Fórum Root.cz

Hlavní témata => Vývoj => Téma založeno: David Strejc 02. 06. 2011, 15:29:16

Název: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: David Strejc 02. 06. 2011, 15:29:16
Schvalne - stejne si tu kazdej honi ego ... tak pojdte do nejvetsiho totalniho programovani ;o))

Ukazte svoji jednu NEJ NEJ NEJ radku kodu - max 100 znaku - jakykoli jazyk ;o)))

To bude aspon chvili legrace ne? ;o) Kazdej muze jak chce - kolikrat chce - ja zacnu:

ls | wc -l

Kdo dal?
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: xrn 02. 06. 2011, 16:02:15
for /l %%a in (1,1,9) do start off_exec.bat aji2066-0%%a %msg% %timeout% %akce2% %akce1%
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Pavouk106 02. 06. 2011, 16:02:28
Jak zjistit teplotu GPU (pouze samotné číslo) u NVidie v Linuxu:

nvidia-settings -q all |grep GPUCoreTemp |grep Sagittarius |grep -v gpu |awk {'print $4'} |tr -d .

(ale za "řádek kódu" to až tak nepovažuju; je to napsaný neohrabaně, ale funguje to)
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: David Strejc 02. 06. 2011, 16:33:27
for i in $( ls | grep -v shit); do maglajz.zsh $i; done
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Atrament 02. 06. 2011, 17:00:28
echo mem | sudo tee /sys/power/state
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: sparrow 02. 06. 2011, 18:35:45
Haskell oku lahodí - funkce f po eta redukci:
f = (.)(.)
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: wamba 02. 06. 2011, 18:46:59
jedna má rada na dotaz ve fóru
Kód: [Vybrat]
ssh server md5sum soubor|sed 's/soubor$/zajic/'| md5sum -c >/dev/null 2>&1 && echo "pohoda" || echo "nn"
jinak v perlu se mi zalíbil následující kód
Kód: [Vybrat]
local $_ = $_[ $_ ];ale není můj a ani jsme neměl odvahu ho zatím použít
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: dvdmchl 02. 06. 2011, 18:53:06
:) Sparrow rulez..

Venku je hezky, takze: shutdown -h now
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: biggles001 02. 06. 2011, 19:29:31
Myslím, že nejlepší řádek kódu je důvěrně známý všem:
Kód: [Vybrat]
:(){ :|:& };:Kdo nezná, ať zkusí  ;)
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: j. 02. 06. 2011, 19:43:02
dd if=/dev/zero of=/dev/sda
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Radovan 02. 06. 2011, 20:28:01
10 PRINT "Hello World!": GOTO 10
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: fox 02. 06. 2011, 21:34:21
dneska je můj mozek z ASM out takže...

NOP

:D
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Ondřej Novák 02. 06. 2011, 22:08:58
Kód: [Vybrat]
unsigned short c = (unsigned short)(((a & 0xF7DF) + (b & 0xF7DF))>>1)

Je to 50% mýchání dvou 16bitových barev RGB (RRRR RGGG GGGB BBBB). Zápis předpokládá 32-bitovou architekturu. Na 16bitové to nelze zapsat v C, protože je nutné využít 17bit carry pro uložení přetečení po sečtení. Tam se pak nepoužije SHR ale RCR.

Nevýhodou tohoto jednoduchého a rychlého zápisu je, že se lehce ztrácí přesnost na nejnižším bitu barev R a G. Použito na průhlednost v Branách Skeldalu



Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Ondřej Novák 02. 06. 2011, 22:14:40
Kód: [Vybrat]
inline int toInt( float fval ) {fval += (float)(3<<22); return ( (*(int *)&fval)&0x007fffff ) - 0x00400000;}

To není moje, ale děsně se mi to líbí. Ultra rychlý převod malých reálných čísel v rozsahu +/- 2^21 na integer

Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: -klusacek- 03. 06. 2011, 01:27:57
main(){char*s="main(){char*s=%c%s%c;printf(s,34,s,34);}";printf(s,34,s,34);}

neni to sice uplne moje ale pekne si v tom clovek pocte. Koumaci muzou zkusit to upravit aby byl vystup pozpatku ;)

Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Stanislav Hoferek 03. 06. 2011, 09:20:05
  what.form.plnestrany.value = foo(formcontent.length / 4800);

javascript :)
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: coder 03. 06. 2011, 13:10:44
return 0;
preci :)
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: zuzzan 03. 06. 2011, 13:20:13
# vrat platny pristup
# tzn.nasledujici cislo v zaznamu je o jednu mensi nez predchozi
awk 'BEGIN {d=$1}{d=d-1; if (d==$1) print $2,$3,$5; d=$1}' $TMP_SORT>$TMP_SORT_SUCC
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Mordae 03. 06. 2011, 15:07:31
return 0;

Sakra, zrovna jsem ho chtel napsat. Neni nad uspesne splneny ukol, kdy uz si funkce muze spokojene oddechnout.
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: oldsam 03. 06. 2011, 15:31:41
Pocet chyb TSM logu, hezky bastl ...

Kód: [Vybrat]
awk '/^AN(S|E|R)[0-9]*(E|W)[[:space:]]/ {frekv[$1]++} END{for (word in frekv) word1=word1 frekv[word] "x " word "; "; print " (" word1 ")"}' /collector/work/$i >> /collector/output/errors.txt
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: kei.101 03. 06. 2011, 23:13:37
return 0;
preci :)

pedanti píšou
return (0);
ale jinak souhlasím :)
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: nhx 04. 06. 2011, 23:34:40
return 0;
preci :)

pedanti píšou
return (0);
ale jinak souhlasím :)

A to proč?
Název: Re: Váš nejlepší řádek kódu
Přispěvatel: Batrachus 05. 06. 2011, 12:44:04
Kód: [Vybrat]
body {margin: 0px;}

Bývá to ta první věc, co píšu do CSS. Akorát to vždycky píšu na čytři řádky.