Fórum Root.cz

Hlavní témata => Vývoj => Téma založeno: Lukas G 31. 03. 2012, 23:36:35

Název: V čem generovat diagram sítě?
Přispěvatel: Lukas G 31. 03. 2012, 23:36:35
Zdravim,
snazim se vytvorit topologii sve site.. to je jen na uvod abyste byli informovani k tomu, cemu se budu dotazovat.

Zajima me, jak muzu na web dostat nejaky diagram. Jak treba v php tvorit obdelnicky a cary mezi nema. Neexistuje na to nejaka knihovna. V databazi jiz mam nachystana data topologie. Kazda uroven ma o jednu tecku vic. Tak jak ukazuji na obrazku.

Napriklad urovne 1.1 až 1.22 by byly spojedny do nejakeho root korene a z 1.9 by sla cara na obdelnicek 1.9.1 a z nej na treti uroven 1.9.1.1.

Neni na to nejaka knihovna? Nechtel bych vymyslet vymyslene. Zaroven chci ty obdelnicky klikaci a pod nima se zobrazilo dalsi info (klidne na jine strance). A vsechno samozrejme bude dynamicke. Mohou tam prvky kdykoli pribyt, nebo zmizet (pri reloadu sranky samozrejme)

Obrazek:http://kamna.net/~gargulak/topo2.jpg (http://kamna.net/~gargulak/topo2.jpg)

Moc dekuji za kazdy vas cas vasi pomoci

LG
Název: Re:Diagram?
Přispěvatel: pavel vojacek 31. 03. 2012, 23:59:38
co v javascriptu http://www.jsplumb.org/jquery/demo.html ?
Název: Re:Diagram?
Přispěvatel: Lukas G 01. 04. 2012, 09:43:59
Diky, ted to jen nastudovat a implementovat:-)) :)
Název: Re:Diagram?
Přispěvatel: and 01. 04. 2012, 11:07:23
http://www.graphviz.org/ (http://www.graphviz.org/)
Název: Re:Diagram?
Přispěvatel: Lukas G 01. 04. 2012, 11:53:35
Dekuji, graphviz se mi zalibil. Narazil jsem na to uz i predtim. Jen mi to prijde strasne slozite a nevim, kde zacit. Mas s tim zkusenost?
Název: Re:V čem generovat diagram sítě?
Přispěvatel: qazasd 29. 04. 2012, 20:41:06
Zacal by tady: http://pear.php.net/manual/en/package.images.image-graphviz.example.php

A pokracoval zde: http://pear.php.net/package/Image_GraphViz/docs/latest/Image_GraphViz/Image_GraphViz.html

... ale je fakt, ze dokumentace GraphVizu pro phpcko neni jedna z nejprehlednejsich.