Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: Karel 18. 06. 2013, 10:22:40

Název: Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: Karel 18. 06. 2013, 10:22:40
Dobrý den,
dá se nějaký způsobem zjistit ip adresa wifi ap cizí sítě?? Děkuji
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: benny264 18. 06. 2013, 10:41:58
nie
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: Jimm 18. 06. 2013, 10:53:30
Málo informací, ale především zde asi nejde o Vaši síť...
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: Karel 18. 06. 2013, 10:56:01
Přesně tak nejde o mou síť chci vypnout souseda......
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: robin martinez 18. 06. 2013, 11:02:33
Přesně tak nejde o mou síť chci vypnout souseda......


a jak to plánujete po získání adresy udělat?
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: Karel 18. 06. 2013, 11:07:16
Nějak prolomím konfiguraci a když ne tak mu aspoň zavařím síť
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: robin martinez 18. 06. 2013, 11:07:56
jo, nojo vlastně
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: JardaP . 18. 06. 2013, 11:11:21
Nebylo by lepsi zklusit par let chodit k psychologovi?
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: Karel 18. 06. 2013, 11:13:11
K psychiatrovi by měl chodit soused
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: noname 18. 06. 2013, 11:14:33
Co Vám konkrétně provedl?
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: Karel 18. 06. 2013, 11:49:37
Ruší mi signál silnou anténou
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: student 18. 06. 2013, 12:09:59
Ruší mi signál silnou anténou
Wifi nema len 1 kanal - vieme?

Ja by som skusil pripojit sa na to AP a potom tracert-om zistit, cez co to ide - a bude to pravdepodobne prave to AP. Alebo odchytit nejake pakety zo vzduchu.
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: majky358 18. 06. 2013, 12:21:24
Odchytiť nejaké data atď. začal by som skenovaním tej wifi, k nejakým informáciam o smerovači sa dostaneš :) Podľa mňa rušenie signálu tvoj problém asi ani nebude :D
Tú konfiguráciu jedine tak ak má nastavený default alebo niečo weak. A to, že by si mu tam poslal nejaký par-kilový traffic spoof by si si moc nepomohol ;)
Ale tak radšej by som riešil takýto komplex ináč :D
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: Karel 18. 06. 2013, 12:24:41
Vypálit a pořádně :D
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: Pavouk106 18. 06. 2013, 12:27:23
Postup:
1. Změnit svůj wifi kanál
pokud nepomůže/nebo
2. Zajít za sousedem, zkusit se domluvit
pokud nepomůže/nebo pokud má fakt silnou anténu
3. Dát to vědět příslušnýmu úřadu, ať si to se sousedem vyřeší sám

Aplikovat přesně v tomhle pořadí
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: jivep 18. 06. 2013, 17:01:04
Postup:
1. Změnit svůj wifi kanál
pokud nepomůže/nebo
2. Zajít za sousedem, zkusit se domluvit
pokud nepomůže/nebo pokud má fakt silnou anténu
3. Dát to vědět příslušnýmu úřadu, ať si to se sousedem vyřeší sám

Aplikovat přesně v tomhle pořadí

Ano tohle je jedine korektni reseni. Prolamovani je navic mimo zakon ... tak at na to nedoplatis.
Název: Re:Zjištění ip adresy cizího ap
Přispěvatel: j 18. 06. 2013, 17:16:02
Postup:
1. Změnit svůj wifi kanál
pokud nepomůže/nebo
2. Zajít za sousedem, zkusit se domluvit
pokud nepomůže/nebo pokud má fakt silnou anténu
3. Dát to vědět příslušnýmu úřadu, ať si to se sousedem vyřeší sám

Aplikovat přesně v tomhle pořadí

Ano tohle je jedine korektni reseni. Prolamovani je navic mimo zakon ... tak at na to nedoplatis.

jj, viz ten borec, co naboril acc bejvalce, zjistil, ze si na nej najima bouchace .... a dostal za to flastr on.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: 死神 19. 06. 2013, 11:30:58
A nebo použít (a)sociální inženýrství. Najmi nějakého asociála ať mu dá po tlamě :D
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: host 19. 06. 2013, 11:59:30
Já na to měl vždy Borise......
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: Petr 19. 06. 2013, 16:46:23
"Ruší mi signál silnou anténou" - a neresi soused zrovna ten samy problem, jen na jinem diskusnim foru?

Za predpokladu, ze ani jeden z vas nepouziva vyssi vysilaci vykon nez je povoleno tak se proste rusite navzajem, soused ma naprosto stejne pravo pouzivat Wifi jako kdkoliv jiny. Jestlipak treba soused neporidil lepsi antenu prave proto, ze jeho zase "rusis" ty?

Jedina moznost je, ze kazdy budete pouzivat jiny kanal, pak ruseni nehrozi. Jen se musite dohodnout, kdo z vas si ho zmeni. Pokud nebude chtit ani jeden, tak najit volny placek pred barakem a dat bitku.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: MalyTomi 19. 06. 2013, 16:54:37
Pokud nebude chtit ani jeden, tak najit volny placek pred barakem a dat bitku.
Nie, vo free pasme plati, kto prisiel ako posledny ma povinnost vysielat na volnom kanali, tak aby nerusil tych, ktori su tam dlhsie.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: Pavouk106 19. 06. 2013, 16:58:52
Mimochodem - proto používám názvy SSID takové, aby kdokoliv byl scopný určit, odkud se vysílá a přijít zazvonit, kdyby byl problém...

Miluju SSID typu XXXXXX nebo Air-5410
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: pavlix 19. 06. 2013, 20:12:36
Nie, vo free pasme plati, kto prisiel ako posledny ma povinnost vysielat na volnom kanali, tak aby nerusil tych, ktori su tam dlhsie.

Je pravda, že tohle už jsem slyšel od mnohem chytřejších lidí. Nicméně ani ti nebyli schopni dodat pro své tvrzení relevantní zdroj. Tudíž mám silné podezření, že jsi vůl.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: MalyTomi 19. 06. 2013, 20:26:08
pavlix: a ty si chuj.
je to pomaly v kazdom clanku, kde sa spomina wifi a rusenie. Ale ked chces presne, na Slovensku je to pre 2.4Ghz pasmo: "všeobecné povolenie č. VPR - 01/2001 v znení zmeny č. 1"
Citujem:
Rušenie zariadení upravuje všeobecné povolenie naďalej tak, že pokiaľ sa prevádzkovatelia, ktorých zariadenia sa navzájom rušia nedohodnú na vyriešení problému, je povinnosťou toho prevádzkovateľa, ktorý zariadenie nainštaloval neskôr uskutočniť nápravu a zabrániť rušeniu.
Koniec citatu

Predpokladam, ze existuje neskorsia uprava aj pre 5Ghz pasmo.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: MalyTomi 19. 06. 2013, 20:40:02
A inak sa tomu hovori logika a rozum. Ked si idem rozbehat wifi, tak sa nehodim na kanal, kde uz niekto vysiela. Ale bohuzial v dnesnej dobe ludia nie su schopny logicky premyslat a potom to aj tak vyzera. Cest vynimkam.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: proti násilí 19. 06. 2013, 20:46:42
A proč mít pomalé, háklivé a s nízkým dosahem a nezaručitelné a napadnutelné wifi? Je problémem strukturovaná kabeláž, rychlejší a bez rušení, level 5? Moudrý jde touto cestou. Výzva o pomoc v psychopatických a násilných návrhů - jistě je i toto fórum sledované, a určitě se tím už někdo zabývá.
Název: Re:Kdo dřív přišel a kdo má smůlu
Přispěvatel: Posledňáček 19. 06. 2013, 21:23:37
Hoši moc to řešíte. Normálně jsem po x letech zjistil, že v mém okolí se vyskytlo stejné SSID (vlastní, ručně přidělené). Pravděpodobně ho obě WiFi používají celé roky, akorát doposud neběžely souběžně (také je mezi nimi značná vzdálenost a signál je dost proměnlivý).

Až se zase zdraží Intermet, rozbije se tablet,... nebo proč ta druhá WiFi vůbec existuje, budu si zase možná moci SSID změnit zpět na to původní.

Je to i na nastavení/možnostech aplikace či zařízení. Já tomu svému zakazuji připojit se, je-li v dosahu jiná WiFi se stejným SSID. Věřím, že někdo to může řešit i jinak, například v souvislosti na síle a kvalitě signálu.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: Proti násilí 19. 06. 2013, 21:43:20
Kdo potřebuje rychlý net, nejede přes WIFI tak, jako kdo potřebuje bezpečné a nerušené připojení. Hold puberta a hormony, WIFI ve vaně ...
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: JardaP . 19. 06. 2013, 23:24:18
Nie, vo free pasme plati, kto prisiel ako posledny ma povinnost vysielat na volnom kanali, tak aby nerusil tych, ktori su tam dlhsie.

Ve mestech maji volne kanaly mozna tak jeste v domovech duchodcu. Jo, kde jsou ty casy, kdy meli lidi wifi nezabezpecene, konfiguracni stranku modemu nezaheslenou nebo s defaultnim heslem a clovek si vybral kanal a pak sousedy prekonfiguroval jinam. :-)
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: JardaP . 19. 06. 2013, 23:30:47
A proč mít pomalé, háklivé a s nízkým dosahem a nezaručitelné a napadnutelné wifi?

Jak byste napadl WPA s heslem tohoto stylu? ^+gtojjJ7%']%R.l[.4M*gW*is_-oQ
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: DK 19. 06. 2013, 23:45:21
A proč mít pomalé, háklivé a s nízkým dosahem a nezaručitelné a napadnutelné wifi?

Jak byste napadl WPA s heslem tohoto stylu? ^+gtojjJ7%']%R.l[.4M*gW*is_-oQ

a co takova WPA2-Enterprise s Radius serverem, kde se musi hadat i uzivatelske jmeno?
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: JardaP . 20. 06. 2013, 07:43:20
A proč mít pomalé, háklivé a s nízkým dosahem a nezaručitelné a napadnutelné wifi?

Jak byste napadl WPA s heslem tohoto stylu? ^+gtojjJ7%']%R.l[.4M*gW*is_-oQ

a co takova WPA2-Enterprise s Radius serverem, kde se musi hadat i uzivatelske jmeno?

Diky, ale ja si doma nehodlam komplikovat zivot jenom proto, ze by nekde mohl existovat teoreticky cyberlump se stodolou vycpanou farmou PS/2, kterou pouzije na louskani zrovna meho WiFi.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: M. 20. 06. 2013, 08:11:37
Pro WPA2 Enterprise sice Radius server je potřeba, ale některá slušnější APčka ho mají v sobě.
Další bod je, že říci naslepo použij WPA2 Enterprise místo WPA2-PSK je z bláta do louže, protože velmi záleží na tom, jaká verze EAP bude použita. V řadě z nich se předávají data v čitelné neho zpětně zlomitelné formě.

Vlastní farma PS/2 strojů ve sklepě je blbost, pokud se tím nechcete živit. Dneska se toto dodává jako cloudové služba za pár dolarů od těch, co mají k dispozici několik sklepů hardware plného hradlových polí. A máte to i s příjemným obslužným programem. V podstatě jen vyberete SSID, zadáte svoje platební údaje a pak jen chvíli počkáte (cca 24 hodin pro heslo uvedené složitosti)... V řadě případů je nejdelší čekání na to, než se uslyší ověřovací sekvence (pokud nemám vhodný wifi hardware, co umí vynutit deasociaci jiného klienta, abych ověřovací sekvenci uslyšel hned).  Odpovědí sice nedostanente přesně heslo, který váš soused napsal do wifiny, ale hexa číslo, který tvoří ověřovací klíč a který jde do většiny APček zadat místo hesla.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: Pindal 20. 06. 2013, 10:04:15
M.: A teď tu o Karlkulce. WPA2-PSK s AES s uvedeným heslem a podobně složitým SSIDem ti dnes nikdo nelouskne, za žádné peníze. Předpokládám kvalitní AP bez blbého RND generátoru a skutečně vypnuté WPS. Pro skutečné paranoiky je tu samozřejmě WPA2-PEAP s 802.1x a klientskými certifikáty.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: DK 20. 06. 2013, 10:24:50
JardaP: komplikovat / nekomplikovat... kdyz mam na vyber mezi WPA a WPA2-E, tak volim to lepsi ne?
M.: samozrejme, radius nemusi byt externi, ale i tak to neni bezpecnostni problem (pokud by mela "hackujici" osoba fyzicky pristup k serveru, kde radius bezi, ztracelo by to trochu smysl ne?) a ne, vazne zadnou farmou nerozlousknete wpa2-e peap sifrovani, ono takovy cloud cracking ztraci naprosto smysl, pokud neexistuje hash, ktery chcete rozlousknout... vyslede zadost s heslem, pul sekundy cekate na overeni, vyborne, ted jeste par set miliard kombinaci a mozna to bude ono s timto uzivatelskym jmenem)

no a pritom si misto tohoto staci akorat zmensit vysilaci vykon
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: JardaP . 20. 06. 2013, 10:54:32
JardaP: komplikovat / nekomplikovat... kdyz mam na vyber mezi WPA a WPA2-E, tak volim to lepsi ne?

Jenze ja na vyber nemam. Typicky domaci AP/WiFi modem radius neumi.

Citace
no a pritom si misto tohoto staci akorat zmensit vysilaci vykon

Jo, ted to budou mit cyberlumpove blbe. Budou si muset z plechovky udelat smerovou antenu. BTW, rekl bych, ze AP/modemu, kde nelze vykon menit, je vetsina. Z tech, co jsem mel v rukach, to umel snad jen jeden.
Název: Re:Zjištění IP adresy cizího AP
Přispěvatel: M. 20. 06. 2013, 11:02:14
Donutit protistranu snížit výkon je to nejlepší, co by původní tazatel uvítal. :-)

Jedna věc je vybrat si to lepší zabezpečení na AP. Druhá věc je, jaké klienty k tomu chcete připojovat? Pokud notebook s windows/linuch tak ano. Bohužel vidím snahu připojovat ik řadu jiných věcí, zejména mobily, patlátka... A člověk najendou zjistí, že je v rejži a i s celou nových zařízení (kde je z dnešního pohledu historická Android verze a update na něco 4.+ není) budete rádi, že se spojte s WPA-PSK-TKIP. A potom kdo to v těch krámech bude nastavovat. Řada uživatelů to ani neumí. Takže nakonec vízězí trochu jiná realita.

Jinak samozřejmě je to tak, že zcela vhodně náhodný WPA2-PSK klíč a spol je mimo současnou realitu louskání, s dobrým generátorem. Stejně tak EAP-TLS nebo tunelované TTLS varianty. Jde jen o to, zda jdou vždy použít s ohledem na klienty.
Ale souhlas, pro nekritické použití doma, to nemá smysl dál moc řešit - namlátit dostatečně náhodné WPA2-PSK a konec.
V domácím prostředí normálního uživatele určitě nenajdu AP/router, které by Radius server obsahoval.