Fórum Root.cz

Hlavní témata => Server => Téma založeno: Daniel 25. 01. 2014, 11:59:36

Název: Monit monitoring
Přispěvatel: Daniel 25. 01. 2014, 11:59:36
Zdravím,

používám na svém serveru Monit monitoring. Mám problém s Amavis, stále mi monitoring hlásí status: Does not exist, nebo hlási running ale jenom tak na 2 minuty pak zase, že služba neexistuje. Přitom mi Amavis jako takový běží na serveru v pořádku. V souboru /etc/minit/monitrc mám Amavis pro monitoring nastavený následovně:

Kód: [Vybrat]
check process amavisd with pidfile /var/run/amavis/amavisd.pid
   group mail
   start program = "/etc/init.d/amavis start"
   stop  program = "/etc/init.d/amavis stop"
   if failed port 10024 then restart
   if 5 restarts within 5 cycles then timeout

Všechny cesty jsou v pořádku, tak by mě zajímalo přeč to dělá. Pokud někdo má tušení budu rád za radu :)

DÍKY.
Název: Re:Minit monitoring
Přispěvatel: Pavel 'TIGER' Růžička 25. 01. 2014, 13:59:57
Ahoj, zeptám se blbě, ale uživatele v groupě mail máš?
Název: Re:Minit monitoring
Přispěvatel: Daniel 25. 01. 2014, 14:33:11
Jo to mě nenapadlo, ale je tam takže tím to není :/
Název: Re:Minit monitoring
Přispěvatel: Pavel 'TIGER' Růžička 26. 01. 2014, 02:20:57
A ta groupa má pro Amavis jaká práva?
Název: Re:Minit monitoring
Přispěvatel: Daniel 26. 01. 2014, 10:57:19
750 ale tím to podle mě nebude, monit mi monituruje i jiné aplikace, které jsou v goupe mail a jedou v pořádku. Ze začátku mi monitoring Amavisu jel v pořádku ale teď z ničeho nic to blbne.
Název: Re:Minit monitoring
Přispěvatel: Pavel 'TIGER' Růžička 26. 01. 2014, 11:46:40
750 ale tím to podle mě nebude, monit mi monituruje i jiné aplikace, které jsou v goupe mail a jedou v pořádku. Ze začátku mi monitoring Amavisu jel v pořádku ale teď z ničeho nic to blbne.

Neproběhla nějaká aktualizace?
Název: Re:Monit monitoring
Přispěvatel: Daniel 17. 02. 2014, 19:01:59
Omlouvám se za pozdní odpověd jak vše dopadlo, měl jsem ale toho hodně v práci + zkouškové období mi dalo zabrat :). Vše se nakonec porařilo rozjet na 100% ale musel jsem přikročit k přeinstalování Amavisu, a to nevím proč, nejspíše přestal po jedné z aktualizací pracovat. Vše již jede na v pořádku, díky za aktivní rady ;) .

Daniel