Fórum Root.cz

Ostatní => Odkladiště => Téma založeno: registrovany123 20. 02. 2021, 19:18:29

Název: Koupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: registrovany123 20. 02. 2021, 19:18:29
Ahoj,
mam takovy blby dotaz. Nevim jak to v roce 2020 funguje s televizama, ja se v tomhle oboru zasekl tak v roce 2007, ale ted jsem si tak nejak rekl, ze si koupim telku, a jsem z toho volaco zmateny.

Tak zaprve to po me chce nejakou kartu. Pry v te televizi musi byt. Ta jsem koupil kartu znacky Starlink. Do televize jsem si zapojil v mem nuznem byte antenni kabel. No a ted mi ta televiza zobrazuje kanaly, jako je CT1, Nova, atp. ale zadny z nich nenajede, ze pry to nema signal. A muzu se na ty kanaluy dostat jaksik pres ten Starlink, a zaroven i pres nabidku te televize.

Do toho tam je v te televizi moznost si zaplatit jakesik TMobile TV, nebo Skylink TV. Kdyz dam Skylink TV zkusebni verzi zadarmo, tak pry jima tam mama napsat tel. cislo, zemi poslou aktivovaci sms - a nikdy mi zadna neprijde.

Tak ja uz nevim co delam spatne. Chci se proste divat na telku, nic vic.

Co s tim?
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: panpanika 20. 02. 2021, 19:34:24
podle me i v 2007 karty do ci slotu coz je i skylink (starlink je imho neco jinyho a karty do tv to nejsou, ale treba se pletu) pouze desifrujou satelitni signal.
pokud ji chces pouzivat musis si u skylinku koupit predplatny a to nadale pravidelne platit. pak staci privest signal ze satelitu.

v obecne urovni bych ti na chut divat se na telku doporucil to samy co treba na rezani se ziletkou - psychoterapii :)

a na vaznejsi noticku jestli chces aby ti nekdo pomohl mohl bys treba napsat typ tv presny typ karty cos koupil a jaky signal teda hodlas dekodovat...
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 20. 02. 2021, 19:53:48
Pokud sis koupil nový televizor, pak do něho v první řadě připojíš anténní kabel (ať už ze společné nebo individuální antény, resp. kabelové televize) a při prvotním nastavení dáš naladit programy z TV tuneru. Karta (a event. CA modul) je až pro odkódování programů - na samotné ladění to vliv nemá.
Kdybys měl k dispozici i SAT tuner v televizoru a signál ze satelitu, pak to propojíš a budeš ladit SAT programy. Karta a modul je opět pouze na kódované programy.

Jestli má televizor i nějaké aplikace pro internetové TV, např. ten T-Mobile nebo Skylink (a televizor je připojený k dostatečně rychlému a stabilnímu netu), tak si samozřejmě můžeš takovou službu objednat. Podrobnosti jsou na příslušných webových stránkách poskytovatelů.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 20. 02. 2021, 19:59:14
Jinak při připojení anténního signálu je samozřejmě nutnost, aby tento signál byl dostatečně kvalitní. U společné antény a kabelové televize by to neměl být problém (nebo se lze obrátit na provozovatele) a u individuální antény a SAT je v případě problémů potřeba kontaktovat odbornou firmu.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: František Ryšánek 20. 02. 2021, 20:09:34
Hele, a nebyla ta televize prostě jenom přednaladěná z krámu?

Zkusil jste aspoň "automatické hledání kanálů" ?

Pokud ukazuje v seznamu nějaké kanály, tak je buď naladěná z obchodu, nebo jste si sám už něco naladil. Překvapuje mě, pokud televize našla nějaké muxy a v nich kanály, tak že teď by hlásila "no signal". Leda by byl signál na hranici, nebo vakl v anténním řetězci.

Společná TV anténa: je otázkou, kde bydlíte, a v jakém stavu ta STA je. Třeba u nás v baráku (SVJ) je pěkně vybombardovaná, jak si každý vlastník při rekonstrukci prasí zásuvku STA podle svého. Jsou lidi, kteří se rozhodnou, že to vypadá staré = určitě už to nefunguje = lze vytrhat ze zdi i s koaxem. No a ono je na tom v sérii X bytů, a tohle udělá hned první v řadě, co má signál rovnou od domovního zesu...

Nebyl by model té televize?
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 20. 02. 2021, 20:22:09
Kvalitní společná anténa má rozvody udělané hvězdicově, aby jeden vrtal nemohl zlikvidovat signál dalším domácnostem, ale max. sám sobě. Pouze staré a dnes již překonané rozvody jsou stupačkové, ale to je pak věcí SVJ je nechat předělat na výše zmiňované hvězdicové.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: registrovany123 20. 02. 2021, 20:43:41
Ok tak dostal jsem se do menu kde se hledaji channely. Zkousel jsem

Aerial Terrestrial
Aerial Cable
Aerial Skylink
Aerial Sattelite

Nenaslo to nic. Ani radio, nic. Znacka telvize je 50" Samsung UE50RU7402, ale to bych rekl ze je fuk...

Takze to je dost spatna zprava, v tomhle baraku ocividne nefunguje rozvod televizniho signalu. Tak to jsem v haji, protoze spravce domu je tak lenivej, ze to nikdy do pucu neda. To jsem si zase neco koupil...

Ach jo.

No a neda se to workaroundovat treba tou T-Mobile TV? Ze by mi ta telka jela jako pres Internet?
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 20. 02. 2021, 20:47:39
To se mně nějak nezdá, že by ostatní obyvatelé domu koukali jenom z okna a ne na TV. Nebo že by všichni měli výhradně TV přes internet. Velmi málo pravděpodobné.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: user398 20. 02. 2021, 21:00:37
Tak sa opytaj (cim viac, tym lepsie) susedov ako to maju vyriesene. Mozno ste v nejakej zadeki kde nieje signal alebo je slaby? Potom asi potrebujes pokojovu alebo venkovni antenu...
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: drobek1 20. 02. 2021, 23:43:03
Ta tvá TV umí nainstalovat aplikace mezi kterými jsou i  Skylink Live TV, Sledovani.tv a další => tj. lze ji použít na příjem televizního vysílání po internetu. Tyto služby nabízí i týdení archiv pořadů.
Takže pokud se nezadaří zrealizovat příjem klasického pozemního vysílání lze to nahradit tímto.

Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: František Ryšánek 21. 02. 2021, 08:19:26
Tak sa opytaj (cim viac, tym lepsie) susedov ako to maju vyriesene. Mozno ste v nejakej zadeki kde nieje signal alebo je slaby? Potom asi potrebujes pokojovu alebo venkovni antenu...
Pokud je v místě slabý signál, tak nejlepší šance je na střeše = nejlepší šanci dává funkční STA. Pokud není STA (viz výše) a v místě není zrovna silný signál, tak na pokojovou anténu smůla (vyhozené peníze), a ohledně varianty "svoji vlastní anténu někde za oknem či na balkóně" velice záleží na místních podmínkách = vzdálenost od vysílače, přímá viditelnost, v husté zástavbě výška okolních budov apod.

Navrhl bych, zkusit vystrčit z okna kus koaxu s oholeným pahýlkem středového vodiče. Ve kterém jste městě?  Navrhl bych konkrétní délku toho oholeného pahýlu (čtvrt vlnové délky) ale frekvence běžných muxů se v různých městech liší. Každopádně správně je "terrestrial" varianta.

U nás v baráku s dožívající troskou STA má většina partají kabelovku a většina internet. Jsou tu dvě kabelovky a CETIN s ADSL. Rozvést STA do hvězdice by bylo super, ale když o to klienti kabelovek nemají zájem, tak se pro to nezvedne dost rukou na schůzi. Druhá věc je, že do hvězdy prakticky znamená tahat to elektro stoupačkami na chodbě, a to zas vrčel revizák, že tam ten slaboproud teoreticky nemá co dělat (prakticky kudy asi to tahají kabelovky, že).
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 21. 02. 2021, 09:25:16
Do hvězdy velmi často znamená, že se stávajícími stupačkami protáhne víc koax. kabelů naráz (obvykle tenčích, než byl jeden dřívější tlustý), případně se použije jiné řešení, aby účastnická zásuvka v bytech zůstala na stejném místě, ale nebylo potřeba chodit přes chodbu domu (např. přes fasádu před zateplením, případně nové prostupy přez stropy v rohu místnosti apod.).

Pokud jde o nějakého elektrikáře, tak ten nemá do sítí elektronických komunikací co mluvit. Navíc event. rušení by mohlo být tak akorát ze sítě NN do slaboproudu, rozhodně ne opačně. Nemluvě o tom, že prakticky každý dům má od doby svého postavení i rozvody domovních telefonů, zvonků, otevíračů dveří a klasické telefonní linky, takže nějaký slaboproud jde souběžně s NN odjakživa.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: technomaniak 21. 02. 2021, 15:44:42
Nejdřive je nutno vědět co TV podporuje, vybrat si jak chceš fungovat a postup, který provedeš.

Info Standardy + Postupy:

DVB-T ... digitální signál přes pozemní anténu -> standard podporován do roku 2020
DVB-T2 ... digitální signál přes pozemní anténu -> aktuální vysílací standard
DVB-S ... digitální signál přes satelitní anténu -> standard podporován do roku +-2015
DVB-S2 ... digitální signál přes satelitní anténu ->aktuální vysílací standard
DVB-C ... digitální signál přes kabelovku (různí poskytovatelé kabelovek a internetu) možná že už je C2 taky, ale o kabelovce vůbec nevím(nepoužívám)

Nejdřív zjistíš co chceš jestli přes pozemní anténu nebo satelitní anténu. Počítám že antény pozemní či satelitní máš zaměřené. Pokud ti stará poloha nastavení antén fungovala, mělo by ti vše fungovat i nadále.

Pokud pozemní signál(je zdarma) - tvz. multiplexy pouze zapojíš kabel z antény do TV a necháš vyhledat kanály( žádnou kartu nepotřebuješ). Nicméně už se objevuje i pozemní signál placený ale ten nepoužívám.

Pokud satelitní signál( lze zdarma nebo placený). Ve své podstatě máš v TV integrovaný satelitní receiver. Zde si vybereš družici Astra 19,2 nebo jiné Astra 23,5 , Eutelsat, apod... a musíš mít parabolu + LNB konvektor.  Kabel od paraboly která je zaměřená na daný satelit spojíš opět s TV. Při instalaci buď manuálně nakonfiguruješ satelit na který se připojuješ nebo je už přednastavený a dáš vyhledat kanály. Pokud chceš placené české kanály např. Skyling je nutno mít parabolu zaměřenou na Astra 23,5E. Dále bys měl mít v TV slot pro CI/CI+ nebo CA Do toho vložíš CI či CA modul(cca 1000 kč) a do toho modulu musíš zasunout kartu od Skylinku (pořizovací poplatek + měsíční paušal).

Pozn. lze samozřejmě používat i internetové TV ( tvz. smart TV). Připojít TV k LAN ( wifi ne, seká se, vhodnější je ethernet kabel ). A pak si stáhneš program od poskytovatele internet TV ( např. sledovani.tv, skylink live atd.. ). Bud to zvládneš sám nebo ti pomůže technická podpora. Alternativně lze TV spustit přes internet přes IP TV. Bud přes IPTV box nebo to může mít v sobě integrované. A pak musíš manuálně zadávat URL daných streamů.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 21. 02. 2021, 16:26:35
V kabelovce Vodafone (dříve UPC) je kromě signálu v DVB-C i signál DVB-T (cca 30 nekódovaných programů). DVB-C2 se pak v ČR nikde nepoužívá.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: k3dAR 21. 02. 2021, 18:10:38
[...]Pozn. lze samozřejmě používat i internetové TV ( tvz. smart TV). Připojít TV k LAN ( wifi ne, seká se, vhodnější je ethernet kabel ). A pak si stáhneš program od poskytovatele internet TV ( např. sledovani.tv, skylink live atd.. )[...]
Pozn. u Wifi zalezi urcite na (ne)zaruseni, vlastni zkusenost v baraku (tzn. nevim jak v panelaku) LG TV (webOS) + ze store SledovaniTV app, Wifi sikmo pres strop+stenu cca 10m => NEseka se ;-)
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: ras del 21. 02. 2021, 18:39:13
To mu nemuzete fakt nikdo poradit? Prosim te, koupil jsis blbost, zadnou kartu to nepotrebuje. Antenni kabel pro DVB-T2 jsi omylem strcil do satelitniho tuneru. Vytahni antenni kabel, najdi spravnou diru pro antenu (je tam napsano ANT IN) a strc tam ten kabel. Pak ti to pujde naladit.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: ras del 21. 02. 2021, 18:51:57
https://www.youtube.com/watch?v=RVLMa81a1LM&t=5m20s

Vlevo dole je dira AIR/CABLE ANT IN.

r
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: registrovany123 21. 02. 2021, 19:03:07
To mu nemuzete fakt nikdo poradit? Prosim te, koupil jsis blbost, zadnou kartu to nepotrebuje. Antenni kabel pro DVB-T2 jsi omylem strcil do satelitniho tuneru. Vytahni antenni kabel, najdi spravnou diru pro antenu (je tam napsano ANT IN) a strc tam ten kabel. Pak ti to pujde naladit.

Jo, to jsem presne udelal, bohuzel, nefunguje to, jsem si takrka jist ze v tomhle neudrzovanem baraku bude, krome plisne, i neco s temi antenimi rozvody. Uz abych se odtud odstehoval.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Petr Zíka 21. 02. 2021, 20:41:53
O.K., je to jasné. Internet používat umíš, televizi si zapojit neumíš. Buď chlap, přiznej si to a najdi si na internetu firmu, co ti to udělá. A jestli si to fakt chceš udělat sám, poptej se na stav TV rozvodu u domovníka či u sousedů. Jen mi přijde divné to psát, to je jako radit žíznivému, že se má napít.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 22. 02. 2021, 06:47:34
To mu nemuzete fakt nikdo poradit? Prosim te, koupil jsis blbost, zadnou kartu to nepotrebuje. Antenni kabel pro DVB-T2 jsi omylem strcil do satelitniho tuneru. Vytahni antenni kabel, najdi spravnou diru pro antenu (je tam napsano ANT IN) a strc tam ten kabel. Pak ti to pujde naladit.
Vstup pro pozemní (kabelový) tuner je na konektor IEC, zatímco vstup pro satelitní tuner je na konektor F, takže navzájem nic prohodit nelze.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: premekv 22. 02. 2021, 08:47:46
Nevím, kde bydlíš, ale situace tehdy s přechodem na DVB-T u babičky v činžáku (Praha, státní, spravovaný nějakým městským družstvem) byla taková, že do úpravy rozvodů se neinvestovalo a lidi přešli na kabelovku (případně měli TV přes satelit nebo jinak) a těch pár lidí, co nechtěli platit desátek za pár základních programů, si holt museli pořídit pokojovou anténu. Jednání to tehdy bylo na hraně (řekl bych až za hranou), minimálně eticky. Zástupce té třípísmenné společnosti pak chodil po bytech a vysával lidi a zval se k důvěřivým důchodcům na kafe s tím, že jim přestane fungovat TV a má pro ně "výhodnou nabídku".  Takže je opravdu možné, že v domě ty rozvody nefungují, a lidi mají buď nějakou základní kabelovku nebo sat/internet tv.

Ono ty společné rozvody DVB nejsou žádná velká výhra. Pokud to není televize opravdu jen "příležitostně na zprávy", ale bude se na ni koukat víc, zvážil bych nějakou tu internetovou TV. Dostaneš lepší obraz, přidané funkce (možnost nahrávat pořady, pustit si probíhající pořad od začátku (a přetáčet reklamy ;-), nahrávat...) Já jsem kdysi v akci svého operátora sehnal za necelou stovku měsíčně paušál jednoho providera pro sledování IP TV a mám ty základní programy + pár rozšířených (dětské, zpravodajské - BBC..) a funguje to (za 2 roky, co to mám) dobře, společný anténní rozvod ani nepotřebuju.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Hamparle 22. 02. 2021, 10:04:47
Nevím, co vymýšlýte za elaboráty, ale mě stačilo prostě druhý konec koaxiálu na pána pověsit do vzduchu odkud signál bezstarostně steče do druhého konce v telce.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: František Ryšánek 22. 02. 2021, 10:30:39
Pokud by byl zájem, orientačně "zkusit něco chytit na kus drátu za oknem", tak lambda/4 (https://www.electronics-notes.com/articles/antennas-propagation/vertical-antennas/quarter-wave-vertical.php) na kanálu 33 = 570 MHz (typicky ČT/ČRA "Multiplex 21" napříč republikou) je asi 13 cm. Vychází to z poznatku, že délka vlny 1 m odpovídá frekvenci 300 MHz. Takže vzorec je

lambda_4 [m] = 300 [MHz*m] / frekvence [MHz] / 4
300 / 570 / 4 = 0.13 metru

Ve větších městech možná chytíte spíš Multiplex 24 (tzn. "DVB-T2 multiplex 4") - kanály=frekvence všelijaké.

Dají se dohledat kanály a výkony místních vysílačů (https://www.digitalnitelevize.cz/vysilace/) a kmitočty kanálů (https://www.antena.cz/kmitocty-televizniho-pozemniho-vysilani-dvb-t-dvb-t2-c228/) (vás zajímá spodní polovina stránky = spodní tabulka, kanály C21 až cca C48).

Stačí oholit 13 cm středového vodiče z koaxu. Nebo zapíchnout kus drátu této délky do IEC samice, pokud máte hotový koaxový patchcord. Do IEC samičky by měl jít volně zasunout elektrikářský drát o průřezu 4 mm^2 = když ho trochu žvejknete kombinačkami nebo klepnete kladívkem, tak samovolně nevypadne. (Na virtuální zem / protiváhu / sukni se klidně vykašlete. Nebo pokud budete holit koax, tak šetrně oloupejte plášť a zkuste jako sukni použít roztřepený oplet.) Pokud na tohle venku z okna nic nechytíte, a venku kolem oken nevidíte u sousedů žádné hrabičky / matrace, tak asi víte, na čem jste.

Jinak koaxové patchcordy doporučuji nekupovat, nebývají moc kvalitní. Radši koupit kvalitní metráž a nakonektorovat po svém. Kvalitní je u mě cca CB113 / RG6 / H126 tzn. kabel tlustý asi 7 mm se středovým vodičem 1 nebo 1.13 mm. A než se peklovat s levnými plastovými IEC konektory (https://en.wikipedia.org/wiki/Belling-Lee_connector) co nejdou pořádně smontovat, okoukal jsem u profíků fintu, že na koax natočíte odpovídající F konektor (na kabelu je vždy samec, je třeba koupit správný rozměr pasující na průměru pláště kabelu) a proti televizi použijete hotovou redukci IEC samec / F samice (https://www.google.com/search?q=IEC-F&tbm=isch). Do zdi, pokud je potřeba, pasuje IEC samice / F samice. Redukce se dělají přímé nebo úhlové. Osobně když někde tahám anténní svod, tak používám celou cestu jenom F-konektory, IEC jediný až do televize pokud je potřeba.

A než důvěřovat televizi a jejím "teploměrům", o půl ligy výš je RTL2832U (http://www.dxc.cz/eshop/usb-tuner-rtl2832u-r820t2/) a k němu software (https://github.com/xrysf03/rtlsdr_skyline). Pardon: toto neukazuje obrázek = nepodíváte se na hokej nebo pohádku, ale je to levný a jednoduchý spektrální analyzátor = ukáže to i slabší signály, které TV demodulátor nedokáže použitelně zpracovat. Což může být zajímavá informace pro případné další snažení = zda má vůbec cenu se snažit (zesilovač, rekonstrukce STA apod.). Taky se s tím dá vylézt na půdu a rozhlédnout se nad střechami apod.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Michal Šiman 22. 02. 2021, 11:48:36
No a když nepomůže nic z výše uvedeného tak je tu potom volba IPTV, u mě např. Skylink (https://www.skylink.cz/vyzkousej) na live TV a TV archiv a k tomu StreamCinema (filmy a seriály všeho druhu a stáří) celé v KODI rozhraní (pokud není chytrá Tv tak potom Raspberry nebo Xiaomi TV stick). Potom není potřeba žádná anténa a funguje to všude a vždy (v TV i v notebooku např.).
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Mlocik97 22. 02. 2021, 12:12:11
v obecne urovni bych ti na chut divat se na telku doporucil to samy co treba na rezani se ziletkou - psychoterapii :)

neviem ako to máte v Česku, tu na Slovensku ale môžem maximálne súhlasiť pretože v tej debni nedávajú totálne nič než reklamy, primitívne reality show a cringe obsah a reprízu na reprízu na reprízu reprízy. V podstate maximálne nepozerateľný obsah a radšej by som si predplatil HBO GO či Netflix.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: František Ryšánek 22. 02. 2021, 15:11:43
v obecne urovni bych ti na chut divat se na telku doporucil to samy co treba na rezani se ziletkou - psychoterapii :)

neviem ako to máte v Česku, tu na Slovensku ale môžem maximálne súhlasiť pretože v tej debni nedávajú totálne nič než reklamy, primitívne reality show a cringe obsah a reprízu na reprízu na reprízu reprízy. V podstate maximálne nepozerateľný obsah a radšej by som si predplatil HBO GO či Netflix.

Asi proto mě na celém DVB-T nejvíc baví to hraní s RTL-SDR, anténami a laděnými zesy :-) Cesta je cíl...
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: mukel 22. 02. 2021, 15:19:32
Pozri dobre, či máš kábel od antény v správnej zdierke. Mne tiež tak nešiel, presunul som kábel a všetko zbehlo v pohode.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Adolf Shitler 22. 02. 2021, 16:35:46
okoukal jsem u profíků fintu, že na koax natočíte odpovídající F konektor (na kabelu je vždy samec, je třeba koupit správný rozměr pasující na průměru pláště kabelu) a proti televizi použijete hotovou redukci IEC samec / F samice (https://www.google.com/search?q=IEC-F&tbm=isch).

Profík to takto rozhodně nedělá, ten použije kompresní konektory (a je úplně jedno, jestli F nebo IEC). Každá redukce jenom zvyšuje útlum signálu a samozřejmě to i celé prodražuje.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: František Ryšánek 22. 02. 2021, 18:45:28
Fakt je, že kompresní IEC jsem zrovna dneska už taky někde potkal. A drbal jsem se na hlavě "tohle že někdo používá?" :-D
A fakt je, že profíci snad nikdy nepoužívali točené F-konektory, kdyžtak krimpované, ještě před kompresníma... Čili souhlas, točená efka jsou spíš "poučený hobbík".
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: JmJ 23. 02. 2021, 07:20:42
Par let sem uspesne v prvim patre 7 patroveho panelaku pouzival externi antenu se zesilovacem puvodne urcenou pro analog. Nechytil sem uplne vse, ale ct a par dalsich odpadnich kanalu ano, coz mi sracilo.

Nejblizsi vysilace byly cca 35 km daleko v rovinate krajine.
Název: Re:Kupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: technomaniak 23. 02. 2021, 08:12:47
v obecne urovni bych ti na chut divat se na telku doporucil to samy co treba na rezani se ziletkou - psychoterapii :)

neviem ako to máte v Česku, tu na Slovensku ale môžem maximálne súhlasiť pretože v tej debni nedávajú totálne nič než reklamy, primitívne reality show a cringe obsah ....

Ano v ČR je to úplně to samé. Úplně identické jako v 80.letech za socialismu, až na to že byli pouze 2 kanály  a nikoliv 40 ale obsah až na malé vyjímky stejně stupidní.

2registrovany123 - takže zjevně máte problém se signálem, nejdříve to si vyřeště a pak můžete řešit další kroky.
Název: Re:Koupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: Vrozkrokkop Kopalsson 24. 02. 2021, 13:18:41
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=96378

Poznámka: Než jsem ten televizor reklamoval, přišla mi odpověď ze zákaznického centra SONY. Tak jsem zkusil jejich radu a poté už nešlo vůbec nic.

1. Odpojte napájecí kabel televizoru (síťový kabel) z elektrické zásuvky.
2. Současně stiskněte a podržte tlačítko napájení a tlačítko snížení hlasitosti (-) na televizoru (nikoli na dálkovém ovladači), a poté (zatímco tlačítka držíte stisknutá) zapojte napájecí kabel zpět.
3. Tlačítka nadále držte, dokud se nerozsvítí zelená kontrolka LED.
POZNÁMKA: Než se kontrolka LED rozsvítí zeleně, bude to trvat přibližně 10–30 sekund.
4. Poté, co se kontrolka LED rozsvítí zeleně, tlačítka pusťte.


Tak teď bych potřeboval, aby se na televizor přišel podívat někdo, kdo tomu OPRAVDU rozumí, jestli je tam všechno nastavené tak jak má být (a to jsem ing. elektro).
IMHO by tuhle službu měl nabízet prodejce.

Název: Re:Koupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: František Ryšánek 24. 02. 2021, 14:36:25
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=96378

SMART televizím nevěřím ani dobrýtro. Jako že budou výrobci poskytovat dlouhá léta aktuální firmware, který bude kompatibilní s momentální rozhraním YouTube, Netflixu, ČT, Kosteleckých uzenin apod.

SMART TV není svobodný a otevřený systém. Chcete-li svobodu, považujte TV za pouhý hloupý displej, překousněte trochu vlastního nepohodlí a pořiďte si do obýváku HTPC :-( Nebo ještě Apple TV / Android TV apod. = systémy, kde jsou tyhle funkce základním opodstatněním jejich existence. (S tím HTPC mě neberte zase tak moc vážně (http://frantisek.rysanek.sweb.cz/htpc/htpc.htm).)
Název: Re:Koupil jsem si TV a nefunguje
Přispěvatel: k3dAR 24. 02. 2021, 18:21:36
SMART televizím nevěřím ani dobrýtro. Jako že budou výrobci poskytovat dlouhá léta aktuální firmware, který bude kompatibilní s momentální rozhraním YouTube, Netflixu, ČT, Kosteleckých uzenin apod.
s SMART funkci samozrejme souhlasim, resp. dokud SmartTV neco poskytuje klidne pouzivat to, a pak (pokud clovek nechce od pocastku) pripojit RPi(apod) s Kodi... ale pro DVB-T2 by snad *TV mela jit pouzivat i bez toho ;-) take tedy nepouzivam DVB-T2 tuner v TV, ale pouzivam nativni (LG TV + webOS) app pro SledovaniTV a koukam vyhradne pres to (hlavne kvuli moznosti pretacet reklamy, pustit si kdy chci co chci zpetne 7dni, ze zaznamu x mesicu...)