Fórum Root.cz

Hlavní témata => Hardware => Téma založeno: Béda 12. 07. 2011, 07:48:51

Název: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Béda 12. 07. 2011, 07:48:51
Nemáte někdo s tímto zařízením nějaké zkušenosti?? Odchází mi do věčných lovišť ovládací komp (stará 486 tka). Zkoušeli jsme ovládání modernějším počítačem se zpomalovacím programem, ale dělalo to neplechy. Dá se ten plotter nějak předělat??
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: RDa 12. 07. 2011, 10:26:25
Vzdy se da sehnat nejaky bazarovy komp.. nebo si kupte nejmene vykonny SoC modul - byvaj s jadry od 386 do 586. Jinak to je stolovy plotter? Nevite kde neco takoveho sehnat - bylo by to idealni k predelani na osazovacku desek :)
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Mirek Čech 12. 07. 2011, 12:12:09
Zdravim šla by udělat fotka zařízení ? M
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Béda 12. 07. 2011, 13:18:57
Zdravim šla by udělat fotka zařízení ? M
No ono je to vidět i na tomto webu http://www.root.cz/clanky/tiskarny-a-plottery-vyrabene-v-ceskoslovensku/
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Béda 12. 07. 2011, 13:26:20
Vzdy se da sehnat nejaky bazarovy komp.. nebo si kupte nejmene vykonny SoC modul - byvaj s jadry od 386 do 586. Jinak to je stolovy plotter? Nevite kde neco takoveho sehnat - bylo by to idealni k predelani na osazovacku desek :)
Já to kupoval asi před deseti lety od původního výrobce (ZPA Nový Bor). Byl to poslední kousek. Pracuje to skvěle, ale jak říkám - problém začíná být s ovládacím kompem. Ono to má sice nějakou vlastní paměť, ale když se do toho nasypu data z rychlejšího počítače, tak to klekne. No a jinak na tom právě kreslím výsekové desky a nebo prototypy.
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: RDa 12. 07. 2011, 15:35:30
Tak je pak otazka zda by neslo udelat mezi-zarizeni s vetsi pameti, resp. inteligentnejsi ovladaci soft, ktery pocka az se uvolni misto v pameti plotru
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Mirek Čech 12. 07. 2011, 16:04:00
Jen tak ze zvědavosti co to stálo ?? jestli to ovšem není tajná  informace
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Béda 12. 07. 2011, 18:36:30
to RDa:
no.... něco takového jsem měl na mysli, ale já to nedokážu. Tohle není můj obor. Jsem jenom uživatel..... ;)
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Béda 12. 07. 2011, 18:45:54
to Mirek Čech
stál asi devadesát tisíc. Na některých součástkách má vyražený rok výroby 83. Ale fakt je to na to celkové stáří dost povedený výrobek. Já s tím teda jenom kreslím, ale dá se s tím řezat, frézovat a kdovíco ještě. (Teda jenom to chce mít ještě řezací, nebo frézovací hlavy) Pokreslí to od tenkého papíru po 18 mm překližku. Kdyby k tomu ještě někdo udělal posun v ose Z, tak by to byla bomba!!
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: JardaP . 12. 07. 2011, 18:55:27
Kdyz jste zkouseli ovladani novejsim pocitacem, tak jak novejsi byl?
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Béda 12. 07. 2011, 19:07:51
to JardaP (mistr)
no já už nevím co to bylo, ale je to tak před pěti - šesti lety.... Ten pán co nám na tom digigrafu dělá občas údržbu říkal, že to má nejraději maximálně 486 tku, žádný widousy, nejlépe jen DOS. Z AutoCadu nejlépe jen desítku! Ale jak říkám: nejsem přes tohle nic jiného, než uživatel..... ;D
Název: Re: Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: JP 20. 07. 2011, 21:12:27
Nemáte někdo s tímto zařízením nějaké zkušenosti?? Odchází mi do věčných lovišť ovládací komp (stará 486 tka). Zkoušeli jsme ovládání modernějším počítačem se zpomalovacím programem, ale dělalo to neplechy. Dá se ten plotter nějak předělat??

Zkušenosti bohaté,dělám servis na tyto plotry.
PC lze použít i novější -nějaké pentium,ideál do W98,XP výjimečně chodí rovněž.Jaký program používáte ke komunikaci plotru s PC?-jak posíláte data k vykreslení?
Název: Re:Digigraf EC 7943-12
Přispěvatel: Martin Doskočil 27. 12. 2012, 11:00:02
zdravím nebyl by někdo ohoten mi vyfotit základní desku pro osy Y,X1,X2 jedná se mi o detail z pohledu od desek vpravo nahoře , kde je z druhé strany konektor na klávesnici, při malém zkratu se mi tam odletovala kostra a nevím na jaké konektory má být napájena. mělo by to jít vyfotit i bez vyndáni desek .
děkuju Martin Doskočil (metallic@seznam.cz)
budu Vám neskutečně zavázán