem, pokial data (asi scena) s ktorou ides pracovat nemusi opustit GPU/VRAM... Samotne risery len hodne obmedzuju BW medzi CPU/RAM a GPU/VRAM. Na funkcne limity by si IMO moc narazat nemal.

7
Sítě / Re:Legitimita Shodanu
« kdy: 27. 03. 2019, 10:05:21 »
Budme radi, ze je mame shodan a censys a podobne... Uz aj tak mi kazdu chvilu niekto skenuje siet mimo toho. Ak by tieto popularne sluzby neexistovali, bolo by to IMO podstatne horsie.

8
Hardware / Re:Chytrá elektroinstalace v bytě
« kdy: 05. 03. 2019, 10:28:53 »
Nemate niekto skusenosti s UPB?

9
Hardware / Re:Chytrá elektroinstalace v bytě
« kdy: 05. 03. 2019, 10:07:52 »
Hello,

Mna tiez coskoro caka stavba a HA je must have. Aktualne mam vsade nahodene spinace a stmievace postavene na ESP8266. Vadi mi WiFi, ale vyhovuje mi, ze ich moze pridavat ad hoc.

Nepaci sa mi moc myslienka davat na fixne miesta TP kabel, v idelanom pripade by som chcel mat data modulovane na powerline. Neviem nakolko je este wired X10 aktualny, ale nejaky moderny protokol na tomto principe by bol uplne skvely.

Planujem mat dvojity strop, cize az by som chcel pridat nove svetlo/okruh, stacilo by sa napojit na silovy okruh a predradit tam "Skatulku".

10
Hardware / Re:Tip na ergonomickou klávesnici
« kdy: 25. 02. 2019, 11:28:02 »
Ahoj,
maly offtopic...
Kdyz jste presli na ergonomicke klavesnice, nedela vam ted problemy kdyz musite neco napsat na "normalni" klavesnici?
Ja nemam zadnou velkou uchylarnu... "normalni" rozlozeni (http://www.zalman.com/contents/products/view.html?no=278) a stejne kdyz mam neco napsat na laptopu tak muzu zesilet...

Notebook a lenivost to the rescue. Staci, ze pravidelne pouzivas aj nieco mimo ergonomickych klavesnic a proste mas mentalne profily. Nieco ako casto striedat AT a MT auto, nie je to ziaden problem.

11
Hardware / Re:Tip na ergonomickou klávesnici
« kdy: 25. 02. 2019, 11:07:55 »
Uz niekolko rokov pouzivam MS Sculpt a som velmi spokojny s ergonomiou... Kolega co nemal rad wirelessky a tiez chcel este vacsi odstup mal Kinesis Freestyle2 este aj s nejakymi doplnkami. Uz tu nerobi, ale co viem, bol velmi spokojny.

12
Hardware / Re:Akú 3D tlačiareň odporúčate?
« kdy: 26. 01. 2019, 11:36:48 »
A koukali jste na tu tiskárnu vůbec? Vždyť to nemá vodící tyče, pojezdy jsou gumovejma koleckama po profilu, v ose z je jen jeden trapez... Pokud si to ma po zakoupení přestavět, ma si koupit rovnou něco slušného, reprap tiskárny jsou na to ideální.... Nic, ať se daří...

O akej cenovej kategorii sa tu akoze bavime? Aj s doobjednanymi BL touch som za to dal < 180 Euro... Ale povedzme ze 300 by ma este netrapilo. Co je v tejto cenovej hladine dobre? Najlacnejsia nova Prusa stoji 500 bez dane.

13
Hardware / Re:Akú 3D tlačiareň odporúčate?
« kdy: 25. 01. 2019, 17:44:53 »
Hello,

Inspirovali ste ma ku kupe Geeetech A10 (bez M) za 162.61 Eur s free shipingom z EU. Kedze som sa tym zacal viac menej len po tomto prispevku zaoberat, prisiel som k tomu ze Ender 3 (3, alebo 3 Pro, alebo 3X) a Anycubic Mega (i3 alebo S) su asi najlepsie na zaciatok bez velkej investicie.

Prv som chcel Ender 3X, nakolko to je vlastne Ender 3 + Sklo a novsi extruder... Ale hnevalo ma ze Pro ma to spodne rameno otocene na sirku a teda mi mal mat o chlp vyssie stabilitu...

Ako som sa tak preklikaval na Gearbeste, zaujal ma geeetech A10M a potom A20M... Hlavne A20M by som hned prijal ak by bol za chlp lepsiu cenu. Aj ked by to asi nebolo najlepsie na zaciatok.
Potom som sa vsak na nejakom review dopracoval k tomu, ze obycajna geeetech A10 je vlastne z casti klon Ender 3 Pro, cize ma tu spodnu listu na siroko, ma lepsiu elektroniku (2x Pamat, Bootloader od zaciatku), ma pripravu na BL Touch, avsak ma horsi display (co ma vobec netrapi) a vseobecne za tu cenu by to mala byt lepsia volba ako Ender 3 alebo 3X.

Ci som spravil dobre, by sa malo ukazat do tyzdna :) Ale pri tej cene som zatial spokojny.

14
Hardware / Re:Hlavice radiátoru
« kdy: 21. 12. 2018, 14:17:46 »
TL;DR ostatne prispevky

Ja mam v celom dome MAX! od Elv, dokonca sa mi to mensich upravach podarilo prihodit aj do skrinky s regulaciou podlahovky... Je to primitivny 433 MHz system s obojsmernou komunikaciou a protokol uz bol celkom dobre zdokumentovany.

Na meranie teploty mam MAX! Wandthermostaty a na radiatoroch MAX! Basic hlavice. Bud cez SW Radio, alebo cez ich MAX! Cube s Eth portom to vies inteegrovat do siete. Su na to addony do OpenHabu aj Domovicz.


15
Distribuce / Re:Hypervizor KVM - jaké máte zkušenosti?
« kdy: 06. 12. 2018, 22:10:18 »
U mna je to Ubuntu 18.04 + DRBD + Linstor nad ThinLVM
Snapshoty zatial neboli problem, pri masinach kde som paranoidny volame fsfreeze hook.
Live migracie, zalohy, vykon, stabilita, vsetko je perfektne.
Ovladanie je cli + nase helepry (bash a http)

Stran: [1] 2 3 ... 45

reklama