Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: Typek 08. 02. 2014, 20:15:39

Název: Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: Typek 08. 02. 2014, 20:15:39
Zdravim,
nedávno som si kúpil router Airlive N450R s ktorym mam problem. Vlastne niekolko:

- router mi hned po pripojeni naloguje nejaky userprofile, ktory zobrazuje MAC adresy a ine detaily siete.
- nemozem si nastavit heslo administratora silnejsie ako 9 znakov. WTF? Ako je to mozne a preco si na Wifi mozem nastavit aj heslo silnejsie ako 25 znakov (Som zvyknuty na hesla od 20 znakov vyssie)?
- HW tlacidla na wifi a wps (to nepouzivam, preto ho chcem mat stale vypnute), kvoli ktorym som si ho vlastne kupoval nie su realne HW (funguju skor ako tlacitka na klavesnici, a teda vypnutie wifi mozno softverovo obist a to mi vadi).

Pisal som na podporu tech@airlive.com, ale doteraz mi neodpovedali. Chcle by som tam preto nahodit DDWRT alebo OpenWRT, ale nemozem svoj ruter najst na zozname podporovanych zariadeni. Nevie niekto pomoct bud s problemami alebo s DD/Openwrt?

P.S: Firmware je najnovsi.

Za odpoved dakujem.
Název: Re:Airlink N450R a problemy
Přispěvatel: JardaP . 09. 02. 2014, 17:52:16
Mrknete se, jestli nemaji k downloadu novejsi firmware. Treba tam par kokotin uz vyresili.

Jinak nevim, proc vas heslo na admina max 9 znaku tak drasa. Pokud nemate povoleny login z Internetu a mate sifrovane WiFi, tak opravdu nevim, kdo by se vam do toho lamal. Ze by nebezpecna tchyne?
Název: Re:Airlink N450R a problemy
Přispěvatel: IlWorker 10. 02. 2014, 09:56:21
No, mne by tiez vadilo (resp vadi) mat slabe heslo na administraciu. Nikdy neviete, kto sa ako moze pripojit, vsakano..? Staci aby jeden pocitac v sieti mal nastavene "zdielanie siete" (pod oknami) a nestastie je tu. Ci je to domaca alebo firemna siet, je to jedno, silne heslo musi byt! :-)
Mimochodom, uz stary D-link Dir524 mal moznost aspon 24 znakoveho hesla a to je kus starej sunky.
Název: Re:Airlink N450R a problemy
Přispěvatel: Typek 10. 02. 2014, 19:25:00
Mrknete se, jestli nemaji k downloadu novejsi firmware. Treba tam par kokotin uz vyresili.
Firmware je najnovsi, uz som to pisal.
Jinak nevim, proc vas heslo na admina max 9 znaku tak drasa. Pokud nemate povoleny login z Internetu a mate sifrovane WiFi, tak opravdu nevim, kdo by se vam do toho lamal. Ze by nebezpecna tchyne?
16 znakov povazujem za bezpecne minimum a to ze mam zakazany login z internetu, sifrovane wifi, vynimky na MAC a pod. predsa nic neznamena (v tomto svete urcite nie). Preto chcem co najvyssiu bezpecnost
Název: Re:Airlink N450R a problemy
Přispěvatel: kremo 10. 02. 2014, 22:22:31
Mrknete se, jestli nemaji k downloadu novejsi firmware. Treba tam par kokotin uz vyresili.
Firmware je najnovsi, uz som to pisal.
Jinak nevim, proc vas heslo na admina max 9 znaku tak drasa. Pokud nemate povoleny login z Internetu a mate sifrovane WiFi, tak opravdu nevim, kdo by se vam do toho lamal. Ze by nebezpecna tchyne?
16 znakov povazujem za bezpecne minimum a to ze mam zakazany login z internetu, sifrovane wifi, vynimky na MAC a pod. predsa nic neznamena (v tomto svete urcite nie). Preto chcem co najvyssiu bezpecnost
16 znakov, bezpecne minimum.. lol
chces najvyssiu bezpecnost a kupis si airlive...
odpoved z tech@airlive.com, pripominam, kupil si si airlive.
Ked si nenasiel nic na ddwrt a openwrt, tak asi port nebude.

sorry musel som
Název: Re:Airlink N450R a problemy
Přispěvatel: Typek 12. 02. 2014, 01:03:18
16 znakov, bezpecne minimum.. lol
chces najvyssiu bezpecnost a kupis si airlive...
odpoved z tech@airlive.com, pripominam, kupil si si airlive.
Ked si nenasiel nic na ddwrt a openwrt, tak asi port nebude.

sorry musel som
Ach, vidim, ze sem uz tiez zacali chodit 12 rocny "odbornici" na teplu vodu...
Asi som si mal kupit zbugovane Cisco ci Asus, pripadne backdoorovu cinu TPlink, Tenda, alebo nebodaj neschopny linksys, netgear prpadne Zyxel (ten by aspon hardverovo vydrzal, ale nemaju mnou pozadovanu konfiguraciu).

Je mi jasne, ze pomoct mi tu nemozu, ale dobru radu prijmem.
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: JardaP . 12. 02. 2014, 01:14:16
Jo, asi se jeste nic neproflaklo o backdooru na Airlinku. Neboj, neco tam nejspis bude, zda se, ze se jedna o standardni ficuru. ;-)
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: Komo 12. 02. 2014, 11:28:07
Zdravim.
Vrat ho, ak niesi spokojny, tak ho proste vrat a hladaj dalej.

Ak ho pouzivas len ako WIFI router a mas pred nim este nieco dalsie (dsl modem etc...) tak si to zabezpec odtial.
A co som zbezne pozrel manual, tak aj cez to Airlink web rozhranie sa tam da nahodit nejake basic ACL.

Co sa tyka tlacidiel, prvy krok zabezpecenia, nech sa jedna o akekolvek zariadenie je fyzicke.
To znamena ze si ho daj pod zamku. Kde, to uz musis vediet ty, neviem kde a ako byvas.

K poslednej veci - administracii. Ak mas problem s heslom tak podla navodu sa to da poriesit cez MAC Control, nastavis si ake mac adresy mozu pristupovat k zariadeniu a ake ho vyuzivat na net.
Zvysok som len preletel, v dd-wrt mam moznost zakazat konfiguraciu zariadenia cez WIFI, pohladaj take nieco aj tu.


A na koniec, ten backdoornuty TP-LINK ma aspon moznost nahodit dd-wrt a cez wireshark si mozes odsledovat co a kam posiela. To by malo stacit aj pre miernu paranoju.
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: JardaP . 12. 02. 2014, 18:35:38
MAC control je na hovno. Kdyz uz je nekdo tak daleko, ze se proboura do wifi, tak si odchyti existujici MAC a kdyz jde majitel spat, nastavi si potrebnou MAC a je to.
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: Komo 12. 02. 2014, 20:10:42
Tak jasne, to bola len jedna z veci ktore som napisal.
Na bezpecnost sa treba hlavne pozerat komplexne, tak snad sa mu to podari.
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: JardaP . 12. 02. 2014, 20:19:53
MAC filtering do komplexniho pohledu na bezpecnost nepatri. Tim zastavite leda tak tchyni, pokud je ji alespon osmdesat.
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: Komo 12. 02. 2014, 20:44:26
:) Stale spominas tchyne, je ta tvoja vazne taka zla?

Inak jasne, MAC sa lame najlahsie ale tu sa potom vynara dalsia vec ze ak sa ti tam niekto chce naburat, tak si predsa nekupis APcko za 25 eur.
Rozmyslam ci sa este nieco k veci da napisat, mna nenapada nic dalsie. ....
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: JardaP . 12. 02. 2014, 22:04:44
Moje tchyne toho uz moc neohackuje, je uz dostatecne hluboko zahrabana.

APcko si koupim jakekoliv, ktere podporuje normalni WPA a ktere neni prilis debilni. Nastavim dlouhe heslo z nahodneho smeti a at si to nekdo zkusi zvenku proborat. Kdyby to nekdo hackoval, tak by to musel delat nekdo z baraku a to nevim proc, krome toho proti tomu se tezko brani i s drahym AP. Vlastne AP ani nekoupim, pouzivam ADSL modemy z elektroodpadu. Nekdy chodi cele, nekdy nechodi ADSL modul, ale jako AP furt jedou.
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: Typek 13. 02. 2014, 19:05:20
Keby si este niekto okrem JardaP precital poriadne prvy prispevok, nemusel by ani pisat. Ako som napisal - MAC vynimky, zakaz administracie cez WiFi nic neriesia. Blokovanie portov je samozrejmost. Siet bohuzial nepouzivam len ja ale manazujem ju. Preto ju chcem zabezpecit co najlepsie. Predtym som pouzival D-Linky, ktore toto vsetko zvladali. Prestavaju vsak stacit, co sa HW (silne rusenie v okoli, viac pocitacov v sieti) aj SW (coraz viac bugov) tyka. Airlive vysiel ako pomerne dobry kandidat (malo bugov, dobry HW vykon), ale toto ma prekvapilo.

Hladam nieco, co ma Dualband, HW tlacidlo na WiFi, gigabit porty a externe anteny. A ako som pisal, urcite nie Cisco, Linksys, Netgear, Tenda, TPLink. povodne som chcel Zyxel alebo Mikrotik, ale nemaju potrebne parametre.
Název: Re:Airlink N450R a více problémů
Přispěvatel: Komo 13. 02. 2014, 22:45:11
Ved som ti napisal ze ak niesi spokojny, tak to vrat.
Ak nieje alternativny firmware a s tymto spokojny niesi, tak ti asi ina moznost neostava.

Je mozno smutne ze Airlive neriesi tvoj problem, ale riesenie niekde existuje.

Skoda ze UniFi od ubnt je tak drahe - teda ak neberieme do uvahy americky trh kde sa da zohnat za 65 dolarov.

btw. preco zakaz administracie cez wifi nic neriesi? Koli tomu ze sa tam moze niekto napojit kablom alebo to ma iny dovod? Vdaka.