Zakladatel vlakna nenapisal kolko kav denne bude pripravovat, to je podla mna rozhodujuce pri kupe pristroja, ked chcem v domacich podmienkach urobit co najkvalitnejsie espresso.
Ak ide o 1-2 ludi po 2 az 3 kavy denne (s tymto mam osobne skusenosti), tak odporucam pakovy kavovar + mlyncek (kludne aj rucny).
Kavovar lacny: deLonghi Dedica
https://www.delonghi.com/sk-sk/produkty/kava/kavovary/espresso/dedica-style-ec-685bk-0132106140Stredna trieda: Rancilio Silva
https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia/silvia/Profi pre domace pouzitie: Bezzera Unica
https://www.bezzera.it/?p=articoli&id=18&lang=enMlyncek:
Rucny:
https://global.hario.com/seihin/productgroup.php?group=MSS-1BElektricky, stredna trieda: Eureka Mignon
Elektricky, vyssia trieda: Mazzer Mini
Sam som isiel do kombinacie lacneho kavovaru (deLonghi Dedica + rucny mlyncek Hario), esspreso robim lepsie ako robia plnoautomaty s ktorymi mam skusenosti (rozne Saeco).
Samozrejme pri vacsom mnozstve kav, by som kupil elektricky mlyncek (stredna trieda), pripadne ked ma kavu robit sirsi okruh osob (mala firma, komunita viac ludi v byte), tak by som sa zmieril s plnoautomatom.
Velmi dolezite je co davas do mlynceka, resp. do plnoatomatu. Najlepsie je najst si blizku praziaren kavy a experimentovat, vacsinou to byvaju fanatici do kavy a je inspirativne tam podebatovat, no a cim cerstvejsie prazenie tym lepsie.
Rucny mlyncek, resp elektricky mlyncek ma vyhodu v tom ze das do neho len take mnozstvo kavy, ktore chces pomliet, takze mozes robit rozne kavy, toto nespravis s plnoautomatom. Mam doma vzdy 2-3 druhy zrnkovej kavy, rano s mliekom pijem inu kavu (vacsi hrncek s mliekom) ako poobede, ked si spravim klasicke espresso.