Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: TrSek 04. 07. 2010, 23:41:50

Název: Doporučte Wi-Fi repeater s PoE
Přispěvatel: TrSek 04. 07. 2010, 23:41:50
Mam na streche WiFi k nemu som pripojeny cez krabicku Starlight (Power of Ethernet Switch PSW-205) k nej je pripojeny PC klasicky RJ45.
A teraz mam PDA, Mobil s Wifi a tie by som chcel pripajat tiez.
Teda potrebujem neaky Wifi repeater ktory ma POE. Idealne chcem vyhodit ten stary a dat tam novy ktory by naviac este vysielal v dosahu tak 20m.
A neviem nic najst v rozumnej cene.

Poradite? Dik vopred
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: JardaP . 05. 07. 2010, 01:04:52
Co takle stary ADSL modem nebo router z popelnice (ale s WPA), pripojit k tomu PC na druhou sitovku a nastavit si tam NAT z te sitovky, kde je ten modem, na tu druhou? Pokud tedy skousnete, ze PC musi vrcet, kdyz chcete pripojit neco jineho.
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: rob 05. 07. 2010, 12:16:54
Tohle nevidim poprve... RJ45 je pouze koncovka, pripojen jsi kroucenou dvojlinkou (kabelem).
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: TrSek 05. 07. 2010, 13:24:23
Co takle stary ADSL modem nebo router z popelnice (ale s WPA), pripojit k tomu PC na druhou sitovku a nastavit si tam NAT z te sitovky, kde je ten modem, na tu druhou? Pokud tedy skousnete, ze PC musi vrcet, kdyz chcete pripojit neco jineho.
Ozaj zabudol som ze chcem aby to fungovalo ked nieje PC zapnuty.
Teda to PDA len so zapnutou "krabickou".
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: JardaP . 05. 07. 2010, 16:11:21
No, kdyz vlastne mate dolu natazeny drat a mate tam switch, tak by melo jit do nej zapojit libovolny WiFi/wired router, ne? To PC pak zapojite take do toho routeru a zbyvajici dirky switche zalepite zvykackou. Pokud ta vec, co mate na strese, dela nahodou take nat, tak by vam mel na tohle stacit i libovolny ADSL router s WiFi z popelnice a to PC pak muze, ale nemusi zustat v tom switchi.

Jeste by bylo zajimave vedet, jestli ta vec na strese dela DHCP nebo odkud se tedy bere ip adresa toho PC. Pokud DHCP leze ze strechy, tak u varianty s ADSL modemem by bylo nutne v tom modemu vypnout DHCP server.
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: TrSek 05. 07. 2010, 21:28:20
Jeste by bylo zajimave vedet, jestli ta vec na strese dela DHCP nebo odkud se tedy bere ip adresa toho PC. Pokud DHCP leze ze strechy, tak u varianty s ADSL modemem by bylo nutne v tom modemu vypnout DHCP server.

Ta zostava vypada takto
http://eshop.dapcom.cz/Main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_CODE_EQ=1015055
Riesenie ktore mi ponukas chapem nakoniec k nema asi dospejem. Mojim snom je ale vyhodit tu staru krabicku a dat tam inu aby som nemal zbytocne dve.

PS: Dik ze sa snazim mi poradit
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: JardaP . 06. 07. 2010, 10:34:39
Zkuste z te stare krabicky omest pavuciny, treba nebude vypadat tak zle. :-)

V popisu te sestavy se nejak nepise, jestli ta vec dela take DHCP. Cili bych byl celej ziskuchtivej vedet, jak to PC ziskava adresu. Asi tam DHCP bude, kdyz to dela WISP a tak, ale neni to tam napsane. Takze kdyz se do toho switche pripoji router, bylo by zajimave vedet, jestli takovy typicky router umi ziskat WAN adresu z DHCP serveru. Koukam do dokumentace k jednomu Belkinu, ktery oprasuji a ten to umi, tak snad ano. BTW, cemukoliv od Belkinu se vyhnete velkym obloukem, ledaze by to bylo zadarmo. Vetsi smejd najdete jen tezko.
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: TrSek 06. 07. 2010, 17:42:37
Zatial som vybral toto:
http://www.wifihw.cz/p147-b-poe-m-b-power-over-ethernet-injektor/
http://www.wifihw.cz/p496-b-tl-wr741nd-b-150mbps-wireless-lite-n-router/

Tak uvidim.
Název: Re: Wifi repeater (PoE, Wifi)
Přispěvatel: radek 06. 07. 2010, 19:13:44
Já mám ten tl-wr741 a musím říct že jede celkem dobře :) wan mam 15mbits a pres wifi to jede na tech 15mbits, pry se tam da nacpat i openwrt, ale ja to radej zkouset nebudu :)