Fórum Root.cz

Hlavní témata => Distribuce => Téma založeno: AKL 11. 12. 2013, 09:18:44

Název: Fedora 19 s KDE se nevypíná
Přispěvatel: AKL 11. 12. 2013, 09:18:44
Nazdar všichni,
na notebooku HP 840 G1 mám výše uvedenou Fedoru 19 x64 (3.11.10) KDE (4.11.3). Po zadání příkazu k vypnutí vždy dojde (zdá se, že zcela náhodně) k některé z těchto událostí - reset, zatuhnutí systému, skutečné vypnutí. Ke skutečnému vypnutí ze všech těch tří udállostí dochází bohužel nejméně často.
Zkoušel jsem jak v KDM (shutdown) měnit příkazy, tak i vypínat z konzole. Zkoušel jsem např.
poweroff -p
poweroff -pf
sync && /sbin/poweroff -p
shutdown -hP now

Všechno bezvýsledně. Spolehlivě nefunguje žásný z těchto příkazů. Jak jsem na základě googlování zjistil,jedná se o problém na který si uživatelé Fedory stěžují i v různých minulých verzích. Na různých fórech jsou nabízena různá řešení, ale jak vyplývá z mého dotazu, nic v mém konkrétním případě nefunguje.
Netušíte někdo kde by mohl být problém? Nepotřebuji přesný návod, ale aspoň určit směr co mám testovat. Mimochodem, jak jsem zjistil, vypínání té výše uvedené Fedory mě občas blbne i ve Virtualboxu, což by napovídalo tomu, že se může jednat o nějaký obecnější problém.
Název: Re:Fedora 19 x64 KDE - problém s vypínáním.
Přispěvatel: aaa158 11. 12. 2013, 09:40:57
To vyzera na HW problem (mozno ACPI?). Mam F19 x86_64 KDE doma aj v praci (skladacka aj "znackovy" Dell) a s vypinanim ziadne problemy nemam (doma upgrade tusim od F13).
Název: Re:Fedora 19 x64 KDE - problém s vypínáním.
Přispěvatel: Martin P. 11. 12. 2013, 09:44:43
Zkoušel jsi v grubu nastavit acpi=force? Měl jsem podobné problémy a to mi pomohlo.
Název: Re:Fedora 19 x64 KDE - problém s vypínáním.
Přispěvatel: AKL 11. 12. 2013, 10:24:04
Zkoušel jsi v grubu nastavit acpi=force? Měl jsem podobné problémy a to mi pomohlo.
Díky za podnět. Právě jsem to provedl a po několila vypnutích jak z GUI, tak z konzole dám znova vědět.


To vyzera na HW problem (mozno ACPI?). Mam F19 x86_64 KDE doma aj v praci (skladacka aj "znackovy" Dell) a s vypinanim ziadne problemy nemam (doma upgrade tusim od F13).
Nemůžu si pomoct, ale příspěvky, které neřeší podstatu dotazu, ale pouze sdělují "já s tím vůbec žádné problémy nemám a nikdy jsem neměl." mě fakt děsně vytáčejí.  ;D