Fórum Root.cz

Hlavní témata => Windows a jiné systémy => Téma založeno: Petr 22. 02. 2012, 21:46:18

Název: Vista nevidí přes OpenVPN zbytek sítě
Přispěvatel: Petr 22. 02. 2012, 21:46:18
Dobry den,
mam problem se serverem OpenVPN s rozhrani tap.Ten bezi na Windows Vista na PC v siti, ktere neni router.Vse jsem nastavil a samotne pripojeni je OK, ping na branu VPN (10.50.0.1/255.255.255.0) i samotny VPN server funguje (10.10.0.5/255.255.255.0).

V registrech jsem zapnul smerovani a na centralnim routeru nastavil statickou routu na 10.50.0.0 255.255.255.0 10.10.0.5 a potom zacal fungovat i ping na branu (10.10.0.1). Problem ale je, ze se nejde dopingnout na dalsi pocitace v siti, treba 10.10.0.2.

Abych pravdu rekl, dal me nenapada, co vic jeste nastavit - nemate nejaky napad? Popr. lze to vubec realizovat na Win? Projizdel jsem howto k OpenVPN a v podobnych pripadech zapinaji na VPN serveru maskaradu, coz ale na Win nejde :(
Název: Re:OpenVPN + Vista
Přispěvatel: to je jedno 22. 02. 2012, 21:59:11
poustis to pravym klikem a "spustit jako spravce" ?
Název: Re:OpenVPN + Vista
Přispěvatel: Petr 22. 02. 2012, 22:02:52
na klientu ano, na serveru to bezi jako sluzba, v tom by nemel byt problem. BTW kdyby to bylo kvuli UAC, tak nejde ping nikam, to uz mam vyzkousene :)
Název: Re:OpenVPN + Vista
Přispěvatel: Lol Phirae 22. 02. 2012, 23:10:03
Pokud to nepustíš jako admin, tak to neroutuje. Vyzkoušeno. Jinak bacha na M$ firewall, měli genitální myšlenku ICMP defaultně zakázat.  ::)
Název: Re:Vista nevidí přes OpenVPN zbytek sítě
Přispěvatel: alfi 23. 02. 2012, 09:40:08
maškaráda jde i na widlích, ale potřeboval jsem ji jen pro zpřístupnění sítě za win klientem (bez ní to nechtělo chodit a bylo to jednodušší..).

jak vypadá routovací tabulka na pinkajícím i pinkaném konci = vědí oba, kam paket poslat tam i zpátky? aneb přímo klient nebo alespoň místní router na obou koncích musí znát i tu druhou síť..