Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Témata - petricak

Stran: [1]
1
Distribuce / Debian 7: plno drobných problémů
« kdy: 27. 06. 2013, 19:37:20 »
Ahoj,

potřebuju poradit, nasměrovat nebo nakopnout. Nainstaloval jsem si Ubuntu - to fungovalo automaticky ale pořád vyskakovali nějaký chyby, které ale vypadaly, že nemají na chod systému vliv ale dost mne to po čisté instalaci rozčilovalo a tak jsem tam prdnul raději Debian 7 64 stable (updated upgraded)

Začnu raději podrobněji popisovat stav, protože zatím vyřešením problému vygeneruju další dva tak ať je tu vše pro budoucí průsery.

procík : AMD Athlon II X4 630   
grafika : ASUS EAH5770/2DI/512MD5   
deska : Gigabyte GA-770T-USB3 (rev. 1.0)   
ramky : Zeppelin Gold 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz   

Systém je nainstalovaný na 250GB disku
který je rozdělen na 120GB pro win
a cca 90GB pro Linux
nevím jestli už není problém zde ale takhle to chtěl udělat i automat, on ale plánoval použít celých 250 GB, takže jsem to dělal manuálně jen na části vyhrazené pro Linux...
80GB Ext4
10GB Swap

sepíšu sem i problémy co jsem vyřešil aby bylo vidět co jsem od původní instalace už mohl dodrbat :)

1. Problém co se děje a který jsem řešil je boot
při vybrání GRUB Debian 7 naskočí černá obrazovka s Loading, please wait a nic se nestane ano po 15min (disk nebliká) anebo scénář č.2
Loading, please wait...
INIT: version 2.88 booting
[info] Using makefile-style concurrent boot in runlevel S.
[ ok] Starting the hotplug events dispatcher: udevd.
[ ok] Synthesizing the initial hotplug events...done.
[.....] Waiting for /dev to be fully populated... [ 6.546564 SP5100 TCO timer: mmio address 0xfec000f0 already in use


dle návodu jsem do /etc/modprobe.d/blacklist.conf zapsal blacklist sp5100_tco
Nicméně to odstranilo jen tu část [ 6.546564 SP5100 TCO timer: mmio address 0xfec000f0 already in use

tady stačí počkat a stisknout enter a napíše to done a nabootuje, trochu mě to rozčiluje, počítač používá i přítelkyně a pro ni to musí být jen procházka růžovým sadem

2. problém se sítí 1/2 vyřešena
1 půle - vyřešena:
NetworkManager nemanagoval síť, v síti jsem byl ale nemohl jsem s ní nic dělat
tuším v /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf jsem u parametru managed= přepsal false na true, nyní OK

2. půle:
v síti je NAS a puštěný samba a nfs a win a já nevím co všechno. NAS to vidí a můžu na něm lozit a pouštět soubory. Ale chraň pánbůh pokusím-li Procházet síť > Síť windows - tam vyskakovalo okno s chybou, dnes už ani to okno nevyskočí a prostě se jen nic nestane a nic to nezobrazí

3. Problém Audio...
funguje jak kdy a jak co a asi jen v sudou hodinu v lichou středu v červnu.
systémové zvuky bublají a pískají
přistoupím na NAS a pustím MP3 skrze Totem, někdy hraje, někdy jen chvíli, někdy jen dělá že hraje někdy to ani nedělá a nehraje. Při puštění filmu jede jen obraz.

VLC vypisuje chyby Zadaný vstup nelze otevřít:
Přehrávačem VLC nelze otevřít MRL 'smb://diskstation/video/serialy/Simpsnovi/05.serie/10x05.Jak%20sem%20se%20p%C5%99estal%20b%C3%A1t.avi'.  Podrobnosti naleznete v záznamu informací.

ikdyž jsem stáhl vše co k VLC šlo. Rhytmbox se v síti vůbec nesnaží o nic a Bangarang se mě snaží jen stáhnout na druhou stranu abych to tu rozkopal...

Lokální soubory VLC přehraje i se zvukem

4. problém to si nesu z Windows asi - tohle zatím neřeším
prostě zamrzne a je vymalováno, stane se 1 za 2 dny

5. problém, nefunkční GNOME -vyřešeno
nainstaloval jsem .deb balík fglrx avše asi už funguje

hrozně bych byl rád kdyby někdo poradil, dělám na tom každý den ale těch chyb po čisté instalaci je na mne moc, s Linuxem jsem nikdy nedělal a jedu podle různých fór atp. Prostě 4hodiny každý den u toho sedím a něco řeším ale nezatracuju to, věřím, že až to vyladím, že to pude paráda.

díky za každou radu...

Stran: [1]