Fórum Root.cz

Hlavní témata => Distribuce => Téma založeno: OpenDoor 25. 09. 2020, 23:56:50

Název: Nefunkční zkratky/skripty v Tails
Přispěvatel: OpenDoor 25. 09. 2020, 23:56:50
Dobrý den,
Používám nově distribuci Tails a zjistil jsem, že je pro mě nemožné vytvořit zkratku nebo skript .sh pro cokoliv.

např. Potřebuji spustit svůj vlastní Firefox s těmito parametry:
Kód: [Vybrat]
"/home/amnesia/Persistent/setup/Firefox/Firefox Setup/firefox" --no-remote --profile "/home/amnesia/Persistent/setup/Firefox/Firefox Data"Tento celý řetězec po zadaní do Terminálu funguje bez problému.

Ale když vytvořím zkratku na ploše nebo ve složce nejde spustit:
Kód: [Vybrat]
[Desktop Entry]
Version=1.0
Encoding=UTF-8
Type=Application
Terminal=false
Exec="/home/amnesia/Persistent/setup/Firefox/Firefox Setup/firefox" --no-remote --profile "/home/amnesia/Persistent/setup/Firefox/Firefox Data"
Icon=/home/amnesia/Persistent/setup/Firefox/Firefox Setup/browser/chrome/icons/default/default128.png
(konkrétně se spouští v textovém editoru stejně tak se chová i skript  .sh)


Zjistil jsem, že zkratky se na ploše dají spustit po složité úpravě pomocí nastavení gio set a parametru "metadata::trusted true" (pro složky kromě plochy toto nastavení nefunguje)
Bohužel jsem nezjistil kde se toto nastavení ukládá a jak ho doslova nacpat do persistence v Tailsu.


Může mi prosím někdo poradit jak vytvořit spustitelný skript pro tails (např. s parametry pro firefox) který půjde jednoduše spustit z jakékoliv složky z persistent úložiště?

Děkuji
Název: Re:Nefunkční zkratky/skripty v Tails
Přispěvatel: Wrána diskuze 03. 10. 2020, 17:29:42
.............konkrétně se spouští v textovém editoru stejně tak se chová i skript  .sh ..........................
nóó jestli by ti jako stačil ten *.sh tak ten se mi v puštěným live obrazu tails 4.11 podařilo uplně normálně vyrobit třeba ti to pomůže  :o :o :D ;)
ve složce /home/amnesia/Desktop/ sem si vyrobila ten pouštěcí skriptík pro firefox a napsala do něj todleto
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
/home/amnesia/cesta/k/firefoxu/firefox --no-remote --profile /cesta/k/profilu/data/
noa pak udělala pustitelným
Kód: [Vybrat]
chmod +x launcher.sha šlo ho normálně naploše pouštět  :o ;D :o ;D ;) ;)
restart to takle samože nepřežije budeš je asi jako muset nastrkávat do tý persistent složky nějaký  :) ;)