Fórum Root.cz

Hlavní témata => Vývoj => Téma založeno: Marek 25. 04. 2014, 13:53:25

Název: Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Marek 25. 04. 2014, 13:53:25
Ahoj, můžu spustit pomocí php souboru soubor (BATCH) start.cmd nebo start.bat ? Jedná se o Xampp server ve Windows.
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: PH5.5 25. 04. 2014, 13:59:15
http://www.php.net/manual/en/function.system.php
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: ja 25. 04. 2014, 14:03:22
muzes
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Jimm 25. 04. 2014, 15:22:21
Někomu kdo se takto zeptá, by měla znít odpověď vždy ne! Pokud zní odpověd opačně, buď radí hlupoň, nebo je ten dotyčný jen škodolibý. :)
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Kit 26. 04. 2014, 09:05:14
Někomu kdo se takto zeptá, by měla znít odpověď vždy ne! Pokud zní odpověd opačně, buď radí hlupoň, nebo je ten dotyčný jen škodolibý. :)
Spíš by ta odpověď měla znít: "Tohle doma nedělejte!"
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Jimm 26. 04. 2014, 13:45:35
A to už někdy pomohlo, aby někdo něco nedělal? Nějaký reálný příklad?  :D
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: to_je_jedno 26. 04. 2014, 16:59:15
obecne je to docela bezpecnostni dira.
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: lazna 27. 04. 2014, 00:34:50
Někomu kdo se takto zeptá, by měla znít odpověď vždy ne! Pokud zní odpověd opačně, buď radí hlupoň, nebo je ten dotyčný jen škodolibý. :)

A proc?
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Jimm 27. 04. 2014, 00:54:01
Ani se mi nechce odpovídat. Pokud by přišel na fórum pro elektrikáře někdo, kdo by se zeptal jak se otevírá rozvaděč s vysokým napětím, asi by mu neporadili jak to otevřít, důvod by byl celkem zřejmý. Proč je tohle něco jiného? Jen proto že to přímo neohrožuje jeho život?  ::)
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Jenda 27. 04. 2014, 05:25:01
obecne je to docela bezpecnostni dira.
Kód: [Vybrat]
<?php
system
('git pull');
?>

Kde?
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: to_je_jedno 27. 04. 2014, 18:53:09
Jenda: nechat vubec povolene tyto funkce v php.
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Jenda 27. 04. 2014, 19:20:38
Jenda: nechat vubec povolene tyto funkce v php.
To je jedno. PHP je děravé s nima i bez nich (http://www.php-security.org/MOPB/MOPB-21-2007.html). Omezit se to musí na úrovni OS, ne uvnitř PHP.
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: Ivorne 27. 04. 2014, 19:55:26
PHP se dá používat i na jiné věci než veřejné webové aplikace. Pak to nevadí.
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: nezbeda 27. 04. 2014, 21:16:33
Jenda: nechat vubec povolene tyto funkce v php.
To je jedno. PHP je děravé s nima i bez nich (http://www.php-security.org/MOPB/MOPB-21-2007.html). Omezit se to musí na úrovni OS, ne uvnitř PHP.

Argumentace sedm let starymi bugy, ktere jsou jeste k tomu silne neaktualni? Klidne php kritizujte, ale prosim relevantne.
Název: Re:Jak v PHP spustit batch soubor
Přispěvatel: anon 29. 04. 2014, 11:34:31
obecne je to docela bezpecnostni dira.
Kód: [Vybrat]
<?php
system
('git pull');
?>

Kde?

while :; do curl http://treba/tady.php &; done