Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: magez 25. 11. 2021, 13:48:29

Název: RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: magez 25. 11. 2021, 13:48:29
Zdravím, hledám někoho kdo by mi poradil jak rozjet RT2600ac za terminátorem od CETINu.  PPPoE vlan 848 tagged
Nyní jedu na TPlinku za pětikilo, tak vše fičí, ale raději bych jel přes ten synology který mám již dlouho a má více "fičurek"
A nerad bych jel na dva routery.

Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: Don.J 25. 11. 2021, 20:47:36
VID u toho Synologa musíš nastavovat u internetové přípojky a ne lokální sítě ... to ti pak chodit nebude.

Hoď sem případně screen ze sekce internet ...
Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: pc wifi 27. 11. 2021, 09:40:07
 :o  https://kb.synology.com/cs-cz/SRM/tutorial/If_my_ISP_requires_that_I_set_a_VLAN_tag_but_does_not_provide_IPTV_VoIP_services_how_should_my_settings_be_configured (https://kb.synology.com/cs-cz/SRM/tutorial/If_my_ISP_requires_that_I_set_a_VLAN_tag_but_does_not_provide_IPTV_VoIP_services_how_should_my_settings_be_configured)
Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: Josef Jindra 27. 11. 2021, 19:32:30
Takhle mi to chodí na O2 VDSL.
Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: magez 28. 11. 2021, 17:31:36
No mám to úplně stejně akorát bez jména a hesla to můj operátor nemá
a nejede :(
Přitom na tom tp-linku to fičí.
Už jsem je zapojil za sebe a na tom tplinku vypnul wifi, nicméně je to takové polovičaté řešení

Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: pc wifi 29. 11. 2021, 10:17:55
je tam nejaky LOG ? pohledej, bude tam vypsana chyba co se proc ne/deje ne/jede... a kopni to semka. Ja se priznam ze sem jeste nenastavoval router co tocil PPPoE a nebylo by tam ani jmeno a heslo, dycky tam neco bylo... ( O2, 365net, Tmobile, Giganet... )
Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: Josef Jindra 29. 11. 2021, 11:07:34
Ukaž jak máš na tom tp-linku nastavenou WAN.
Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: magez 29. 11. 2021, 15:08:08
tady to je
Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: Josef Jindra 29. 11. 2021, 16:44:37
To taky vypadá dobře, a máš v tom synology čerstvej firmware ? Někdy loni se tam dělaly opravy který se týkaly PPPoE ?
Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: magez 29. 11. 2021, 16:58:04
Takhle mi to chodí na O2 VDSL.
Nedalo mi to a hodil jsem ho do továrního nastavení, udělal vše znovu tak jak máš na screenu a viola. Běhá
Díky

Název: Re:RT2600ac a terminátor od CETINu
Přispěvatel: SB 01. 12. 2021, 11:23:25
Tak viola vždycky zabere, to tady ale všichni vědí...