Fórum Root.cz

Hlavní témata => Vývoj => Téma založeno: Honzasko 19. 10. 2020, 15:38:46

Název: PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Honzasko 19. 10. 2020, 15:38:46
Poslední dobou zkouším dělat chat,server - PHP(webserver),klient - node.js/electron.Všechno to mám propojené přes ajax a přito jsem narazil na problém s php/mysqli.
Problém č.1:
PHP naprosto ignoruje POST z ajaxu či špatně fungující mysqli.
Problém č.2:
PHP neumí správně spočítat počet řádku v mysql db přes mysqli.
Když v konzoli mysql zadám příkaz k přečtení všeho z tabulky tak to krásně funguje,avšak v PHP ne. Funkce fetch_assoc vrací prázdný obsah.

Kód: [Vybrat]
<?php 
if(isset($_POST['nick'],$_POST['msg']))
{
   
$conn = new mysqli("localhost","db","","chat");
  
$user $_POST['nick'];
  
$msg $_POST['msg'];
  
$final_send $user ":" $msg;
  
$final_send $conn->escape_string($final_send);
  
$conn->query("INSERT into messages(msg)VALUES(".$final_send.");");
  
$conn->close(); 
}
else 
{
   
$conn = new mysqli("localhost","db","","chat");
   
$for_echo "";
   
$result $conn->query('SELECT * FROM messages;');
   if(
$result->num_rows 0)
   {
     echo 
$result->num_rows;
     while(
$row $result->fetch_assoc())
    {
     
$for_echo $for_echo "<br>" $row["msg"];
    }
   }
   
$conn->close();
   echo 
$for_echo;
}

?>
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: tecka 19. 10. 2020, 16:43:23
K PHP je volně dostupná dokumentace s popisy a příklady použití.
https://www.php.net/manual/en/mysqli.real-escape-string.php (https://www.php.net/manual/en/mysqli.real-escape-string.php)
https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.num-rows.php (https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.num-rows.php)
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Honzasko 19. 10. 2020, 17:56:45
K PHP je volně dostupná dokumentace s popisy a příklady použití.
https://www.php.net/manual/en/mysqli.real-escape-string.php (https://www.php.net/manual/en/mysqli.real-escape-string.php)
https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.num-rows.php (https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.num-rows.php)
to ano,aji jsem to podle toho dělal kromě toho stringu ale v druhém problému rozhodně není problém se stringem
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: tecka 19. 10. 2020, 18:05:58
num_rows nemusí obsahovat správnou hodnotu dokud se nenačtou všechna data a řetězce se spojují operátorem . (tečka).
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Ondrej Nemecek 19. 10. 2020, 18:19:15
Použijte prepared statements, mysqli to umí (https://www.php.net/manual/en/mysqli.quickstart.prepared-statements.php), PDO taky (https://www.php.net/manual/en/pdo.prepared-statements.php). Počet řádků - záleží, na co to potřebujete, ale asi bych použil
Kód: [Vybrat]
SELECT count(*) AS count FROM table; a vytáhnul si hodnotu count z výsledku.
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Kit 19. 10. 2020, 19:28:54
K čemu je dobrá metoda escape_string()? Je to něco podobného jako metoda quote() v PDO?

Když budeš používat prepared statements, tak na tyhle nesmysly zapomeneš.
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Honzasko 20. 10. 2020, 06:10:09
num_rows nemusí obsahovat správnou hodnotu dokud se nenačtou všechna data a řetězce se spojují operátorem . (tečka).
jenže ta hodnota je větší
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Honzasko 20. 10. 2020, 06:12:03
K čemu je dobrá metoda escape_string()? Je to něco podobného jako metoda quote() v PDO?

Když budeš používat prepared statements, tak na tyhle nesmysly zapomeneš.
PDO ani prepared statements jsem nikdy nepoužívál
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Kit 20. 10. 2020, 08:41:31
K čemu je dobrá metoda escape_string()? Je to něco podobného jako metoda quote() v PDO?

Když budeš používat prepared statements, tak na tyhle nesmysly zapomeneš.
PDO ani prepared statements jsem nikdy nepoužívál

Prepared statements vypadají v MySQLi poněkud obskurně, ale zvyknout se na to dá. V PDO jsou vyřešeny mnohem lépe.

Aspoň vyměň ty pluska za tečky tam, kde nechceš sčítat čísla, ale spojovat stringy.
Název: Re:PHP + mysqli blbne v xubuntu focal
Přispěvatel: Honzasko 20. 10. 2020, 10:08:54
K čemu je dobrá metoda escape_string()? Je to něco podobného jako metoda quote() v PDO?

Když budeš používat prepared statements, tak na tyhle nesmysly zapomeneš.
PDO ani prepared statements jsem nikdy nepoužívál

Prepared statements vypadají v MySQLi poněkud obskurně, ale zvyknout se na to dá. V PDO jsou vyřešeny mnohem lépe.

Aspoň vyměň ty pluska za tečky tam, kde nechceš sčítat čísla, ale spojovat stringy.
To jsem udělal a vyřešilo to oba 2 problémy